keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ding ding ding: molemmat korvat tulehtuneet

Silmätulehdus oli kuin olikin merkki korvatulehduksen jatkumisesta. Edellinen antibiootti-kuuri loppui viime viikon torstaina ja tänään aloitettiin jälleen uusi kuuri. Nyt kokeillaan aika vahvaa antibiootti-annostusta, 5,5 ml 3 kertaa päivässä 5 päivän ajan. Korvakontrollin 26.5. varasin korvalääkärille, joka vielä ottaa kantaa putkitukseen, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että putkitus meillä tosiaan on edessä. Ja jeps, kierteessä ollaan.

Onneksi meillä on Tyypille otettu vakuutus, joka kattaa nyt kaikki tähän liittyvät kulut kokonaisuudessaan. Fennian Lapsen sairausturvavakuutuksessa on sairauskohtainen omavastuu, joten kun se on kertaalleen otettu, ei sitä oteta toista kertaa ja korvatulehduksessa katsotaan puolen vuoden ajan syntyvät kulut samaksi sairaudeksi. Mikäli korvat on putkitettu, samaksi sairaudeksi katsotaan kulut vuoden ajalta. Muissa infektioissa, kuten flunssassa, katsotaan samaksi sairaudeksi kulut 3 kuukauden ajalta.

Viime yö meillä heräiltiin aika monta kertaa ja putsattiin silmiä, mutta tänään lääkäri totesi silmien rauhoittuneen jo melko hyvin, eikä silmiin tarvitse erillistä lääkitystä. Antibiootin vaikutuksen pitäisi näkyä tässä kuulemma parhaiten, eli jos silmät paranevat, niin lääke puree myös korviin. Päiväkotiin saa mennä heti, kun jaksaa touhuta muiden mukana, joten huomisen Tyyppi viettänee mummulassa (jotta saadaan antibiootti-kuuri kunnolla käyntiin) ja perjantaina sitten toivottavasti on jo päiväkoti-kuntoinen. Korvatulehdus kun ei sieltä korvasta tartu.

Olin suunnitellut jo ihan erilaista postausta tälle päivälle, mutta näin ne tilanteet vaan muuttuu ja postausten aiheet vaihtuu...

3 kommenttia:

 1. Voi ei!!! Toivottavasti saatte korvat nyt vihdoin ja viimein kuntoon. Toivottavasti tulehdukset pysyisivät nyt poissa!

  Meillä on kahdella vanhimmalla ollut pienestä pitäen korvatulehdus kierre ja päätyi siihen, että molemmilta putkitettiin korvat ja leikattiin kitarisa. Toiselle ei ole tämän jälkeen tullut tulehduksia, mutta toisella on ollut muutama. Putket pysyivät 2,5-vuotta jonka jälkeen lähtivät itsestään viime kesänä. Meillä tulehduksen merkki oli aina yskä - siitä tiesi, että on korvatulehdus.

  VastaaPoista
 2. No voihan! Toivottavasti lääkkeet puree nopsaan.

  VastaaPoista
 3. Voi itku, kuulostaapa tylsältä! Onneksi teillä on vakuutus! Otitteko ennen syntymää vai vasta sen jälkeen?

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!