perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kuukauden kokeilu

Olen satunnaisesti kirjoitellut aikaisemmin ruokakauppaostoksista ja tarjoushaukkailuista. Viime kuussa, kun järjestettiin aviokin kanssa tuparit ja ostettiin uusi pöynimuri, niin keskitettiin kaikki ostokset Prismaan ja kerättiin oikein urakalla bonuksia. Niitä kilahtikin sitten tilille ~44 euroa.

Tässä kuussa päätettiin panostaa tekemään ruokaostokset pääsääntöisesti Lidl:stä, joten tulevan kuukauden ajan pidän kirjaa meidän ruokaostoksista ja on kyllä mielenkiintoinen vertailu edessä sitten kuukauden päästä. :) Prisman ostoslistalla ovat oikeastaan ainoastaan Tyypin Libero-housu- ja Pampersin teippivaipat sekä kahvikapselit, näitä kun ei myydä Lidl:ssä.

Kuukauden ensimmäiset ostokset Lidl:ssä olivat loppusummaltaan 58,92 euroa. Kuitilta löytyy mm. ~650 g lohta (7,72 €), ~400 g kotimaisia tomaatteja (1,91 €), tulppaanikimppu (2,99 €), 10 kpl paistopisteen karjalanpiirakoita (2,50 €), 2 litraa tuorepuristettua appelsiinimehua (1,39 €/ltr), 450 g broilerin sisäfilettä (3,49 €) ja kg cous-cousia (1,99 €) ja basmati-riisiä (2,59 €).

Käyttekö ruudun sillä puolen ostoksilla Lidl:ssä ja mikä on sellainen must have-juttu tästä kaupasta?

14 kommenttia:

 1. Me käydään pääsääntöisesti prismassa kaupassa ja siellä tulee käytyä melkein harvase päiv, pitäisi osata suunnitella viikon ruuat etukäteen niin säästäisi pitkän pennin. Bonuksia kertyy kuussa 50-100e s-kaupasta. Lidlissä käydään sillointällöin, aina puhutaan että pitäisi käydä useammi , paljon halvempaa ! Siellä käytäessä ostetaan yleensä pakasteita pakkaseen ja tuoreita croisantteja ja karjalanpiirakoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidl:in paistopiste on kyllä tosi makee (ja edullinen) bonus. :)
   On kiva verrata muodostuuko ostoksista kuukauden aikana säästöä viime kuun S-bonusten verran. :)

   Poista
 2. Mä käyn useimmiten Lidlissä tai Cittarissa. Mies käy Prismassa. Lidlistä puuttuu kunnon raejuusto, mehukeitto, Muksu-tetrapuuro ja Liberon vaipat. Muuten sieltä lähes kaiken edullisesti saakin :)

  Pitäisi kyllä käydä Lidlissä useammin. Eilen ostin Cittarista viikonlopun ruuat ja 98€ meni :( Toki siinä oli tiskistä lohta ja nieriää, jotain vähän kalliita vitamiinejakin mukana. Lidlissä noi olis maksanut varmaan n.60€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää paikkansa, että Liberon ja Pampersin vaipat puuttuu. Nythän käsittääkseni uusiutui Lidl:in vaippavalikoima, joten jos joku niitä käyttää, niin mielelläni kuulisin kokemuksia. :) Josko niitä sitten testaisi pikku-beibille. Tykkään myös niistä Lidlin kosteuspyyhkeistä, mielestäni laatu on parempi, kuin esimerkiksi Natusanin pyyhkeissä.

   Myös purkkiruoissa on aika kapea valikoima, mutta ottaen huomioon, että tällä kertaa aion beibin soseista suurimman osan tehdä itse, niin tämä ei haittaa. Lidl:ssä myös uusiutui kalavalikoima Isokari-kalatuotteilla, joista kalapuikkoja olisi kiva päästä testaamaan.

   Poista
 3. Lidlissä aika useesti. Vaippoja, kosteuspyyhkeitä, salaattijuustoa, jauhelihaa, kreikkalaista jugua ja paljon hedelmiä ja kasviksia. Paistopisteestä myslileipää, joka on yli puolet halvempaa meidän normikauppaan verrattuna. Ihan yhtä hyvää silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me (tai minä :)) ostan aika useasti kotimaisia tomaatteja ja kurkkua Lidl:stä, koska kilohinta on AINA huomattavasti Prismaa edullisempi. Tyyliin Prismassa tänään kurkku 5,60 €/kg ja Lidl:ssä 1,39 €/kg.

