sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Eilen.

Aviokin työmatka päättyi eilen ja lennon piti saapua Suomeen jo klo 13.50. Lopulta lento taisi olla perillä klo 16.00 ja kotiin aviokki ehti sitten klo 17 jälkeen. Eilen tuntui siltä, että päivä meni pilalle sillä hetkellä, kun aviokki ilmoitti, että lento myöhästyy. Niin, ja sillä hetkellä, kun Tyyppi heräsi klo 5.22 ja ilmoitti kovaan ääneen sängyssään olevansa hereillä. Onneksi Tyyppi nukahti vielä uudestaan ja lopulta heräsi "vasta" 7.04

Nostan niin paljon hattua niille äideille, jotka hoitavat lapsi- ja arkirumbaa päivästä toiseen yksin. En tiedä pystyisinkö ikinä itse samaan! 


Käytin raivarihetken hyväkseni ja päädyin siivoamaan yläkerran. Tyypin huoneen lattia oli täynnä kuivunutta muovailuvahamurua (joo, My Dough-muovailuvahan ankea puoli tuollaisen 2,5-vuotiaan käsissä on se, että se kuivuu todella nopeasti, toki tämä on erinomaista, jos haluaa, että ne muovailuvahatuotokset säilytetään) ja pölyä. Samoin meidän makuuhuoneen pinnat, mikään ihme, että joku on täällä koko ajan nenä tukossa. Pääsivätpäs aviokin yksittäiset sukatkin hyvään hyötykäyttöön, kun niillä pinnat pyyhin. 

Kesken imuroinnin Tyyppi veti ensimmäiset raivarit, tajusin (onneksi), että jätkällä on varmaan väsy ja nälkä ja lounasta (kirjolohikiusausta) lämmittäessä jäbä sitten roikkuikin housun lahkeessa ja parkui haluavansa syliin. Ja se raivon määrä, kun huomasi, että annoksessa oli kaksi, siis 2 pientä palaa tuoretta kurkkua! =/ Alkuun päästyä veteli kuitenkin koko annoksen tomaatteineen ja kurkkuineen ja päälle vielä karjalanpiirakan ja nukahti alle 10 minuutissa unille. Meillä nuo raivarit nykyään selvästi linkittyvät siihen, jos väsyttää tai on jano tai nälkä. Yritänkin aina muistaa ennakoida ja etenkin tarjota juotavaa touhujen lomassa. 

Päikkäreiden jälkeen lähdettiin reilun tunnin ajaksi leikkipuistoon. Tämä on oikeasti naurettavaa, mutta nykyään ajan autolla tuohon meidän läheiseen puistoon, johon siis kävelee 15 minuuttia. Supistelut vaunuja työntäessä eivät ole mukavia. =/ Rakennettiin hiekkakakkuja, laskettiin liukumäkeä, potkittiin palloa, keinuttiin. Aurinkokin tuli näkyviin pilvien takaa hetkeksi ja oli niiiiiiiiiiin lämmintä. Lisää auringonpaistetta, kiitos!! 

Kotiin tultiin syömään. Koska ne Lidlin kalapuikot osoittautuivat herkuksi, niin ostin kokeiltavaksi myös niitä lohipyöryköitä. Harvoin olen nähnyt, että meidän Tyyppi syö lautaselta niin innolla jotain muuta, kuin penne-pastaa. Niin ja meidän jäbä siis voisi elää pastalla. :) Äidinkin mielestä pyörykät olivat mainion makuisia. Ja mikä parasta, nopeita valmistaa pannulla. 

Päivällisen jälkeen alettiin sitten touhuta mummun äitienpäivälahjan kimpussa. Ostin Prismasta valkoisen tyynynliinan, johon Tyyppi sai IKEAsta ostetuilla tekstiilitusseilla tehdä taideteoksen.


Nyt tässä aamun alkajaisiksi kuuntelen, miten aviokki ja Tyyppi valmistelevat alakerrassa äidille aamupalaa (opetin Tyypille eilen, miten pingviinin kaverilla puristetaan appelsiinimehua...). 

2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit!