lauantai 19. huhtikuuta 2014

Terassikauden avaus!

Tältä pihalla näytti alkusyksystä. 
Kaksi viikkoa sitten aviokki kavereineen aloitti terassin rakennusprojektin. Tänään projekti viimeisteltiin naapurin
avustuksella. Pihassa oli aikamoinen korkeusero, tai oikeamminkin notkahdus keskellä nurmikkoa, joten alunperin pojat suunnittelivat, että terassia ei rakenneta yhteen tasoon, vaan ovesta katsottuna osa terassista tulisi yhteen tasoon ja sitten toinen osa terassista alemmaksi. Tarpeeksi perustustöitä tehtyään, pojat kuitenkin saivat terassin kokonaisuudessaan (26 neliötä) yhteen tasoon.

Kuten tuolloin pari viikkoa sitten päivittelin, pojat ehtivät yhden päivän aikana rakentaa koko terassin rungon ja seuraavana päivänä pojat urheasti vesisateessa pistivät päällilaudat paikoilleen. Seuraavan viikon aikana aviokki sitten porasi ~600 ruuvia päällilautoihin ja insinöörien kanssa pohdittiin miten sitten terassin porras kannattaisi rakentaa. Korkeuseroa tosiaan tuli pihassa olevan notkelman takia, joten senkin vuoksi suunnittelua tarvittiin hieman enemmän.

Tässä terassi on siinä vaiheessa, kun päällilaudat on laitettu kiinni. 
Sisältäkin katsottuna ihan uudenlainen näkymä.

Korkeuseron takia portaasta tuli puoliksi lähes penkiksi sopiva korkeuden vuoksi ja tuolta toisesta päästä taas huomattavasti
matalampi, eli portaana toimiva. Tyyppi tietysti oli jo ihan innoissaan, kun korkeus on oikein sopiva pomppimiseen. Itse tykkään eniten ehkä siitä, miten hienosti tuo vasen reunus on porrastettu kallioon sopivaksi. Ja kyllä sitä pojat moottorisahalla ja sirkkelillä sopivaksi muotoilivatkin. 
Naapuri sommitteli pienen kivikon jo tuohon portaan päähän. :) Luki ajatukseni. 

Nyt sitten pääsenkin suunnittelemaan pihan istutuksia. Olemme repineet raja-aidan seinänaapureihin nähden pois jo viime syksynä ja tilasin Viherpeukaloista raja-aidaksi Siperianhernepensaan aitataimia. Terassi päättyy kallioon, johon on mahdollisuus rakennella jonkinlainen kivikkopuutarha. Koko tuo jäljelle jäänyt piha-alue käännetään varmaan vielä ympäri ja istutellaan kokonaan uusi nurmikko. Tulee erilainen kevät ja kesä, kun pääsee omalle pihalle puuhaamaan. :) Ja grillaamaan.

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   kyllä mekin siitä tykätään.

   Päädyttäneen kokeilemaan tuolle jäljellejääneelle pihaosuudelle siirtonurmikkoa. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!