maanantai 5. toukokuuta 2014

H66: Välikorvan tulehdus

Ja niin löytyi Tyypin oikeasta korvasta tulehdus. =/
Tyyppi tekee nykyään aina
isolle Puh-karhullekin ruokaa.
Harmittaa vieläkin ihan suunnattomasti etten tullut ajatelleeksi, että korvissa voisi olla jotain, mutta onneksi ne kaksi jäljellä olevaa aivosolua löysivät toisensa. Kävimme Mehiläisessä lastenlääkärin vastaanotolla ja koska Tyypin voinnissa ei muuten ole mitään vikaa, niin huomenna saa mennä jo päiväkotiin. Korvatulehdus kun ei sieltä korvasta tartu. Tänään ollaan kotona, jotta antibioottikuuri saadaan kunnolla käyntiin ja eilen vastaanotolla tohtori mittasi lievän lämmön (37,4).

Jorvin lastenpäivystyslääkärihän sanoi meille helmikuun alussa, kun Tyypillä oli ensimmäinen tulehdus toisessa korvassa, että jälkitarkastus pitäisi tehdä 6-8 vko:n päästä. Eilen Mehiläisen lastenlääkäri sanoi, että tuo aika on aivan liian pitkä, koska jos tulehdus uusii esimerkiksi 6 vko:n päästä, niin ei voida tietää varmaksi, onko tulehdus lainkaan parantunut siinä välissä. Voi kökkö-traktori. Nyt mennään siis korvakontrolliin kahden viikon päästä ja toivotaan, että tämä kolmas antibioottikuuri tepsii. Tyypille määrättiin 5 päivän intensiivikuuri (3 krt / päivässä) Zinnat-nimistä antibioottia.

Viime yön Tyyppi nukkui varsin mallikkaasti. Sai tietysti illalla annoksen Paracetamolia ennen nukkumaanmenoa ja veti unta lähes yhtä kyytä aamu07 asti. Toivottavasti korvat nyt parantuisivat ja saataisiin tämä toistuva tulehdus kuriin.

Me kävimme aamulla Tyypin kanssa labrassa, missä äidistä otettiin verikoe. Tyyppi malttoi hienosti odotella äidin kanssa melkein 45 minuuttia, onneksi puhelimen kätköistä löytyi vino pino Fröbelin palikoiden musiikkivideoita. Verikokeen otti sama hoitaja, joka viimeksi ilmoitti, että trisomia-verikoe otetaan samana päivä np-ultran kanssa. Tällä kertaa hän mutisi jotain epäselvää siitä, pitäisikö hänen ottaa 1 vai 2 putkiloa verta. Mistä ihmeestä minä sen voisin tietää...? Hän nyt otti sitten varmuuden vuoksi kaksi putkiloa. Aion mainita tästä keskiviikkona käydessäni neuvolalääkärin vastaanotolla, koska nyt on vähän sellainen olo ettei tämä hoitaja ole ehkä ihan tilanteen tasalla.

3 kommenttia:

 1. Onneksi saitte lääkkeet. Aina se itseä harmittaa, kun ei tule edes mieleen nuo korvajutut. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Mä kyllä mainitsisin myös moisesta hoitajasta. Musta on raskauden väsymyksen myötä tullut kyllä esimerkillinen palautteen antaja monessa mielessä... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainitsin lääkärille, joka vähän niinkuin sivuutti koko asian sillä, että vaihtuvuus on niin suurta ja isoja terveyskeskuksia... Että sillai. =/

   Vähän harmitti se, että käynnillä oli todella kiireen tuntu, vaikkakin sain käynnistä irti kaiken mitä halusin.

   Poista
 2. Onnilla on myös ollut noita korvatulehduksia taas. Maanantaina onkin korvakontrolli, kun viimeksi oli molemmissa korvissa tulehdukset. Edellisessä kontrollissa, josta on nyt pari kuukautta, huomattiin toisessa korvassa nestettä joka saattaa kehittyä liimakorvaksi. Toivon mukaan nyt korvat on puhtaat eikä mitään nesteitä löydy. Meillä ei muuten oireina ole koskaan ollut mikään muu kuin se, että Onni ei syö. Se on ihan tyytyväinen, nukkuu hyvin, ei haro korvia, ei mitään muuta kuin se syömättömyys. Eivät meinanneet uskoa mua viimeksi terveyskeskuksessa, kun sanoin, että sillä on korvatulehdus. Sekä ajanvaraus, sairaanhoitaja, että lääkäri oli sitä mieltä, että ei ole tulehdusta, mutta olihan siellä tosiaan molemmin puolin. Kyllä äiti tuntee lapsensa...

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!