maanantai 10. maaliskuuta 2014

Iltapalaa!

Puh-karhuille iltapalaa.
Läksin tänään töistä jo hieman klo 15 jälkeen (hurraa ja kiitos liukuva työaika!) ja ehdin siis mukavasti aviokin ja Tyypin kyytiin kotimatkalla. Kotosalla kiehautin Tyypille annoksen (siis 2,5 dl kuivaa) pastaa JA jäbähän söi kaksi ihan valtavaa annosta pastaa (paino sanalla pasta) jauhelihakastikkeella. Yleensä jos keitän itselleni ja aviokille pastaa, niin keitän (kuivaa) pastaa yhteensä 5-6 dl, jäbä veti siis yhtä paljon pastaa, kuin äitinsä. :) Nyt meillä on edistytty hienosti purukumin suhteen, eikä jäbä enää nieleskele purukumeja vaan muutaman minuutin pureskelun jälkeen vie ne itse roskikseen.

Keittelin iltapuuron Tyypille puoli seitsemän jälkeen ja uskomatonta, mutta totta: jäbä veti desin puuroannoksen ja pyysi LISÄÄ! Miten tuohon lapseen mahtuu niin paljon ruokaa?! :)

Halusin viikonloppuna kovasti leipoa pullaa, mutta olen vielä ollut  niin tukkoinen, että vaikkakin pöpöistä varmaan henki lähtisikin uunissa 220 asteessa, niin sivuutin silti pullat ja leivoin sen sijaan tuttuja Nallen leipäsiä (helppo resepti, löytyy muun muassa täältä). Tyyppi osallistuu leipomiseen mielellään ja suosikkivaihe taitaa olla se, kun taikinalle laitetaan "peitto" (leivinliina) päälle, kun taikina nukkuu eli kohoaa ja Tyyppi vielä aina muistaa sanoa: "hyss", että taikina saa varmasti nukkua rauhassa. Sitten, riemulla ei olekaan rajoja, kun Tyyppi saa hihkua taikinalle "herää!", kun herätyskello (munakello) pirisee ja peiton saa ottaa pois. Jos ette ole vielä kokeilleet tuota leipästen reseptiä, niin suosittelen lämpimästi. :) Seuraavalla kerralla korvaan itse vehnäjauhot sämpyläjauhoilla.


Ajattelin vielä jakaa lauantaina tekemieni mozzarella-valkosipulileipien ohjeen, koska niistä tuli varsin hyviä ja meheviä. Eli leipänä käytin Reilu Täysvehnä-paahtoleipäviipaleita, lisäksi voita, valkosipulia (käytän itse aina yksikyntisiä eli niitä pieniä palloja), tomaattia ja mozzarella-raastetta. Sulatetaan voi ja murskataan valkosipulia joukkoon. Kastoin jokaisen leipäviipaleen toisen puolen voisulaan, annoin leivän hetken "imaista" seosta ja nostin pellille. Leivän päälle tomaattiviipaleita ja juustorastetta ja uuniin 175 asteeseen noin 8 minuutin ajaksi. Maun mukaan päälle vielä oreganoa.

Tein näitä viimeksi viikko sitten ja leivissä oli tuolloin aivan liian vähän tuota voisulaa ja leivät olivat myös uunissa liian pitkään -) lopputuloksena aika kuivia leipiä. Kannattaa siksi olla tarkkana etteivät ole uunissa liian kauan. Meidän uuni kun on vielä uusi, niin lämpötilojen kanssa joutuu välillä olemaan melko tarkkana. Esimerkiksi korvapuusteja paistaessa, paistetaan pullia ensin 8 minuuttia 200 asteessa ja sen jälkeen nostetaan lämpötila 225 asteeseen siksi kunnes pinta saa väriä.


Mitkä ovat teillä ruudun sillä puolen sellaisia nopeita ja hyviä iltapalasuosikkeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!