perjantai 28. maaliskuuta 2014

Vaaleanpunainen body

Ajattelin tulla piipahtamaan ja esittelemään ihkaensimmäisen vaaleanpunaisen vauvalle hankitun vaatteen, jonka kotiutimme eilen yhdessä Tyypin kanssa. Olemme lyöneet aviokin kanssa beibin nimen "lukkoon" ja nyt sitten juttelemme Tyypinkin kanssa aina ...-vauvasta. Lindexillä sitten eilen nappasin tämän bodyn hyllystä ja Tyyppi saman tien hihkaisi: "...-vauvalle uusi paita!" :) 

Lindex 8,95 € / 50 cm
Olen päättänyt pienessä päässäni, että ensimmäiset vaatteet, jotka ostan, ovat ne, joissa beibi sitten kotiutuu. Joten kenties siksi päätösten tekeminen tuntuu vähän hankalalta. En ehkä ole ihan vielä sisäistänyt sitä, että meille oikeasti tulee tyttö. Odottelen aika rauhallisin mielin Kelan päätöstä äitiysavustuksesta (140 €) ja sitten lähden hyvillä mielin shoppailemaan neidille sopivia juttuja. Ensi viikon perjantaina onkin seuraava neuvola ja tuolloin 22 raskausviikkoa täynnä, joten Kelan papereita pääsee silloin täyttelemään. 

Mielenkiinnolla odotan myös Kelan päätöstä äitiyspäivä- ja vanhempainrahasta, koska tällä kertaa haen sitä 6 kk:n tulojen perusteella, kun vuonna 2012 tulot ovat olleet vanhempainrahaa ja hoitorahaa ja palkka on tietysti näitä suurempi. Meillä työehtosopimus onneksi tuo maksuun työnantajalta täyden palkan 3 kk:n ajalta, jonka jälkeen siirryn sitten vanhempainrahakaudelle.

Tyypin sanaisen arkun pisin lausekin tuli tänään aamulla matkalla päiväkotiin, kun autohallin rullaovi ei auennut. "Äiti kysyy isi ajaa rullaovi aukes!" Ihan selvää, eikö? Suosikkirullaovi ei siis auennut, joten Tyyppi halusi, että äiti kysyy, jos isi ajaisi kotimatkalla rullaoven ohitse. Ja isi ajoi.

Pitkästä aikaa ostin itsellenikin jotain. Ihanat siniset ballerinat löytyivät H&M:ltä 9,95 euron hintaan.


Ja Tyypille löysin ihanat dino-lenkkarit kesäksi, samaten H&M:ltä.

8 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, pikkusisko teille tulossa! :) Isot onnittelut ja ihanaa odotusaikaa! :) Kaikki uutiset missaa kun elää blogihorroksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jii, onpa ihanaa kuulla sinusta!! <3

   Poista
 2. Voi kun pääsisi itekin ostelemaan kaikkea ihanaa pientä ja vaaleanpunaista, vaikka en kyllä paljoa säästele tuon pojankaan vaateostoksissa. Ehkä parempi omalle lompakolle, ettei ole toista lasta tulossa pitkään aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä sitä saa poikienkin vaatteisiin rahaa uppoamaan!

   Poista
 3. Kelan sivuilla on lause "Jos saat seuraavan lapsen, ennen kuin edellinen on täyttänyt 3 vuotta, voit saada vanhempainpäivärahaa saman työtulon mukaan kuin edellisestä lapsesta. Ehtona on, että seuraavan lapsesi laskettu syntymäaika on ennen kuin edellinen lapsesi täyttää 3 vuotta." Eli ehtiikö teidän ensimmäinen lapsi jo täyttää kolme vuotta vai onko tuo Kelan lause, niille jotka eivät ole olleet työelämässä välissä...? Itseäni siis kiinnostaa tuo myös, koska toivottavasti toinen lapsemme syntyy marraskuun alussa ja ensimmäinen on silloin 2v 9kk. Olen ollut nyt töissä osittaisella hoitovapaalla ja tulot ovat huonommat kuin ennen ensimmäistä.
  Terveisin Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista!
   Kyselin asiaa Kela-Kertulta ja sain tällaisen vastauksen tammikuussa -14: Kiitos kysymyksestäsi.

   Kun äitilomasi alkaa vuoden 2014 puolella, laskettaisiin äitiysrahasi määrä ensisijaisesti vuoden 2012 tulojen perusteella. Voit kuitenkin esittää äitiyslomaasi edeltävän 6 kuukauden tulot äitiysrahasi perusteeksi. Edeltävän 6 kuukauden tulojesi on oltava vähintään 20 % suuremmat kuin vuonna 2012, jotta äitiysrahasi määrä voidaan laskea niiden perusteella.

   Kun syntyvän lapsen laskettu aika on ennen kuin edellinen lapsi täyttää 3 vuotta, voidaan äitiysrahasi laskea myös samojen tulojen perusteella kuin edellisen lapsen kohdalla. Kelassa kuitenkin tarkistetaan mikä on sinun kannaltasi edullisin vaihtoehto."

   Käsittääkseni nuo 6 kk:n tulot kerrotaan kahdella, että saadaan vuositulo ja tuon laskettavan vuositulon (eikä 6 kk:n) täytyy olla se 20% isompi, kuin vuoden 2012 tulojen. Olisihan se jotenkin outoa, että puolen vuoden ajalta tulojen pitäisi olla isommat, kuin koko vuoden tulot.

   Poista
 4. Kiitos! Kelahan taitaa olla aika inhimillinen asian suhteen ja tuossa on sit mahdollista saada itselle edukkain ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin näin, mutta en tosiaan yllättyisi, jos tässä kuitenkin on jotain korkeampaa Kela-matematiikkaa, jota en ymmärrä. :) Jos jollakulla asiasta konkreettista kokemusta, niin saa toki tuoda valoa hämärään Kela-viidakkoon!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!