keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

4D: ei epäilystäkään!

Hän on tyttö. :)


Tänään käytiin Femedassa 4D-ultrassa. Laitteisto oli uudistunut Tyypin aikaisesta käynnistä ja tällä kertaa kuvat olivat entistä tarkempia ja kotiin viemisiksi saatiin värikuvia. Beibi ei ollut tällä kertaa kovinkaan yhteistyöhaluinen esittelemään kasvojaa hyvistä yrityksistä huolimatta, mutta kaikki tärkeät rakenne- ja kehitysasiat saatiin tarkistettua ja kuten jo maanantaina kuulimme rakenneultrassa, on kaikki oikein hienosti ja juuri niinkuin pitää. Painoarvioksi saimme 416 grammaa eli maanantaista on painoa kertynyt ~50 grammaa lisää.

Hintaa Tyypin aikaiseen 4D:hen oli myös tullut lisää, tarkistelin, että Tyypin kohdalla samaisesta tutkimuksesta maksoimme 176 euroa ja nyt tutkimuksen hinta Kela-korvauksen jälkeen oli 210,75 euroa. Kyllähän tuo siis aika arvokas tutkimus kaiken kaikkiaan on. Peukut pystyyn, että työpaikan "sairaskassa" korvaa puolet tuosta tutkimuksesta.

Ultraus ei ollut tällä kertaa kovinkaan miellyttävää, vatsan seutu tuntui päinvastoin aika aralta. Onneksi nyt on ultrat näillä näkymin käyty ja seuraava etappi beibin kanssa on ensi viikon lopulla oleva neuvolakäynti, jolloin saadaan neuvolasta tarvittavat paperit Kelaa varten.

Ultran jälkeen kävimme Stockmannilla pyörähtämässä ja etsimässä beibille jotain suloista ja vaaleanpunaista. Stockmannin valikoima oli pettymys. Tyypin ajoista oppineena, en erehdy tällä kertaa ostamaan pään yli pujotettavia bodyja vaan ainoastaan kietaisumallisia. Lueskelin Väestöliiton sivuilta, että kesällä vaikka olisikin lämmin, niin vauvalle luo turvallisuuden tunnetta se, että ihoa vasten on vaatetta. Kesällä ilmeisesti ohut puuvilla-vaate on paras ja myös myssyä suositellaan käytettäväksi. Saa vinkkailla tähän kesävauvan pukemiseen liittyviä seikkoja!

Nyt lähden hetken kuluttua oikaisemaan. Tyyppi päätti tänään vetää jäätävät itkupotkuraivarit ja haluta nukkumaan ennen hammaspesua. Niin no, meillähän kuitenkin vanhemmat päättää, että ne hampaat pestään joka ilta (ja aamu) ennen nukkumaanmenoa, joten meillä sitten Tyyppi pisti kylppärin sisustusta uusiksi ja 15 minuutin ajan raivosi, kunnes pestiin hampaat ja sylitysten ja halitusten jälkeen Tyyppi meni nukkumaan.

6 kommenttia:

 1. Ihania uutisia, onnea tyttölupauksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Meidän poika syntyi elokuussa '12, ja vaikka olin varautunut ihanilla lyhythihaisilla bodyilla, tuli sairaalasta päästyämme niin viileät ilmat, etten käyttänyt niitä kertaakaan!
  Muistaakseni mulla oli hellemekko seuraavana päivänä, kun sairaalasta päästiin, ja se jäi viimeiseksi kerraksi. :/
  Kietaisubodyt on kyllä huippuja!
  Mutta siis kannattaa vähän varoen ostaa loppukesäksi lyhythihaista vaatetta :)

  VastaaPoista
 3. Myös minä olen samaa mieltä noista kietaisubodyista. Tosin voi olla että toisella kerralla olisi paremmin varmuutta pukea. Monesti yritin poitsulle pukea pään läpi vedettävää bodya enkä saanut sitä heti kerralla pään läpi ja sitten poitsu hermostui, kun ei meinannut onnistua ja sitten siitä ei tietenkään tullut mitään. :) Ja silloin kun sain sen päänläpi vedettävän bodyn päälle, niin eikös tullut mojova kakka samantien ja puski reidenkolosta ohi ja sotki bodyn... :D

  Suosittelisin kietaisumallisia bodeja joissa on käännettävät hihansuut. Ei pääse pikkuinen raapimaan itseään. Tutalla ainakin tuollaisia löytyy. Lisäksi sellaisia ohuita puolipotkareita. Tutalla löytyy myös noita. Niillä varusteilla me mentiin koko kesä. Öiksi olin varannut jalkuimettomia lyhythihaisia yöhaalareita, mutta yöllä kädet ja jalat tuntuivat kylmältä, joten siirryimme takaisin ohkaisiin puuvillaisiin yöhaalareihin, joissa vetoketju edessä koko matkalla alas asti. Ohut puuvillainen myssy oli koko kesän päässä. Synnytysvalmennuksessa vannotettiin että vauvan päähän kuuluu ohut lakki myös lämpimillä säillä myös sisällä.

  VastaaPoista
 4. Sen unohdin mainita, että lyhythihaisia bodyja olin varannut useamman, mutta yhtäkään ei taidettu käyttää kertaakaan.

  VastaaPoista
 5. Saittepas hyviä kuvia, tosi tarkkoja :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!