lauantai 31. toukokuuta 2014

Rv 30+1: neuvolakuulumiset ja viimeinen työpäivä

Perjantai alkoi meillä neuvolakäynnillä. Oli mukava käydä jälleen oman terveydenhoitajan luona ja kaikkihan meillä onkin oikein mukavasti. Oma aamuni tosin alkoi surkeasti, mieliala oli matalalla jo senkin vuoksi, että eilen oli viimeinen työpäivä piiiiiitkään aikaan.

Paino oli tasan 68 kg. Tyypin kohdalla kävimme neuvolassa viikoilla 31+4, jolloin lukema oli 67,4 kg. Hieman painonnousu menee siis edellä, mutta nousu on siltikin kokonaisuudessaan oikein maltillista. Viikkoa kohti muutos oli +304 grammaa. Ei siis huolta ja terkkarin mukaan selvästi ruokavalio on mallillaan, kun herkuttelujakin kuitenkin mahtuu mukaan. Sf-mitta oli 28 cm eli ihan hieman mennään keskikäyrän yläpuolella, Tyypin kohdalla vastaava luku oli myös siellä 31+4 viikoilla.

Pissa edelleen yhdellä plussalla, taitaa olla läpi koko tämän raskauden, koska ei ole kertaakaan vielä ollut "normi". Virtsatieinfektion mahdollisuutta selvitettiin tuossa muutama viikko taaksepäin, mutta mitään ei löytynyt. Verenpaine myös ok (107/81), joten ei huolta. 

Beibi oli jälleen vauhdikkaalla tuulella. Neiti on kääntynyt pää alaspäin, mutta kovin on vauhdikas neitokainen ja vielä on myös tilaa halutessaan kääntyä ympäri. Syke oli 150 ja kiihtyi reippaasti neidin viuhtoessa menemään. 

Seuraavana vuorossa onkin keskiviikkoinen synnytyspelkokeskustelu NKL:n kätilön kanssa (Kättärillä). Ajattelin viikonlopun aikana täyttää nuo paperit ja niissä olleet kysymykset. Kuulin myös, että jos on yksi sektio jo takana, niin sekä tuo synnytystapa-arvio, että pelkokeskustelu ovat tyyliltään hieman erilaisia, kuin ensisynnyttäjien kohdalla. Seuraava neuvolakin on jo 16.6. eli nyt käynnit tihenevät loppua kohti. Hieman omaa mieltä kaihertaa se, että oma terkkari ja neuvola ovat heinäkuun lomalla, mutta pääsenpähän sitten beibin ja synnytyksen jälkeen kuitenkin omalle tädille. :)

Toinen neuvolalääkäri-tapaaminen jää myös pois, koska rv 36 tienoille on varattu käynti synnytystapa-arvioon sairaalaan, missä sitten edessä on lääkärin tutkimus. Tuolloinhan myös sitten lyödään sektiopäivämäärä lukkoon. Hui, kieltämättä alkaa tuntua siltä, että loppusuora on alkanut ja siihen, että meidän perheestä tulee nelihenkinen, on aikaa enää noin 2 kuukautta.Töissä en saanut kyllä mitään enää eilen aikaan. Siivosin työpöydän sijaista varten niin tyhjäksi, kuin ehdin ja yritin muistaa käydä sanomassa heippa kaikille. Ihanaiset työkaverit olivat muistaneet sitten beibiä suloisella lahjakassilla. Tuo pupu on kyllä ihan ylisuloinen! :) Toiveeksi esitin työkavereille, että pitävät putiikin pystyssä, jotta allekirjoittaneella olisi sitten paikka, johon palata tammikuussa 2016.

Beibin huonekin edistyi hiukan, kun huone sai äitini kutoman ison vaaleanpuna-minttusävyisen räsymaton toissapäivänä. Huoneesta lähti myös pois tuplaleveä kirjahylly vitriiniovien kanssa, joten nyt huoneeseen mahtuisi sitten hoitopöytä sekä huoneen sisustusta voisi alkaa tarkemminkin pohtia. Lisäksi pitäisi varmaankin hieman listailla niitä tarvikkeita, joita beibi tarvitsee ja joita ei ole vielä hankittu. Onneksi, loma alkoi ja nyt on hyvin aikaa lähteä kiertämään lastentarvikekirppiksiä!

Nyt siis, jos koskaan, saa vinkkailla tänne kivoista kirppiksistä tässä pk-seudulla, sillä kesäkuu (ja tämä l-o-m-a!) saa olla pyhitetty vauvantarvike-shoppailulle!

3 kommenttia:

  1. Nauti lomastasi :) Vauvan huoneen kuvia odotellessa ja kuulumisia keskiviikon pelkokeskustelusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappailin tänään vähän kuvia ja huomenissa yritän saada huoneessa jotain aikaiseksi, sillä aikaa, kun aviokki ja Tyyppi käyvät vierailemassa äijäporukalla leikkipuistossa. :)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!