sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hellepäivän viettoa

Olimme eilen sitten Tyypin kanssa mummulassa melkein koko päivän. Anoppilan talo tulee näillä helteillä sisällä aivan tuskaisan kuumaksi, joten klo 17 aikoihin alkoi oma olo ensimmäistä kertaa olla tukala. Suuntasimme siinä vaiheessa Tyypin kanssa autoon ja ilmastointi täysille ja johan helpotti. Muuten Tyyppi sai viettää lähes koko päivän (päikkäreitä lukuunottamatta) vesileikkien parissa ja tänään huomasin aamulla vaippaa vaihtaessa, että kyllä pikkumiehellä pieni rusketusraja on näkyvissä. :)

Meillä siis suojataan pääsääntöisesti vaatteilla ihoa, minkä lisäksi Tyypille on ostettu ACOn aurinkosuojavoide (sk 30), jossa on tämä fysikaalinen suoja, eli aine ei imeydy vaan heijastaa auringonsäteet pois iholta. Hinta ei ollut tällä päätä huimaava, taisi olla siellä noin 14 euron paikkeilla apteekissa. Eilen kävi hyvä tuuri, kun Tyyppi ja serkkunsa pääsivät päikkäreiden jälkeen leikkimään puolivarjossa olevaan altaaseen, niin kummallakaan ei ollut liian kuuma eikä rasvaillakaan tarvinnut koko aikaa.

Tyyppi Huuto.net-löydön kanssa. :) 
Tuo puhallettava Puh tosiaan löytyi Huuto.netistä 12 euron hintaan ja siihen voi kytkeä vesiletkun siten, että Puh suihkuttaa sitten vettä. Anoppilan vesiletkusta puuttuu kokonaan minkäänlainen pää, joten sitä ei tähän voinut kytkeä, mutta hyvin Puh toimi siitä huolimatta. Paitsi, kun Tyyppi oli sitä mieltä, että Puhin ei olisi tarvinnut yhtään mennä uimaan ja serkku taas oli sitä mieltä, että Puhin paikka nimenomaan on siellä altaassa.


Tyyppi Puhin pelastuspuuhissa. :) 
Meillä onneksi asunto oli ihanan viileä, kun tultiin kotiin. Olin jättänyt yläkerrassa kaikki pimennysverhot kiinni, niin aurinko ei ollut päässyt porottamaan. Suunnattiin Tyypin kanssa samoin tein kylpyhuoneeseen (Tyyppi vilpoiseen kylpyyn ja äiti suihkuun). Iltapuuroa keittäessä, Tyyppi ehti leikittämään maatalon asukkaita (kanaa, ammua, seepraa, kamelia) ja muistutti kaikille vuoron perään ettei ketään saa kiusata. Päiväkodissa on tainnut olla jotain juttua nyt kiusaamisesta, koska nyt näitä kiusaamisjuttuja on aika paljon tullut esille Tyypin omissa leikeissä.Kävin vielä muutaman kerran illalla avaamassa Tyypin huoneen ikkunan ja tuulettamassa huonetta. Aivan hirveä oli tämä Tampereella sattunut juttu, jossa 1,5-vuotias oli päässyt tippumaan ikkunasta. Sen vuoksi meillä on kaikissa yläkerran ikkunoissa hakaset, joiden avulla ikkuna aukeaa vain noin 8 cm. Onneksi ikkunoiden kahvat ovat myös todella jäykät ja aukeavat ylöspäin. Mutta silti olen todella huono jättämään ikkunoita auki, jos Tyyppi on yläkerrassa, etenkin niin ettei ole näköpiirissä. =/
Hakaset eivät muuten paljon maksaneet, 2 kpl paketti / 2,99 euroa Prismassa.

7 kommenttia:

 1. Huh se oli kyllä ihan kamala juttu kun täällä meilläpäin oli se pikkuinen tippunut ikkunasta, meilläkin onneksi ikkunat aukee vain vähän raolleen niin pääsee vähän ilma kiertämään , tuli kyllä silti itsellekkin pelko jättää ikkunaa yhtään auki .

