maanantai 14. huhtikuuta 2014

Äkillinen kurkunpääntulehdus

Tyypillä tosiaan oli ääni aika maassa jo lauantaina aamulla. Lauantai-sunnuntaiyö meillä sitten herättinkin tunnin välein puoli kolmeen saakka Tyypin herätessä aivan kamalan kuuloiseen kumeaan, haukkuvaan yskään. Ikkuna auki, Tyyppi syliin ja hengittelemään raikasta yöilmaa muutamaksi minuutiksi ja sitten jatkamaan unia.

Eilen aamulla Tyyppi oli kuitenkin ihan oma itsensä ja paineli juoksujalkaa koko päivän menemään. Ristäisissäkin jäbä riehaantui oikein kunnolla isompien lasten kanssa ja kolmisen tuntia paineli menemään pää kolmantena jalkana. Kotona sitten ennen iltapuuroa kainalossa olikin jo tulikuuma kekäle. =/ Pari tuntia nukkumaanmenon jälkeen Tyyppi heräsi aivan hirveään yskänkohtaukseen ja 10 minuuttia oli sylissä pystyasennossa, kunnes kohtaus meni ohi ja Tyyppi jatkoi unia. Aviokin kanssa korotettiin Tyypin sängynpäätyä reilu 10 cm korkeammaksi ja aamulla Tyyppi heräsi vasta 8.45.

Lähde täältä.
Olen ymmärtänyt, että alle 3-vuotiailla kurkunpääntulehdus on aika yleinen, vaaraton, mutta varsin rajun kuuloinen. Tuosta oikealla näkyvästä oirelistasta Tyypiltä löytyvät kaikki.

Josko tauti nyt sitten helpottaa 2-3 päivässä, niin ensi yön pitäisi olla meillä jo huomattavasti helpompi. Onko teillä muilla sairastettu kurkunpääntulehdusta?

8 kommenttia:

 1. Aadalla oli tasan vuosi sitten pääsiäisenä kurkunpääntulehdus , käytettiin silloin mehiläisessä ja lääkkeenä oli tosiaan vaan toi kylmän ilman hengittely, sängynpäädyn nosto ja varmuudenvuoksi saatiiin kortisonipillereitä jos menisi tosi pahaksi,niitä ei kumminkaan jouduttu käyttämään, pahin meni ohi ihan parissa päivässä. Toki muuten annettiin sitten nestemäistä buranan muuten että sai edes vähän pikkuinen nukuttua ja kuumetta laskettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosiaan illalla annoin pinkkiä buranaa ja aamulla panadolia laskemaan kuumetta.

   Poista
 2. Täällä Neelalla ihan sama juttu. Nyt helpottaa jo. :) kaksi yötä oli aika huonoja, nyt vaan todella korskuva/limainen yskä ja helposti melkeen oksentaa sitä limaa..usein juuri kun syömässä on, niin lämpö laittaa sitä limaa liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella sitkeää limaa muuten irtoaa tuon yskän kanssa. =/ Mutta tosiaan meillä sujui viime yö jo ongelmitta. Huomenna uskaltaudun viemään Tyypin päiväkotiin, kerta kuumetta ei enää ole ja jäbä on varsin pirteä oma itsensä.

   Poista
 3. Me olimme viime viikolla kurkunpääntulehduksen vuoksi sairaalassa ensin yksi yö päivystyksessä ja siitä sitten yksi yö lasten osastolla. Tuntui, että lapsi tukehtuu ja lopulta piikki kankkuun auttoi asiaan ja meni ohi. Kyllä siinä muutama päivä meni enemmän kuin pari kolme päivää. Pikaista toipumista!
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, onpas ollut rankka kohtaus teillä. =( Meillä näköjään helpottaa tuossa mainitussa aikajaksossa, mutta läheskään yhtä rankka tauti meillä ei varmastikaan ole ollut.

   Ja kiitoksia, tosiaan tänään jäbä on jo selkeästi oma, reipas ja itsepäinen itsensä. :)

   Poista
 4. Oliko tämä siis teillä eka kerta? Meillä oli helmikuun alussa ja oli niin lähellä monta kertaa että ei lähdetty sairaalaan. Poika heräsi itkemään parin tunnin välein ja kuulosti ettei henki kulje kunnolla. Sitten kun rauhoittui, niin taas hengitti paremmin. Aamulla mentiin lääkäriin ja todettiin tuo äkillinen kurkunpään tulehdus. Myös meiltä löytyi kaikki nuo listan oireet, mutta emmehän me keskellä yötä tienneet mistä on kyse ja olimme aivan kauhuissamme. Lääkärissä hän höyryhengitti lääkettä maskin kautta ja se vähensi turvotusta. Sanoi että saa mennä uudelleenkin jos siltä tuntuu, mutta meillä tuo yksi kerta auttoi ja seuraava yö meni jo hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, edellinen oli helmikuun alussa korvatulehduksen yhteydessä, mutta tällä kertaa erityisesti tuo yksi kohtaus säikäytti. Onneksi meni kuitenkin joka kerta ohitse ja jos meilläkin olisi pitkittynyt yhtään, niin tänään oltaisiin iltapäivällä lähdetty lääkäriin piipahtamaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!