   Samoin (olkoonkin ulkomainen) paprikat 1,29 € / 3 kappaletta, kun kg punaista paprikaa maksoi Prismassa 4,65 €.

   Poista
 4. Must have Lidlistä on niiden goudajuusto, hintalaatusuhde todellakin kohdalla :) Ennen käytiin paljon enemmän siellä, mutta kun esikoisella todettiin allergiat niin se on rajoittanut hieman, kun enää sieltä ei vaan millään saa kaikkea.

  VastaaPoista
 5. Ostan Lidlistä paistopisteen juustosämpylöitä ja pähkinäcroisantteja. Niitä croisantteja ei kyllä pitäisi ostaa, mutta kun ne on niin hyviä... Muuten käyn siellä usein jos tarjouslehdessä on jotain mielenkiintoisia tuotteita - lastenvaatteita tms ja samalla ostan paistopisteen tuotteita. Meillä käytetään pääasiassa luomutuotteita, joten Lidlistä ei kauhean paljon löydy valikoimaa ja nekin mitkä löytyy, on saksalaisia. Suosin mieluummin suomalaisia, jos vaan löytyy. Prismassa on hyvät luomuvalikoimat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tosi huono luomuilija.
   =/ Jotenkin vaan on jäänyt mieleen se, kun kirjoiteltiin, että luomu ei oikeasti olisikaan yhtään luomua. Pitäisi varmaan selvitellä näitäkin faktoja itselleen aiempaa tarkemmin.

   Sama juttu oli, kun vastikään kirjoitettiin, että ei ne Fazerin paistopussi-tuotteet ole paikan päällä leivottuja vaan Ranskasta (?) kotoisin olevia esipaistoksia.

   Poista
  2. Meillä on syöty luomua jo vuosikausia ja olen huomannut kyllä eron. En ole aivan ehdoton. Jos hintaero on aivan mieletön, niin ostan ei-luomua tai sitten jätän ostamatta. Kokeilepa joskus ostaa luomuomenoita ja muitakin hedelmiä. Ne ovat niin paljon makeampia ja mehevämpiä luomuna. Lisäksi jos yhden tuotteen voisi ajatella vaihtavansa luomuun, niin se olisi viinirypäle. Ne sisältävät mielettömästi torjunta-aineita. Varsinkin lapsille kannattaa miettiä mitä antaa syötäväksi. Sain joskus ohjeen, että jos ostaa ei-luomuna viinirypäleitä, niin ne kannattaa huuhdella huolellisesti niin kuumalla vedellä kuin vaan kädet kestävät, jotta mahdollisimman suuri osa torjunta-aineista lähtee pois.

   Poista
 6. Mää en o uskaltanut ny raskausaikana niitä Lidlin lihoja syödä, kun niissä on ollut joskus sitä salmonellaa. Sen takia on sitten jäänyt vähän muutenkin käynti. Ja vähän senkin takia, kun sitten kuitenkin täytyy käydä Prismassa hakemassa tiettyä laktoositonta jugurttia jne. Paistopiste on kyllä ihan luksus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ostetaan aina kotimaista lihaa ja Eviran mukaan: "Suomessa tuotetussa lihassa, joka päätyy kuluttajalle, salmonellan esiintymisen todennäköisyys on hyvin pieni" Lähde täältä: http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/valvonta/salmonellavalvonta/usein+kysyttya+/

   Googlailinkin noita Lidl:in takaisinvetoja ja niissähän tosiaan kaikki salmonella-takaisinvedot ovat olleet ulkomaisia lihoja, joten uskallan olla turvallisin mielin. Ja kun liha ja kana kuitenkin täytyy aina läpikypsentää, niin siinähän ne pöpöt saavat kyytiä. :)

   Poista
  2. Mutta ymmärrän kyllä näkemyksesi, enhän itsekään osta kalapakasteita, jotka ovat kotoisin Tyyneltämereltä sen Fukushiman säteilymahdollisuuden takia.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!