lauantai 1. maaliskuuta 2014

Tyyppi: yksi, kaksi, kolme

Meidän pienellä uhma-ahmailijalla täytyy välillä pitää aika tarkastikin säännöistä kiinni, ettei homma lähde lipsumaan käsistä liikaa. Vanhempainillassa tiistaina Tyypin omaohjaaja sanoi osuvasti, että ei kannata kuvitella, etteivätkö alle 3-vuotiaat osaisi olla ovelia. :) Ainakin meidän jäbä osaa olla välillä vähän turhankin ovela.

Joten säännöistä ja asetetuista rajoista täytyy pitää kiinni. Jos joskus heikkona hetkenä sattuu nimittäin lipsumaan ja antaa periksi, niin valitettavasti Tyyppi muistaa sen kyllä hyvin pitkän aikaa eikä kuitenkaan tällainen 2v 3kk voi ymmärtää miksi joskus säännöistä voi poiketa, mutta muuten niistä pidetään kiinni.

Meillä on käytössä nykyään 3olmeen laskukaava. Eli, kun Tyyppi esimerkiksi suuttuu leikin tiimellyksessä vaikka siihen, etteivät lelu-ukkelit menekään istumaan lelubussiin ja lelut alkavat lentää pitkin olohuonetta tai keittiössä joutuu odottamaan ruokaa 2aksi minuuttia liian pitkään ja keittiön kaapinovia aletaan roimia, niin silloin meillä ilmoitetaan varsin määrätietoisella äänellä, että nyt jos vielä roimit ovia tai paiskot leluja, niin äiti/isi laskee kolmeen ja sitten mennään jäähylle. Ja uskomatonta, mutta totta, yleensä jo pelkkä "uhkaus" riittää. Sama juttu on nukkumaan mennessä, jäbä tykkää aloittaa nykyään karkuun juoksuleikit, kun pitäisi kiivetä sänkyyn, joten (yleensä äiti) ilmoittaa, että äiti laskee nyt kolmeen ja jos et tule itse, niin äiti nostaa sinut sänkyyn. Yleensä ehdin laskea kahteen.

Tämähän ei toimisi ellei uhkausta toteuttaisi, eli meillä ei anneta tyhjiä uhkauksia. Viimeksi tänään päikkiksille mennessä, jäbä oli sitä mieltä, että hän haluaa ITSE kiivetä sänkyyn, mutta jäi kuitenkin seisoskelemaan Puhit käsissä ovensa suuhun. Laskin kolmeen ja nostin Tyypin sänkyyn. Vastalauseita kesti vajaa puoli minuuttia ja selvitin tietysti jäbälle, että äiti sanoi, että jos et kiipeä itse, niin äiti laskee kolmeen ja nostaa sinut itse sänkyyn.

Pääsin tosiaan torstaina illalla pyörähtämään kirpputori Akseliin aviokin kotiuduttua. Olen jo pitempään etsinyt näitä tällaisia muovisia magneettikirjaimia ja oli ihan viittä vailla etten ostanut näitä torstai-aamuna Prismasta. Mielestäni on tosi kiva, kun on mielessä pitempään joku juttu mitä metsästää kirppikseltä ja tällä kertaa ne olivat nämä kirjaimet. Ja Akselissahan niitä odotti sitten kahdessa eri pöydässä. Ja toisesta nämä lähtivät mukaan 3,50 euron hintaan.

Tyyppi on nyt tykästynyt tosiaan lautapeleihin ja sain kivoja pelivinkkejä Jonnalta Unelmista totta-blogista. Meillä on nyt tähän mennessä tosiaan pelailtu vain Chocoa, Nalle Puh-Chocoa ja lottopeliä. Nyt oli hyvää tuuria matkassa, koska 6 euron yhteishintaan löytyi kirppiskierrokselta 3 uutta peliä. Näitä ei olla vielä testailtu, mutta eiköhän pikapuoliin päästä kokeilemaan. Pelataanko teillä vielä taaperoiden kanssa? Tyypillä riittää yleensä kiinnostusta ja keskittymistä juuri ja juuri kahteen peräkkäiseen kierrokseen. :)


Kirppikseltä tarttui mukaan myös Tyypille tosi kivat tummansiniset shortsit kesäksi ja tosi siistikuntoiset tummansiniset verkkarihousut sekä tummanpunainen, aivan ihana muhkea toppaliivi (pesussa). Yhteishinta näille kaikille taisi olla 6 euroa. Nyt jo kovasti odottelen, että pääsen tekemään masumussukalle hankintoja. :) Varailin meille 4D-ultran keskiviikolle 26.3. Sitä odotellessa, tänään elellään rv 17+2!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!