torstai 27. helmikuuta 2014

Tuplapotti

Tänään aamulla sitten suunnattiin Tyypin kanssa Mehiläiseen. Tyyppi oli tällä kertaa sitä mieltä, että korvia ei katsota, keuhkoja ei kuunnella, ylipäätään että lääkärin vastaanotolla oli tosi tyhmää ja olisi vain pitänyt päästä POIS! Äidin sydän oli kyllä koetuksella, kun korvat oli tietysti pakko katsoa ja lopulta taistelun uuvuttamana saatiin molemmat korvat putsattua vaikusta ja niinhän se on, että molemmat korvat ovat tulehtuneet ja tuo syvältä kumpuava yskä sai diagnoosiksi kurkunpään tulehduksen. Särkylääkkeen kanssa ei kuulemma tarvitse pihistellä, koska antibiootti alkaa vaikuttaa vasta aikaisintaan seuraavana päivänä.

Niinpä sitten meillä on alkanut se paljon peloteltu sairastaminen päiväkodin aloituksen myötä. Tämähän on nyt sitten toinen korvatulehdus kuukauden sisään (ensimmäinen todettiin 2.2.) ja tällä kertaa tulehdus on molemmissa korvissa. Vahvistaa kyllä myös ajatukseni siitä, että Tyyppi todellakin jää kotiin kesäkuun lopussa. Koska aika huonoa sattumaa olisi, jos sairastumisilla ei olisi mitään tekemistä päiväkodin aloittamisen kanssa. Kökkö. :(

Huomenna allekirjoittanut "pääsee" töihin lepäämään ja aviokki on kotivuorossa. Onneksi me saadaan näitä edes osittain jaettua, koska kotona kipuloisen lapsen kanssa oleminen ei ole kyllä mikään mukavin/helpoin juttu.

Kolme päivää nyt kotona viettäneenä, ajattelin tiedustella josko pääsisin aviokin kotiuduttua vähäksi aikaa "karkaamaan" neljän seinän ulkopuolelle, eli tuohon lähikirppikselle pyörähtämään. Se tuntuu nykyisin olevan aika mainiota terapiaa. :)

6 kommenttia:

 1. Harmillinen takaisku tuo korvatulehdus, meidän tytöllähän oli niitä neljä alle kahdessa kuukaudessa. Mutta putkitus toi onnen ja rauhan ja räkäisyyskin on vähentynyt tosi paljon.
  Ja kierre alkoi meilläkin ekalla päivä kotiviikolla :(

  tsemppiä kuitenkin ja parempia vointeja poitsulle.. kehoitan kyllä vielä hakeutuu putkitukseen jos vielä uusii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts. Lueskelin kanssa tuosta putkituksesta (ja töissä juttelin meidän asiantuntijan kanssa) ja hän sanoi, että jos 4 korvatulehdusta esiintyy 4 kuukauden aikana, niin sitten on syytä harkita putkitusta. Onneksi meillä on vakuutus, joten jos putkitusta tarvitaan, niin se hoituu sitten ykistyisellä. Julkisella puolella kuulemma ei helpostikaan lähdetä pienien korvia putkittamaan ja ottaen huomioon ettei arvauskeskuksesta saanut edes aikaa lääkärille.

   Poista
 2. Me ollan vältytty päiväkoti sairastelulta aika tehokkaasti, vaikka vuosi tarhassa kohta tuleekin täyteen. Olisinko minä pari kertaa ollut pois töistä sairauden vuoksi ja mies toiset kaksi, joista toinen oli samaa flunssaa kuin mistä minä jouduin olemaan (kun sairastelu venyi hieman pidemmäksi).

  Miten, käytetäänkö teillä xylitol pastilleja/purkkaa? Meillä oli pari korvatulehdusta 2012 syksyllä ja sitten vuoden vaihteen jälkeen aloitettiin päivittäin antamaan niitä eikä korvatulehduksia ole sen jälkeen näkynyt. Myös vanhempien aktiivinen xylitolin käyttö vissiin vaikuttaa positiivisesti korvatulehdukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Ollaan syöty xylitol-pastilleja jo pitempään, kuin jaksan muistaa. nyt ollaan opeteltu pikkuhiljaa syömään purkkaa, mutta koska Tyyppi yleensä nielaisee purkan, niin vielä "harjoitellaan". Mutta tosiaan, muistan itsekin kuulleeni tuosta xylitolin vaikutuksesta korvatulehduksiin.

   Poista
 3. voi ei, onneks noi antibiootit yleensä tehoa tosi nopeasti. Meilläkin on vietetty kotipäivä sairaan lapsen kanssa ja välillä meinaa kyllä hermot mennä. Sitten tuleekin syyllisyydentunne potenssiin 100 kun toinen on kuitenkin kipeä ja syystäkin "hankala". Jos ei tää yskä tästä yhtään parane niin mennään sit maanantaina lääkäriin... Toivottavasti tyypin vointi paranis nyt äkkiä lääkkeiden avulla. Niin ja jaksamisia vanhemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä sitkeä tauti, kun nyt on kolmas antibioottikuurin päivä menossa ja jäbä vieläkin tiltissä. Huomenna sitten Tyyppi viettääkin päivän mummulassa, kun sekä äidin että isin täytyy olla työpöytien ääressä. Onneksi meillä on turvaverkko lähellä.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!