sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

EDiT!! Rv 25+3: hankinnat toisella kierroksella

Raskausviikko 26 on jo puolivälissä, joten kyllä sitä vain on aika alkaa selvitellä mitä kaikkea hankintalistalla onkaan tällä toisella kierroksella. Tyypin kohdalla tein listausta (voit kurkata täältä ja täältä) jo aika aikaisessa vaiheessakin, tuntuu siltä, että tällä toisella kierroksella monessa asiassa ote on huomattavasti rennompi. Toivottavasti rentous säilyy myös sitten, kun beibi syntyy.

Ensimmäinen ja isoin juttu ovat vaunut. Olen jo aikaa sitten päätynyt Phil & Teds Navigatoreihin sisarusistuimella. Tyyppi viihtyy vilkkaasta luonteestaan huolimatta todella reippaasti vielä rattaissa, joten pelkkä seisomalauta ei meillä tulisi kysymykseen. Tyyppi painaa nyt hitusen alle 15 kg, joten P&T-rattaiden 20 kg:n painoraja on meille täydellinen. Vaunujen lisäksi tarvitaan uusi turvakaukalo ja sen telakka, jotka myös lähtevät tilaukseen briteistä Winstanleys Pramworld:sta. Yhteensä adaptereiden kanssa hintaa vaunuille ja kaukalolle Suomeen toimitettuna tulee noin 880 euroa. Täältä voi kurkata mitkä tuotteet tarkalleen ottaen meille kotiutan kesäkuussa. :) Tuleepahan "tuhlattua" lomarahat oikein kivasti.

Pinnasänky ja hoitopöytä meiltä löytyvät. Alkuun beibi pääsee todennäköisesti nukkumaan perinnepinnikseen, jossa myös isoveljensä nukkui alkuun. Sitten isompana tyttönä otetaan käyttöön isompi pinnis, josta saa sitten myöhäisemmässä vaiheessa laidan pois ja turvalaidan tilalle. Molemmat pinnikset taitavat vaatia uudet patjat, perinnepinnikseen ostetaan mittojen mukainen patja Etolasta ja isompaan pinnikseen uusi patja Ikeasta.

Vaatteita löytyy jo aika kivasti koossa 50-62. Ahkerasti olenkin viime aikoina kirppiksiä kiertänyt ja mukavia ja edullisia löytöjä tehnyt.

Tässäpä se Pellavapää-kirppikseltä muutamia viikkoja sitten hintaan 2,20 euroa
löytämäni 86 cm hupparitakki. Beibille onkin kertynyt yllättävän monta Bamse-vaatetta. :) 


Harsot ovat ostoslistalla, samoin muutama uusi lakanasetti pinnikseen. Shopping-trip to IKEA perhaps? :) Tälläkin kertaa luotamme täysin Philips Avent-sarjaan, josta Tyypin jäljiltä onkin tallessa 6 pulloa ja muoviosat, sekä mikro-steriloija että ruoanlämmitin. Uudet tutit pulloihin täytyy toki ostaa, sekä myös beibille muutama tutti. Tällä kertaa olen myös varautunut siihen, että imetys ei lähde sujumaan (voi toki käydä toisinkin), joten kaappiin täytyy ostaa purkki tai muutama Nan1-valmistetta valmiiksi. Uusi itkuhälytin tarvitaan myös ja jotenkin tuo Aventin uutuus on alkanut kiinnostaa. 

Hoitolaukku. Uusi, kiitos. Ihastuin aiemmin PoP:in raidalliseen hoitolaukkuun, mutta se ei livenä ollutkaan yhtään niin kiva, kuin miltä näytti kuvissa. Joten hoitolaukun metsästys on käynnissä. 

Sitteri, BabyBjörnin klassikko-keinusitteri. Tällä kertaa emme osta tärinäsitteriä ellei sitten beibille ilmaannu masuvaivoja, joita tämän avulla olisi tarpeellista lievittää. Toivottavasti saisin tämän BB:n sitterin ostettua kivalla diilillä tuttavapariskunnaltamme käytettynä. Peukut pystyyn! 

Mitä olennaista listalta puuttuu? 


EDiT!!
Pesänrakennusviettiin liittyen piti vielä tulla lisäämään muutama seikka. Lastenhuoneisiin pitäisi tilata säleverhot, onko kukaan tilannut ja asentanutkin ehkä sellaisia itse? Tyypin huoneesta haluan vaihtaa nuo "rumat" pimennysverhot pois ja säleverhoilla saisin huoneet kuitenkin semi-pimeiksi ja verhot vielä eteen.

Meidän makuuhuoneen vaatekaappien yläosan päätin kiukullakin dc fixata valkoiseksi. Se yläosa kulumajälkineen ärsyttää mua ihan
h-u-o-l-e-l-l-a!! Toivottavasti jäljestä tulee hyvä. Dc fixaus on hankalaa silloin, kun se kalvo tulee sellaiseksi sähköiseksi, joten saa nähdä miten suoraan tuon fixin saan. Hylkäsin myös ajatuksen siitä omilla jaloillaan seisovasta peilistä ja keittiöstä siirtyi avokirjahyllykkö makuuhuoneeseen. Jos saan valmista vielä tänään aikaan, niin päivittelen kuvia. :)

Ja Veera, kiitos kommentistasi noihin muovikarmeihin. Kai ne pitäisi sitten vaan kokonaan vaihtaa. =/ Ehkäpä se on sitten sellainen homma, minkä voisi toteuttaa vasta sitten myöhemmässä elämäntilanteessa. 

4 kommenttia:

 1. Heippa!
  Me tilattiin pari vuotta sitten kaihtimet täältä: http://www.verhomatto.fi/verhopalvelu/salekaihtimet. Sivuilla helpot ohjeet oikean kokoisten tilaamiseen ja todella helppo asentaa (ohjeet mukana) ikkunoiden väliin! Suosittelen! :)

  VastaaPoista
 2. Mun pitäisi kanssa tehdä listaa mitä kaikkea vauvaa varten pitää hankkia, ainakin pinnasänky ja hoitopöytä ja ja .... Varovasti eilen kyselinkin jo mieheltä että jokos kohta alettaisiin hommaamaan babylle kamoja , mutta kuulemma vasta kesäkuun alussa :/ joten vähän aikaa pitää viellä odotella. Hei pitikin sulta kysellä kun ollaan tulossa pe-la Helsinkiin että missä olisi kivoja lastenvaatekirppiksiä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nella ja nuttu Olarissa Espoon puolella on mun kestosuosikki, sieltä löytyy aina jotain. Keskustassa jäähallin kirppis on ihan Helsingin ydinkeskustassa ja siellä on aina paljon myyjiä ja tavaroita laidasta laitaan. Helsingissä on myös Vekarakirppis, josta olen kuullut paljon positiivista, mutta jossa en ole vielä päässyt käymään. :)

   Poista
 3. Pystyiskö ne karmit fixaamaan? Se maalaaminen voi tosiaan olla vähän turhaa. :/

  Me tarvittais myös uudet sälekaihtimet, olohuoneessa on tosi kuluneet ja osin rikkinäisetkin, eikä lastenhuoneessa ole ollenkaan. Siellä on nyt pimennysverhot ja kesällä niiden pitää olla koko ajan kiinni, kun siellä paahtuu. Eikä ne edes viilennä kunnolla, pimentää vain. Meidän huone on paljon viileämpi. Toistaiseksi ei oo uskallettu edes kysellä hintoja. :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!