torstai 22. toukokuuta 2014

Näillä meillä leikitään

Nyt sitten luvattu kurkkaus tällä hetkellä leikeissä mukana olevista leluista. Siivosin tosiaan Tyypin huoneen kaappiin alakerran olohuoneesta sellaiset lelut, jotka eivät ole kiinnostaneet pitkään aikaan. Näin leluissa myös säilyy sitä uutuuden-viehätystä, kun "uusia" leluja voi ottaa myöhemmin mukaan leikkeihin. Esimerkiksi kaikki Duplot ja puupalikat sekä pienet autot siirtyivät olohuoneesta pois ja olohuoneessa olevat lelut mahtuvat nyt suurimmaksi osaksi olohuoneen pieneen kaappiin.

Meille on nyt lyhyen ajan sisällä löytynyt aika paljon Fisher Pricen Little People-leluja. Tyyppi sai jo 1-vuotissynttärilahjaksi tuon koulubussin kuljettajineen ja matkustajineen ja tuon punaisen paloauton palomiehineen löysin puolestaan Tapiolan Toinen Kierros-kirppikseltä 1,5 euron hintaan. Päiväkodista löytyy hyvin vastaavat sekä paloauto, että bussi, joten näillä rullataan paljon myös kotona. Tyyppi myös rakastaa bussilla matkustamista, joten tuo pienempi keltainen Kierrätyskeskuksesta (muistaakseni euron hintaan) löytynyt pikkubussi yhdessä isomman koulubussin kanssa poimivat usein matkustajia kyytiin mitä mielenkiintoisimmilta bussipysäkeiltä. Tyypillä tosin palaa hermot alle 2 sekunnin, jos näitä Little People-hahmoja ei saa pysymään paikoillaan (vaatii oikeasti aika paljon voimaa ja tarkkuutta saada hahmot pysymään niillä tarkoitetuilla paikoilla), joten sen vuoksi bussileikki yleensä päättyy siihen, että bussi päätyy jäähylle.

Pahoittelen suttuista kuvan laatua.
Viimeisimmät Fisher Price-lelulöydöt kotiutin tosiaan viime viikolla. Bongasin molemmat lelut Facebookin lelukirppikseltä. 

Little People Wheelies Stand´n Play Rampway / 25 €
Tämän hankintaa olin miettinyt aiemminkin, mutta hinnan vuoksi on jäänyt aiemmin myös kirppiksiltä hankkimatta. Nyt kun hinta oli oikein hyvin kohdillaan ja noutokin oli sovittavissa, niin tämä kotiutui meille. Tyyppi riemastui aika paljon. Tähän sopivia Wheelies-autoja löytyy Prismasta (2 kpl pakkaus/9,95 €), joten lisäautot eivät paljon maksa. 

Tämän autoradan lisäksi sain sovittua kaupat Fisher Price äänitoiminnoin varustetusta maatilasta (käsittääkseni Little People Animal Sounds Farm?), jolla Tyyppi tykkää kovasti leikkiä. Mukana tulivat Piippolan pappa, kana, possu sekä Tyypin sanoin: ammu ja heppa. Lisäksi mukana oli muutama sekalainen LP-hahmo (mm. seepra ja kameli). Myyjä ei tiennyt toimivatko äänitoiminnot, joten laitettuani paristot paikalleen, Tyypin lisäksi myös äiti innostui, kun kaikki äänet pelittivät!

Little People Animal Sounds Farm / 10 €
Eilen Tyyppi todella innostui maatilasta, kun äiti näytti, että possulla on tuossa kuralätäkkö, johon niin eläimet, kuin pappakin voivat mennä pomppimaan. Ihan niinkuin Pipsa Possussa. :) Niinpä Tyyppi laittoi illan mittaan kurasaappaita jalkaan kaikille pomppimaan halajaville. Pomppimisten jälkeen, jokaiselle laitettiin ruokaa, harjattiin hampaat ja laitettiin nukkumaan. Ja sitten kirkkaalla lapsen äänellä: "Nyt on aamu!" ja taas koko joukolle kurasaappaat jalkaan ja jengi pomppimaan. 

