tiistai 13. toukokuuta 2014

Hui kauhistus!

Päiväkodista soitettiin tänään hieman klo 14 jälkeen, että Tyypin silmät rähmivät ja olisi syytä varata lääkäri sekä hakea poika kesken päivän pois ettei silmätulehdus tartu muihin lapsiin ja henkilökuntaan. Mummun kanssa oltiinkin tälle päivälle jo sovittu, että hän hakee äidin ja isin poikkeuksellisesti venyvien työpäivien vuoksi ja niinpä mummu sitten kävikin hakemassa Tyypin päiväkodista ja äiti haki Tyypin sitten heti, kun pääsi töistä, mummulasta.

Matkalla päiväkodista mummulaan tapahtui kuitenkin jotain. Jonkin Tyypille erittäin tärkeän ja rakkaan katoaminen. Siis oikeastaan parhaan kaverin katoaminen: Puhinaa nimittäin ei ollut missään! Tyypillä on siis joku 10 Puh-karhua, mutta nämä 2 ovat niistä tärkeimmät. Ne ovat suunnilleen tärkeämpiä, kuin äiti ja isi joissain tilanteissa. Puhina vie voiton isommasta Puh-karhusta aina unilla, mutta isompi Puh pelastaa päivisin silloin, kun tulee pipi. Ilman molempia ei tule uni. Näitä ei voi verrata toisiinsa, molemmat ovat yhtä merkityksellisiä Tyypille tilanteesta riippuen.

Mummu sitten alkoi tuumailemaan josko hän olisi vahingossa jättänyt nallen vääriin rattaisiin tai josko nalle olisi matkalla päässyt putoamaan kyydistä... Äitiä alkoi jo ihan vähän kiukuttaa, etenkin kun jäbä on taas kipeä, joten ajeltiin päiväkodin kautta kotiin ja luojan kiitos, siellähän Puhina istua nökötti päiväkodin postilaatikon päällä odottamassa Tyyppiä. Onko teidän pienillä (ja mikä ettei isommillakin) näitä elämää tärkeämpiä kavereita ja onko vastaavanlaisia tilanteita sattunut?

Tyypillä on tosiaan ainakin silmtulehdus (ensimmäistä kertaa) ja sain onneksi heti huomisaamuksi lääkäriajan ja vielä samalta tohtori-sedältä, jonka luona käytiin 1,5 viikkoa sitten toteamassa edellinen korvatulehdus. Omaa fiilistä (ja tuskin Tyypinkään) ei nosta se, että varsin usein silmätulehduksen kanssa käsi kädessä käy korvatulehdus. Joten aamulla sitten selviää onko Tyypillä myös (taas/jälleen/edelleen) korvatulehdus. Allekirjoittaneelle riittäisi kyllä tältä erää sairastelut.

On muuten todella kurja tauti tämä silmätulehdus. Olen pyyhkinyt Tyypin silmät rähmästä tänään useamman kerran (kaksi vanulappua per silmä, runsaalla vedellä) ja on kyllä ikävä katsoa, miten paljon tuntuvat silmät kiusaavan ja kutittavan. Luulen, että myös valoarkuutta oli, koska selvästi nukahtamista helpotti, kun huoneesta sammutettiin pöytävalo (jonka päällä ollessa Tyyppi siis lähes poikkeuksetta nukahtaa). Lopulta väsynyt pieni taistelija nukahti alle 5 minuutissa äidin kainaloon. Huomaa kyllä, että kun Tyyppi on oikeasti kipeä, niin äidin kainalossa nukkuminen helpottaa joka kerta.

10 kommenttia:

 1. Voi pikkuista! Toivotaan, ettei olisi silmätulehduksen lisäksi korvatulehdusta.

  Esikoiselle (nyt 8v.) on ollut unilelut aina tosi tärkeitä. Oli joku 3-vuotias kun kävimme kirpputorilla ja siellä oli vaaleanpunainen kala pehmolelu, vatsasta vähän rikki. Siinä ei ollut hintalappua ja jätimme sen kirpparille. Kun seuraavan kerran menimme samaiselle kirpputorille, niin poju pisti taas silmänsä tähän kalaan. Saatiin se ostettua ilman hintalappuakin ja edelleen se on esikoisella kainalossa kun alkaa nukkumaan :) Onneksi teidän pikkuisen Puhina löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Molemmissa korvissa. =( Harmittaa ihan mielettömästi.

   Ihana tuo teidän esikoinen! Kyllä ne tärkeimmäit vaan on niitä tärkeimpiä. Meillä ei Tyyppi onneksi ehtinyt kuulla, että Puhina edes oli kateissa, mutta kyllä siinä meinasi äidin sydän särkyä jo ajatuksesta.

   Poista
 2. Voi harmi tuo tyypin silmätulehdus , aadalla oli jokunen aika myös ja korvatulehdus siinä samassa :( onneksi puh sentään löytyi :) pikaista paranemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Onko Aadalla tehty jo jälkitarkastus?

   Poista
 3. Kurjia nuo pienten sairastelut. Pikaista paranemista!

  Ollaan naureskeltu miehen kanssa, kun muilla lapsilla on jotain pehmoleluja tai unirättejä tms, jotka on tärkeitä. Mutta mikä on meidän pojalle tärkeintä? Äidin kello! :D Ilman sitä ei uni tule, eikä pipi parane. Kuuluu vaativa kitinä "mä tarvin äitin kellon". Sitä hän siis hypistelee ja rapsuttaa muovista lasia kynsillään. Muovi on aivan naarmuilla ja siitä kuuluu kiva rapina kun pienet kynnet sitä hypistelevät. Kyseessä vuosia vanha Polarin sykemittari. Huvinsa kullakin... :D

  VastaaPoista
 4. Meillä on lapsen sängyssä vuvve ja baby, jotka on kai aika tärkeitä. Tosin kyllä nukahtaa ilmankin mut vuvve kainalossa on kai turvallisempi olo. Enpä haluais, että kumpikaan noista leluista menis hukkaan.

  Pikaista paranemista pienelle potilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juuri täällä pohdin, että Puhina pitää laittaa vastedes turvavöihin aina rattaissa. Ja uskon, että mummukin otti opikseen eikä Puhina ainakaan mummun toimesta enää jouda hukkateille.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!