sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tänään.

Tänään vietettiin äitienpäivää käymällä aamulla Plantagenissa. En tiennyt, että kyseinen kauppa on muuten auki joka päivä. Myyjän mukaan Plantagen on kiinni 2 päivää vuodessa, joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Mukaan meille lähti 3 säkkiä multaa, säkki kuorikatetta ja säkillinen puutarhakalkkia. 

Ja niin pääsi aviokki sitten pensasaidan istutuspuuhiin! 
Kyllähän nuo "kepit" luovat jo ihan huomattavan raja-aidan naapuriin nähden. :) Kyseessä on siis Siperianherne-pensasaita, jonka pitäisi olla nopeakasvuinen, varsin tuuhea kasvaessaan ja kukkia nättien keltaisten kukkien kera. Kieltämättä, odotan tätä kasvun ihmettä. Tilasin meille nämä pensaat Viherpeukaloista

Vähän ärsyttää, kun en paljonkaan pääse/jaksa mihinkään puutarhajuttuihin osallistua. Vatsa alkaa olla sen verran kookas, että etukenossa istuminen ja siten esimerkiksi kukkapenkin kitkeminen ja kukkien istuttaminen ovat aika mahdottomilta tuntuvia juttuja. Yleensä siis saan itse istuskella terassilla ja viihdyttää Tyyppiä, joka viihdyttää itseään tekemällä saippuakuplia tai siirtelemällä koristekiviä terassin päädystä puun viereen. :) On aika ihanaa, kun Tyypin mielestä parhaimpia juttuja omalla pihalla on koristekivien logistinen uudelleenjärjestely paikasta toiseen. Multakasojen kaivaminen lapiolla ja kukkien kasteleminen ovat myös suosittuja. 

Äitienpäivän aamiainen oli herkullinen, Tyyppi ja isi olivat puristaneet miltei litran appelsiinimehua äidille (nam nam nam) ja pöydästä löytyi niin keitettyjä kananmunia, kuin uudeksi suosikikseni noussutta Real-leipää tuoreen (kuuman) kahvin kera. Äitienpäivälahjaksi sain aviokilta Islannin tuliaisina savinaamioita. Koska jokainen äiti ansaitsee tulla upotetuksi saveen niin halutessaan? :) 

Päivällistä nautittiin anoppilassa, missä Tyyppi pääsi riehumaan serkkunsa kanssa. Tyyppi ei muuten nukkunut tänään päiväunia, pötkötteli omassa sängyssään kyllä miltei pari tuntia, mutta nukkunut ei hetkeäkään. =/ Eilen nukkui reilun tunnin. Saa nähdä, jäävätkö päiväunet meillä pikkuhiljaa pois, vai palauttaako päiväkoti huomenna rytmin taas normaaliksi. Minkä ikäisinä teillä muksut ovat jättäneet päiväunet pois?

1 kommentti:

  1. Parasta aikaa kuuntelen, kun mies yrittää saada 2v9kk ikäisen nukahtamaan... Viikkoon ei ole päikkäreitä nukkunut. Ehkä 3-4krt/kk saattaa nukkua enää päikkärit(tämä alkoi helmikuussa). Hoidossa kyllä nukkui, mutta ehkä kotosalla ei ole niin paljon touhua kuin päiväkodissa, että ei tarvi enää päiväunia.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!