Fisher Price-leluista on pakko mainita myös tuo Geotrax-junarata, jolla leikittiin vastikään pari päivää oikein urakalla. Nyt rata on taas pakattu varastoon odottamaan uutta sopivaa leikkihetkeä. 


Tyyppi tykkää todella paljon laittaa ruokaa. Tuon leikkihellan olen kotiuttanut jo aikaa sitten Kierrätyskeskuksesta 2 euron hintaan ja tähän saakka se on ollut varastossa. Nyt mummin viikonloppuisen vierailun myötä, Tyyppi sai Plaston leikkiastiaston ja ruoanlaittovälineitä ja nyt on ahkerasti kokkailtu pannukakkuja. :) Tyyppi on aika taitava ruoanlaitossa, sillä yleensä pannukakut valmistuvat lautasella kattilan kannen alla. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, yleensä ruokaa valmistetaan nälkäisille Puh-karhuille, jotka reippaasti jaksavat odotella ruoan valmistumista. 

Näillä leluilla meillä leikitään tällä hetkellä ylivoimaisesti eniten. Ulkona Tyyppi viihtyy todella reippaasti ja lempipuuhia omalla pihalla ovat tietysti vesileikit (kahluuallas on ostoslistalla), mullan kanniskelu ja kivien siirtely paikasta toiseen sekä saippuakuplat, leikkipuistossa hiekkakakkujen rakentaminen ja tietysti liukumäet. Omalla terassilla myös leikit esimerkiksi yllä olevalla maatilalla onnistuvat.

Tyyppi tykkää myös kovasti pelata lautapelejä. Nyt, kun kävimme kirppiksellä ykskaks yllättäen viime sunnuntaina, niin löysin sieltä 2ahdella eurolla tämän Puh-numeropalapelin. Tyyppi osaa hienosti laskea kuuteentoista ja tämä peli tietysti opettaa laskemista entisestään. Meillä ei siis todellakaan (tietenkään) mitään laskutoimituksia vielä opetella, mutta tässä pelissä toinen vaihtoehto on yhdistää numeropala ja kuvapala, jossa on oikea määrä kuvia, toisiinsa. Toimii! 

Meillä pelataan myös paljon Chocoa, joskin Tyypin mielestä siisteintä on aina löytää se toukka, joka kutittaen vie aina yhden nappulan. Meillä löytyy tästä tämän "klassisen" maapähkinä-kirsikkaversion lisäksi myös Nalle Puh-versio. Miten yllättävää. :)

Ajattelin samalla nyt esitellä myös nuo meidän muut kirppislöydöt sunnuntailta. Pakko myöntää, että aviokin ei niin innostunut-asenne johti siihen, etten kovinkaan tarkasti kirppispöytiä tutkaillut, mutta toisaalta se Tosi Iso Puh olikin löydöistä tällä kertaa ylivoimaisesti paras. 

Tyypille huppari 98/104 cm HM / 2 €
Beibille kuolalappu ja kahdet pinkit housut yht. 1,5 €
Uudenveroinen/uusi halipehmo beibille 1 €
Tyypin huppari oli hyvä löytö, tykkään tosi paljon tuosta vaaleansinisen sävystä. Ja tosiaan tuo hella maksoi kokonaiset kaksi euroa Kierrätyskeskuksessa. Puunasin senkin puhtaaksi ensin Tikkurilan maalipesulla, sitten mäntysuovalla ja lopuksi vielä huuhtelin huolella vedellä. 

Näillä meillä leikitään tällä hetkellä ylivoimaisesti eniten. Mitkä ovat teidän suosikkileikkejä/-leluja?

1 kommentti:

  1. Autot, traktorit, kaivurit, dumpperit, mopo... Sängyssä odottaa baby (nukkumatti) ja vuvve, jotka pitää yöllä olla vieressä. Pikkukaivuri sängyn vieressä on plussaa. :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!