lauantai 5. huhtikuuta 2014

Neuvolavisiitti rv 22+1

Eilen aamulla Tyyppi pääsi päiväkotiin syömään setä-Velden keittämää puuroa (ja oli syönytkin vaatimattomat kolme annosta...) ja äiti ja isi suuntasivat neuvolaan. Neuvolan täti oli huippumukava ja tapaaminen oli kiireetön ja yhtä lämmintunnelmainen kuin aina. Meillä on kyllä käynyt mieletön tuuri, kun saimme pitää tutun tädin.

Paino tänä aamuna: 63,3 kg (neuvolan vaa´alla 64,3 kg) ja Sonjan vinkistä viisastuneena kirjasin tuon kotivaa´an lukeman neuvolakorttiin. Muutosta viikkotasolla +320 grammaa, mikä on kuulemma oikein hyvä. Tyypistä vastaavalla käynnillä painon muutos oli "keveät" +648 grammaa/vko ja painolukema tuolloin 63,1 kg, joten aika tarkkaan samoilla lukemilla mennään.

Verenpaine oli 105/77 eli tosi hyvä sekin. Pissatestissä proteiini oli jälleen +:lla yhden verran ja nyt sitten tulikin lähete virtsainfektiotestiin, josko sellainen olisi piilevänä. Todennäköisempää on se, että johtuu valkovuodosta, joka on tässä raskaudessa ollut reippaampaa, kuin Tyypistä, koska mitään muita oireita ei ole. Ensi viikolla kuitenkin sitten piipahdus vielä tarkemmassa testissä.

Väsymys on ollut aikamoista ja hemoglobiini olikin tipahtanut lukemaan 128, edellinen mitattu lukema oli 148. Vaikka lukema onkin siis edelleen normaalin rajoissa, on se kuitenkin tipahtanut kohdallani reippaasti alaspäin, joten lisärautaa voisin alkaa syömään jos väsymys edelleen jatkuu. Vielä en kuitenkaan rautakauppaan kipaissut, koska arvo  on hyvä.

Sf-mitta oli 17,5 cm ja beibin syke huiteli 155-163 välillä. Hirmuinen kiire neidillä oli anturin alta karkuun ja vielähän tilaa riittääkin karkuteille pinkaisuille. Aktiivinen beibi meillä on ja liikkeistä tuli plussaa.

Pyysin lähetteen synnytyspelkopolille NKL:ole aikeenani aloittaa "taistelu" sektiosta. Ajattelin, että olisi hyvä kuitenkin keskustella etukäteen jo tästä asiasta tarvittavien henkilöiden kanssa ja saada jotain kirjattua ylöskin sitten sitä varsinaista synnytystapa-arvio keskustelua varten. Synnytystapa-arviokeskustelu käydään tosiaan vasta RV:lla 36, eli siihen on vielä aikaa. Neuvolan täti on huippuihanasti tukena tässä sektio-asiassa ja joka tapaamisella on muistuttanut, että ketään ei Suomessa voi pakottaa vasten tahtoaan synnyttämään alakautta, mutta käytäviin keskusteluihin on hyvä varautua perustelemalla omat näkemyksensä ja ottamalla valmiiksi selvää siitä, mitä ja miksi haluaa sektion.

 Kutsua siis odotellessa!

2 kommenttia:

Kiitos, kun kommentoit!