tiistai 11. maaliskuuta 2014

EDiT!! DiY: parkkitalo liuku/-nosto-ovella

Tyyppi rakastaa liukuovia ja ylöspäin aukeavia rulla- ja nosto-ovia. Kaupassa käydessä mikään ei ole niin siistiä, kuin kiskoa äitiä kädestä nopeammin liukuovien luokse ja aina pitää tietysti odottaa, että ovet ovat kiinni, kun niistä mennään sisään, että ne aukeavat. Olarin Prisma onkin tässä paras, sillä parkkihallista sisään mentäessä on kahdet liukuovet, liukuportaat (tai sellainen luoska) ja kauppaan sisälle mennessä vielä ne portit. Porttien jälkeen jäbä istahtaakin aina tyytyväisenä kärryyn ostosten ajaksi.

Ostin Tyypille huuto.net:istä jo aikaa sitten Fisher Price Little People-parkkitalon, jossa on kaksi liukumäkeä, hissi, autopesula ja bensa-asema. Nyt kun Tyypin mielestä myös autolla ajaessa ne sellaiset ylöspäin nousevat liukuovet (parkkihalleissa, autopesulassa) ovat niiiiiiin siistejä, niin ajattelin vähän hemmotella muksua ja askarrella Tyypille parkkitalon, jossa olisi sitten myös tällaiset nosto-/liukuovet. Inspiraatiota rakentamiseen nappasin tästä kuvasta, jonka löysin Pinterestistä (linkitän tarkan otsikon ja pienennän kuvan huomenna sopivaksi koneella).

Kuten tässä kuvassakin näkyvässä talossa, myös Tyypin taloon tulee junarata kiertämään ympyrää ja ensimmäinen liukuovikin on jo valmis. Pahvin leikkaaminen terävällä mattoveitsellä oli turhankin helppoa, jota piirretyt ääriviivat oville helpottivat entisestään. Luulen, että rakentelen Tyypille erikseen autopesulan, Pinterestistä kun löytyi tähänkin useita ideoita!

Lisäilen huomenna myös tähän kuvat omasta aikaansaannoksestani ja ylihuomenna Tyyppi pääsee testaamaan, että aukeaako ne liukuovet, kun auto ajaa ovelle.

Kuva lainattu täältä (Pinterest)

EDiT!!
Ja tässäpä nyt sitten kuvia omasta aikaansaannoksestani Tyypin autotaloksi ylläolevan kuvan inspiroimana:Tästä nosto-ovesta olen kyllä tosi ylpeä. :)
DC Fix osoitti tässäkin toimivuutensa ja kivasti sai ulotteisuutta ja ikkunan oveen.

Vielä talo on kesken, joten huomenna jatketaan! Askartelu on kyllä mukavaa. :)

Tänään lisäksi leivottiin Tyypin kanssa tiikerikakku, Tyyppi oli ihan liekeissä saadessaan kipata jauhoja, sokeria ja maitoa taikinaan sekä pidellessään vatkainta. On se vaan ihana, miten pienestä toinen tulee mega-iloiseksi. :) Ja tietysti hetki kun kakkutaikinaa eksyi suuhun. Priceless.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!