sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Korvatulehdus

Eipä ole Tyypin olo vieläkään helpottanut. Kuumetta oli perjantaina vielä illalla nukkumaanmenon jälkeen, mutta eilen oli jo ihan kokonaan kuumeeton päivä. Oltiinpa reippaan oloisen Tyypin kanssa tekemässä ulkona lumitöitäkin tunnin verran. Eilen illalla sitten ab. tunti nukkumaanmenon jälkeen alkoi hillitön itku- ja yskäkohtaus. Jokaista yskää seurasi itku ja sittenpä jo aavisteltiinkin, että korvassa/korvissa voisi olla jotain. Lastenlääkäri kun kertoi meille, että korvatulehdus on helppo tunnistaa siitä, jos lapsi herää suht pian nukkumaanmenon jälkeen itkuisena ja kipuloisena. Korvaan muodostuu painetta vaakatasossa ja se tietysti tuntuu kipeältä.

Tyyppi sai annoksen Buranaa ja sovittiin, että aamulla suunnataan joka tapauksessa lääkärin vastaanotolle, koska huomenna olisi tarkoitus aloittaa uudessa päiväkodissa. Päädyttiin Jorvin päivystykseen, vaikka meillä onkin vakuutus, ja mukavan lääkärin vastaanotolla oltiin 20 min odoteltuamme. :) Kävi siis kiva tuuri, kun ei tarvinnut päivystyksessä odotella pitempään. Tämä oli meillä 3olmas kerta Jorvin lastenpäivystyksessä (kerran ollaan käyty Noro-viruksen ja kerran hengenahdistuksen takia) ja olemme kyllä joka kerta saaneet ensiluokkaista hoitoa.

Tyypin vasemmasta korvasta löytyi tulehdus. =/ Toisaalta, onneksi löytyi, niin nyt tiedämme mikä on hätänä ja saimme tähän antibiootit. Tyypillä ei ole siis koskaan aikaisemmin ollut mitään infektioita tai lastentauteja, jotka olisivat antibiootteja vaatineet. Nyt myös uuden päiväkodin aloitus siirtyy ainakin torstaihin saakka. Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että meidän päiväkodin aloitus on kirottu.

No mutta, omia kuulumisia! Rv 13+3 ja tänään pääsi paha olo yllättämään takavasemmalta, kun en tajunnut syödä ajoissa (lääkäristä ajeltiin suoraan apteekkiin...). Nälän tunne on siis se, joka ainakin mulla laukaisee todella rajun pahan olon. Muuten vointi on ollut oikein hyvä, huomaa että energiaa on enemmän, joskin yöaikaan tekee mieli nukkua, nukkua ja nukkua. On myös herännyt uusi mieliteko: cous-coussalaatti (salaattia, pekonia, cous-cousia, paprikaa, sipulia, tomaattia, kurkkua, kananmunaa ja omat korvapuustit, nam. Mitä mielitekoja teillä muilla odottajilla on?

Eilen leivoin vinon pinon korvapuusteja.
 Tänään pitäisi piipahtaa vielä Bauhausissa. Reklamoin siitä Tyypin huoneeseen ostamastani seinätarrasta, kun tarrathan eivät seinällä pysy vaan tipahtavat alas vaikka kuinka ne on Plussa-kortin kanssa sinne seinään "liimattu". =/ Taisi olla huono liimapinta tässä versiossa. En ole ihan varma vielä siitä haluanko palauttaa koko tarrasetin vai vaihtaa uudenlaisiin. Toivottavasti ehditään tänään käydä asia hoitamassa, olisi kiva saada Tyypin huone valmiiksi.

Ja siihen liittyen: katsokaas, minkä Tyypin mummi oli löytänyt Kierrätyskeskuksesta!

Tyyppi oli vähän ihmeissään, kun mummi kyseli, että onko taulussa Tyyppi ja vauva.
Katsoi mummia kummissaan ja sanoi, että: "Puh!"

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut raskausajan mielitekoina se appelsiinimehu jääkaappikylmänä,kurkkua voisin syödä kokoajan , samoin paprikaa ja kiivejä, sipsit ja rasvaiset ruuat sen sijaan puistattaa tällähetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taffelin perus-poimulastusipsit ja Cokis-Zero *kuola*

   Poista
 2. Mulla on siitä sun mansikkasosepostauksesta asti ihan hirvee himo puolilkohmeisiin mansikoihin. :D Juurikin tossa vieressä kulhossa jäisiä marjoja, kun vain sulaisivat hieman! Ihan sulaneita ei tee mieli vaan tuollaisia kohmeisia. Appelsiinimehusta tykkään myös ja salmiakista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :) Mut ne mansikat on niiiiiiiiin hyviä! Ja ne Fazerin timantti-salmiakit (siinä askissa), nam nam nam...

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!