keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Tyyppi: syön ihan itse

Tyyppi on nyt ehtinyt olla uudessa päiväkodissa 1,5 viikkoa ja muutos jäbän itsenäistymisessä on ollut aivan suunnaton! Pidän tästä päiväkodista ja heidän toimintatavoistaan ihan hirmusti. Veturissa toiminta oli hyvin "maltillista" ja esimerkiksi Tyyppihän ei kertaakaan syönyt ruokaa lounasaikaan päiväkodissa, maisteli muutaman lusikallisen ja korkeintaan söi viipaleen leipää. Nyt uudessa päiväkodissa Tyyppi syö AINA lautasen tyhjäksi ja jopa pyytää lisää ruokaa. :) Tässä päiväkodissa hoitajat eivät nimittäin maanittele ja houkuttele syömään, vaan ennemminkin toteavat, että nyt syödään. Piste. Ja meidän uhma-ahmailijaan toimii varsin paljon paremmin, kun kerrotaan MITÄ tehdään eikä maanitella, että mitä EHKÄ voisi nyt tehdä.


Myös kotona syöminen on muuttunut. Vielä kolmisen viikkoa sitten kotona piti osittain vielä syöttää ruokaa, etenkin loppua kohti ja auttaa lusikan käytössä. Eilen Tyyppi yllätti äitinsä pitämällä itse kiinni jogurttipurkista lusikoidessaan toisella kädellä jogurttia suuhunsa. Eli Tyyppi ei tarvitse enää apua edes jogurttipurkin kanssa. Äidin iso poika.  Tyyppi tykkää hirmuisesti mausteisesta ruoasta, cous-cous on tällä hetkellä ylivetoa!

Itse syöminen on avannut meillä kyllä aivan uusia ovia. Eilen iskin jäbälle puoliksi kuoritun banaanin syötäväksi kotimatkalla kaupasta ja jäbä yllätti sekä äitinsä, että isänsä pistelemällä banaanin varsin mahtavalla ruokahalulla poskeensa. En edes muista koska (jos koskaan) Tyyppi on syönyt banaania viimeksi. Lisäksi jäbä vei äidin pyynnöstä kulhollisen viinirypäleitä olohuoneeseen isille syötäväksi ja isoksi yllätykseksi alkoikin syödä niitä itse. Tähän mennessä viinirypäleet on poikkeuksetta syljetty suusta ulos.

Aamuisin meillä ei syödä enää puuroa, vaan leipää, karjalanpiirakkaa tai jogurttia. Juusto on big nou nou, paitsi hampurilaisessa. Aamut ovat myös helpottaneet huimasti, kun aamupuuron kanssa ei enää "taistella", vaan Tyyppi syö todella mieluusti itse aamuisin sen mikä maistuu. Tänään jäbä söi päivälliseksi kaksi isoa lautasellista tomaatti-pekoni-mozzarellapastaa, viipaleen ruisleipää, puolikkaan banaanin ja keksin. Ruokahalu on uskomatonja on vaan niin hienoa, kun purkkiruoat ovat vihdoin historiaa. :)

Sunnuntaina käytiin Mäckärissä syömässä. Meillä ei todellakaan syödä pikaruokaa usein, mutta lauantaisten tupareiden ja aviokin varsin heikon hapen johdosta, roskaruoka tuntui varsin houkuttelevalta idealta ja tuskin on Tyypillekään pahaksi, jos kerran kuukaudessa tai kahdessa käydään hampurilaisella. Tyyppi sai elämänsä ekan Happy Mealin ja juustohampurilaisesta upposi puolet, ranskalaiset kokonaan ja appelsiinimehu oli tosi nam nam. :) Ja Tyyppi myös haukkasi hampurilaista ihan "oikein ottein". Toivoin tietysti kovasti, että päiväkoti toimisi juuri tässä itse syömisessä juuri näin hienosti, kuin miltä nyt näyttää, mutta samalla olen yllättynyt (positiivisesti!) siitä miten nopeaa kehitys onkaan ollut!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mahtavalta! Se on varmasti aika kova myös se esimerkin voima :) Kiva kuulla Tyypinkin kuulumisia välillä.

    VastaaPoista
  2. Kyllä muita seuraamalla ruokahalukin saattaa parantua. :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!