  VastaaPoista
 2. Se juttu oli tosi järkyttävä. Jäin myös miettimään sitä pitkäksi aikaa...

  Ihan mahtava tuo puhallettava Puh! Teillä on kunnon Puhien armeija siellä jo. Muutenkin kiva päivä näyttää olleen :).

  VastaaPoista
 3. Itselläni tuli myös itku kun kuulin tuosta 1,5-vuotiaasta pikkuisesta. Ihan kamala onnettomuus! Olen myös tosi tarkka ikkunoiden kanssa. Yhdessä yläkerran ikkunassa ei ole hakasta, mutta keskimmäisen koulupöytä on siinä edessä ettei ikkuna aukea kuin max.20cm. On tuo surullista :(

  Ihana Tyypin suihkutteleva nalle puh <3 Varmasti on ollut mukavat vesileikit! Söpöä jos on jo rusketusraidat jo pikkuiselle tullut :)

  VastaaPoista
 4. Hui, en ole kuullutkaan putoamisesta. Onneksi asumme yhdessä kerroksessa.... Tosin poitsu kiipeilee innolla jakkaroilla yms ja äiti pelkää jo siitä mahdollisesti aiheutuvia ongelmia.

  VastaaPoista
 5. Annu: meilläkin on noissa ikkunoissa itsessään sellaiset "lukitukset", jotka estävät ikkunoiden aukeamisen kokonaan, mutta kun aviokki on todella tartuttanut minuun stressiä, niin halusin myös nuo hakaset. Ja meillä on hakanen myös saunan ovessa. Joskus muinoin nimittäin, pikkuveljeni ~2-3-vuotiaana kävi vääntämässä saunan kiukaan päälle samaan aikaan, kun äitini oli laittanut lakanat saunaan kuivumaan. Ja kyllä siitä messevä tulipalo saatiin aikaan.

  Elina: kiitos! :) Mun pitäisi kyllä jotenkin onnistua inventoimaan kaikki Puhit mitä meiltä löytyy.

  Judie K: mä olin itseasiassa vähän yllättynyt, että Tyypille ehti tulla rusketusraidat, kun niin vähän aikaa oli pelkissä uimahousuissa ulkona. :) On noissa vesileikeissä kyllä puolensa! Tänäänkin meni hujauksessa reilu tunti. Nyt sitten täytyy vaan ostaa se allas omallekin pihalle.

  Paukkuliini: mua jotenkin kuumotti hirveästi edellisessä kodissa (kerrostalossa) se meidän parveke, kun ajattelin aikaa, kun Tyyppi oppii kiipeilemään tuoleille. Silloin kaipasin kovasti parvekelaseja, joita meidän edellisessä kodissa ei ollut.

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, tuota saunapaloa. Tuliko suuretkin vahingot? :( Kyllä sitä saisi olla silmät selässäkin kun pikkuinen lähtee liikkeelle. Tuli mieleen se pieni tyttö Tiinaleena, joka oli kadonnut ja löytyi pihapiirin vesisaavista - tästä on olemassa myös blogi / muistosivut. Vaikka kuinka yrittää pieniään suojella, niin joskus se vain on mahdotonta :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunapalo tukahtui onneksi melko nopeasti, kun äiti kävi sulkemassa kylpyhuoneen oven ja palokunta ehti kiireellä paikalle, muistaakseni jauhesammuttimella tukahdutettiin loput kytevät lakanat ja lauteet, eli vettä ei käytetty. Sauna ja kylpyhuone pintaremontoitiin täysin ja yläkerran makuuhuoneet kärsivät nokivaurioita ja ne maalattiin, mutta muuten todella isolla säikähdyksellä selvittiin. Tuolloin muuten opin myös ensimmäisen kerran mitä kotivakuutus tarkoittaa. Meillä kun ei sellaista ollut. =\

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!