tiistai 22. huhtikuuta 2014

Terkut Jäähallin kirppikseltä!

Pääsiäinen on nyt vietetty. :) Saldona valmis terassi ja täysi rahakukkaro!

Olimme varanneet äitini kanssa jo muutama viikko sitten pöydät Jäähallin kirppikseltä pääsiäismaanantaiksi. Pikkubroidini lähti mukaan ja jaoimme hänen kanssaan 30 euron pöytävuokran puoliksi, joten kustannus ei ollut päätähuimaava. Pöytä oli myös todella reilua kokoa, joten kaksi ihmistä mahtui mainiosti saman pöydän ääreen. Lisäksi 5 euroa kului rekin vuokraan (+ 5 euron pantti).

Olen viimeksi ollut itse myyjänä nyt jo toimintansa päättäneellä Valtteri-kirppiksellä ja tuolloin ei pöydän valmiiksi järjestäminen ollut koskaan mukavaa, koska välittömästi pöytäpaikalle päästyä, ympärillä alkoi hyörimään lauma ihmisiä, jotka puolestaan penkoivat kaikki myyntikassit ja -laatikot ympäri etsien ostettavia asioita. Jäähallissa tämä oli järjestetty mukavammin: ovet aukesivat myyjille klo 7.45 ja asiakkaille vasta klo 09. Saimme siis rauhassa kantaa tavarat paikoilleen ja asetella pöydät myyntikuntoon, joskin muutama malttamaton asiakas kävi heti kyselemässä josko myynnissä olisi ollut elektroniikkaa, matkapuhelimia tai hajuvesiä. Eipä löytynyt mitään noista mainituista allekirjoittaneen myyntipöydästä.

Tässä vaiheessa kaupaksi oli mennyt jo Pentikin tuikkukippo (5 €),
Tyypin toinen rattilelu (5 €), Iittalan tuikkukippo (5 €), Muumi-aiheinen tuikkukippo (5 €),
Playskoolin palikkalaatikko (2 €), Graco-turvakaukalon telakka (5 €), traktori maatilan eläimineen (5 €),
Game of Thrones-peli (4 €)...

Allekirjoittaneella kävi kauppa mukavasti kirppiksen aukiollessa 9-13.30. Tosin klo 13.15 keräilin pöytää jo tyhjäksi. Laskeskelin tuossa, että voittoa tuli yhteensä noin 125 euroa (+tietysti rekin ja pöydän vuokra), joten ei yhtään hullumpi tulos 4,5 tunnin myynnillä. Hinnoittelin tuotteet melko tarkkaan 1-5 euron välille ja kauppa kyllä sujui. Myynnissä olleet tavarat olivat siistikuntoisia ja laadukkaita (ja paristot olivat leluissa mukana!), joten tinkimistilanteitakaan ei juuri syntynyt. Ainakaan siten, että olisin hintoja reippaasti pudotellut, lähinnä ehkä pudotettiin hintaa 50 senttiä ja pyöristeltiin lähimpiin euroihin.

Huomasin myös, että ainakin omalle kohdalleni osuneet ostajat olivat selvästi liikkeellä ostamassa käyttötavaroita, eivät niinkään koriste-esineitä. Tämän huomasi myös äitini, jolla puolestaan oli myynnissä paljon lasitavaraa...

Aamusta aikaisesta jatkunut seisoskelu alkoi ottaa selkään aika ikävästi klo 11.30 aikoihin ja kesti myös oman aikansa, että masu rauhoittui, kun lähdettiin hakemaan aviokin kanssa Tyyppiä mummulasta. Ei siis toista tällaista seisoskelu-ajanjaksoa ennenkuin beibi on syntynyt. Ei sillä, että nyt olisi mitään myytävääkään vähään aikaan. Yleensä olen käynyt jossain välissä myös itse kiertämässä kirppiksen, mutta tällä kertaa masu oli sen verran pinkeän tuntuinen, että päätin jättää kierroksenkin sikseen.

Mielestäni oli tosi kiva ja erittäin myönteinen kokemus olla myyvänä osapuolena Jäähallin kirppiksellä. :) Myynti oli hyvää ja asiakkaita riittävästi, vaikka oli toinen pääsiäispäivä. Veikkaan, että normi-viikonloppuna asiakkaita on reippaasti enemmän. Joten, jos etsit kivaa myyntipaikkaa pk-seudulta, niin suosittelen lämpimästi Jäähallia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!