sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Rakenneultraa odotellessa

Huomenna aamulla päästään kurkkaamaan beibin kuulumisia.
Jos mitään voi liikkumisesta päätellä, niin vissiin kaiken pitäisi olla kunnossa, koska sen verran aktiivinen beibi masussa asustaa. Vielä viikko pari sitten, beibin liikkeet tuntuivat aina iltaisin, kun meni vaaka-asentoon, mutta nyt potkuja ja liikkeitä tuntuu todella reippaasti pitkin päivää oli sitä missä asennossa tahansa. Ja hyvä niin, vaikka välillä tänään on ollut jopa hieman tukala olo, kun beibi on vääntänyt itseään asennosta toiseen. :) Onhan se hyvä, että beibi on aktiivinen ja pyöriskelee masussa puolelta toiselle.

Toivottavasti huomenna todetaan ultrassa, että beibillä on kaikki kunnossa. Olen hieman selvitellyt (eli palautellut mieleen tiedusteltavia asioita), että mitä kaikkea rakenneultrassa selvitetään:
- tärkeimpiä selvitettäviä ovat vauvan rakenteet, koko, lapsiveden määrä ja istukan sijainti
- sydämestä pyritään selvittämään paljon asioita: 4 lokeroa, eteiskammioläpät, suurten suonten lähtökohdat
- pään osalta selvitetään mm. muoto, pikkuaivot, keskiviiva, sivuaivokammiot
- vartalosta mm. selkäranka, vatsanpeitteet, napavaltimot, mahalaukku, munuaiset, kaikki raajat, nilkkojen muoto, haluan tietysti myös kuulla että verenvirtaukset ovat kunnossa (LÄHDE!)

Ajattelen niin, että kun olen itse selvitellyt asioita etukäteen ja osaisin kysellä seikkaa jos toistakin, niin ultraustilanne on hieman erilainen, kun ultrattava osaa kysellä asioita, eikä kätilön tarvitse pitää monologia. Ja kyllä, aion kysyä myös (jos näkyy) onko hän tyttö vai poika. Toivottavasti beibi ei istuisi jalat ristissä, olisi mukava päästä kutsumaan häntä nimellä ja kertoa Tyypille, saako hän pikkusiskon vai pikkuveljen.

Keskiviikkona meillä on 4D-ultra Femedassa, eli jo silloin päästään kurkistamaan uudelleen beibin kuulumisia. :)

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti saatte tietää kumpi tulossa :) täällä jännätään, tuu sitten pian kirjoittelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sain unen päästä illalla kiinni. :) Niiiiiin jännää!!

   Poista
 2. Tsemppiä ultraan! :) Minulla ja "Paavolla" torstaiaamuna klo 7.15. Itsekin olen tietoa tankannut ja muistellut tilanteita äpkl-harjoittelusta. Silloin opiskelijana oli tehtävä merkitä ylös kun lääkäri huuteli esim. munuaisista "++" ja sydämen nelilokeroisuuden. Kätilön ultrassa en ole koskaan edes ollut paikalla ja mietin että hmmmm painaako klö ne samat asiat vain muistiinsa vai miten. Tuskin siinä avustajaakaan on. Mutta erilaisia skenaarioita olen mielessäni pyöritellyt koska se on itselle luontaisin toimintatapa. Varautua myös siihen jos jokin on pielessä. Ja jos kaikki ok niin ajattelin myös kysyä onko Paavo Paavo vai kenties Vuokko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne varmaan kirjautuu siinä ultraillessa koneelle ylös. :) Meillä ainakin on aina ollut vain yksi kätilö ultraamassa ja kaikki mitat ainakin tallentuivat koneelle talteen.

   Poista
 3. Toivottavasti vauvalla on kaikki hyvin ja on kaikin puolin terve!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja KYLLÄ, tytöllä on kaikki oikein erinomaisesti!!

   Poista
  2. Ihanaa teille tulee tyttö! Pieni pinkki prinsessa. Nyt kunnolla visaa vinguttamaan :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!