tiistai 18. helmikuuta 2014

Rv 15+4 neuvolakuulumisia

Aloittelin eilen jo postausta, mutta kännykällä postaaminen ei vaan ole se mielekkäin keino postata. Joten uusi yritys tänään. :)

Eilen aamulla käytiin neuvolassa.. ..tumps...tumps...tumps...tumps...tumps...tumps...
Niin se masu-mussukan sydän siellä jumpsutti menemään 145 lyönnin keskisykkeellä. Tyypistä kävin vastaavan käynnin rv 15+6 ja tuolloin syke oli 147, joten hyvin samoissa lukemissa mennään. Seuraava käynti on 22+1 eli aika lailla samoihin aikoihin, kuin Tyypistäkin. Lääkärineuvolaa ei tässä välissä olekaan, vaan lääkärin vastaanotolla vieraillaan vasta rv 26 tienoilla. Ja arvataakapas haittaako tämä allekirjoittanutta yhtään!

Meillä tosiaan neuvolassa ollaan nykyään omatoimisia: paino, verenpaine ja pissatesti otetaan nykyään itse. Testissä proteiinissa näkyi plussa, mutta tämä on kuulemma varsin tavallista ja koska mitään oireita esimerkiksi virtsatietulehduksesta tai vastaavasta ei ole, niin tämä ei ole mitenkään vaarallista. Kuulemma esimerkiksi valkovuodon joutuminen testattavaan virtsaan voi aiheuttaa plussan. Verenpaine oli oikein hyvä 103/71 ja paino huikentelee 61,8 kg tienoilla. Tosin vähän houkuttelisi ottaa painolukema aina aamuisin kotona, eikä neuvolassa kaikki vaatteet päällä. Samapa tuo toisaalta, joka tapauksessahan se paino tässä tulee nousemaan.

Seuraava neuvola onkin 4.4. ja sitä ennen on luvassa 24.3 rakenneultra (jolloin oi niin toivottavasti saadaan tietää onko hän tyttö vai poika!) sekä 4D-ultra perjantaina 28.3 (jolloin sitten viimeistään selviää aletaanko sisustaa vauvan huonetta vaaleansiniseksi vai -punaiseksi. :)

Olen muuten kirjoitellut huomattavasti paljon vähemmän Tyypin juttuja, kuin aikaisemmin, kun kirjoittelin niitä PlayTimeen. Kiinnostaisiko teitä ruudun sillä puolen lueskella enempi Tyypin kuulumisista?

11 kommenttia:

 1. Millä viikolla te ootte menossa sinne 4d ultraan ? Me käytiin viimeksi 27 viikolla mut haluaisin nyt mennä jo aijemmin, jos vaikka rakenneultrassa ei näykkään sukupuoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on 4D siis varattuna rv 21+1, eli viikkoa aiemmin, kuin Tyypin kohdalla.

   Poista
 2. Jee, kiva kuulla näitä raskauskuulumisia. Ja on kyllä melko omatoimista neuvolointi nykyään. Huh huh. Ja JOOO, lisää Tyypin kuulumisia. Itse elän elämää tällä hetkellä päivän kerrallaan kuoleman väsyneenä Jampan lakattua nukkumasta öisin ja karjuessa uhmaansa päivisin. Argh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Uskomatonta, mutta luettuani tän postauksen, Tyyppi alkoi heräämään aamuisin aika tarkkaan klo 06...

   Poista
 3. Etkö säkin kuitenkin kuulu espoon neuvolan piiriin?? Jännä et mulla oli vaan se eka neuvolakäynti ja seuraava on 22+4. Siinä välissä on ollut kaks ultraa, eikä mitään muuta. Luulis että edes kunnan sisällä olis sama käytäntö... Ja kiinnostaa kyllä kuulla tyypin kuulumisia enemmän jos vaan ehdit kirjoittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulun. Näissäkin eroja näköjään neuvolasta riippuen. Onko teilläkin samanlainen itsepalvelu-mentaliteetti?

   Poista
  2. Tuntuu olevan, vaikeahan se on tietää kun en tosiaan ole neuvolassa ollut kun sen ensimmäisen keskustelukerran. Onneks on kaikki mennyt hyvin tähän asti niin ei olla vielä pahemmin apua tarvittu.

   Ja tuohon alempaan kommentoin että mullakin on tää raskaus ollut ihan erilainen kuin se edellinen ja tosiaan poikalupaus saatu, että ehkä teille sitten tulee tyttö tällä kertaa! Siinä tapauksessa saat sitten mennä nellaan ja nuttuun ostamaan meidän pinkit vaatteet pois :)

   Poista
 4. On kyllä varsin ihana kuulla noita sydänääniä :) Ja tosiaan mielellään kuulen lisää Typpinkin kuulumisia.

  Onko ollut jotain oloja poika/tyttö -akselilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan varma, että hän on tyttö. <3 Koska raskaus on poikennut niin täydellisesti Tyypin odotuksesta. Toki hän on joka tapauksessa jompi kumpi ja rakas.

   Poista
 5. Hauskaa kun löysin sun blogin! Viikot on melkein samat :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!