tiistai 28. tammikuuta 2014

EDiT!! Ultrakuulumisia 12+5

Mussukan ultratiedot.
Aamulla lähdettiin kohti Kätilöopistoa ja rakennuksen 9:ttä kerrosta eli Naistenklinikan väistötilojen äitiyspoliklinikkaa. Hirmu mukava kätilö otti meidät vastaan ja ultrasi pitkään ja huolella. Pituutta meidän mussukalla on tällä hetkellä noin 6,5 cm ja pituuden perusteella viikkoja on nyt 12+5, joten laskettu aika tarkentui kahta päivää aiemmaksi, ollen nyt 8.8.14 Tyypistä kävimme np-ultrassa viikoilla 11+6 ja hän oli silloin 5,4 cm joten pitkä mussukka masussa on kasvamassa.

Ultra tehtiin masun päältä ja aika omituiselta tuntui, kun en tuntenut sitä ultrauslaitetta ollenkaan. :) Masussa on siis sektion jäljiltä vieläkin sellainen, noin 5 cm korkuinen kaistale tunnotonta aluetta. Saa nähdä palaako tälle alueelle tunto enää ikinä. Masukuvia en muuten ole vielä
Vertailun vuoksi Tyypin mittauksia.
ottanut ihan siitä syystä, että vielä ei ole minkäänlaista selvää
vauvamasua muodostunut. Tosin nyt tuo "pömppö" on sellainen ettei sitä voi enää imaista sisään. Omat normifarkut eivät siis mene enää päälle.

Sellainen "uusi" info paljastui minulle myös ultran yhteydessä, että nykyään trisomia-verikoe otetaan ennen np-ultraa, ei enää samana päivänä kuin ultra. Niinpä itsellä kävi hyvä tuuri, kun tänään oli viimeinen päivä, kun verikokeen voi ottaa. Koe pitää nimittäin ottaa ennen 13 raskausviikkoa. Itsehän kävin verikokeissa jo pari viikkoa sitten, mutta tuolloin hoitaja sanoi, että trisomia-koe otetaan samana päivänä, kuin ultra enkä tietenkään väittänyt vastaan. Mutta tosiaan, jos jollekulle samassa tilanteessa nyt tai pian olevalle, labran hoitaja sanoo, että trisomia-testi otetaan vasta ultran aikoihin, niin vanhentunutta tietoa on.

Masu-mussukka oli alkuun unessa, mutta heräsi sitten oikein esiintymään kameralle. Heilutteli molempia käsiä, sormia ja ojenteli varpaita ja näytti yrittävän kiivetä kohtua pitkin jalat suoriksi ojennettuina. <3 p="">


Meidän isompi mussukka sairastui tänään illalla kuumeeseen. Allekirjoittanut oli ylitöissä ja aviokki soitti hieman seitsemän jälkeen, että Tyyppi oli tuntunut vähän lämpimältä. Mittari näytti 37,7 astetta ja tuntia myöhemmin lukema oli pompannut 38,7 asteeseen. Tulee siis kotipäivä huomenna ja ylihuomenna. Pikaista paranemista meidän mussukalle.

8 kommenttia:

 1. Jaa? Täällä oli jo vuosia sitten se käytäntö, että verikoe otettiin pari viikkoa ennen np-ultraa. :P
  Miksi teillä muuten laskettua aikaa siirrettiin? Meillä oli ultrassa aikoinaan pari päivää isompi kuin viikot olisi antanut olettaa, mutta laskettua ei siirretty (kuulemma vasta jos viikko olisi ollut heittoa, niin olisi siirretty).

  Kummallisen erilaisia nämä käytännöt eri puolella Suomea. o_O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) no näinpä! täällä on kuulemma jo vuoden verran noudatettu uutta käytäntöä tuon verikokeen oton suhteen ja tiesi kätilö kertoa, että käytössä oleva laskuri on ruotsalainen, jossa täysi raskaus on 39+6 eikä 40+0. Eli olisiko niin, että tuo laskuri heitti ajaksi tuon 8.8. ja sen mukaan mennään.

   Samapa tuo loppupeleissä, jos vain 5% syntyy kuitenkaan laskettuna päivänä.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että kaikki on ok masussa. Pikaista paranemista isommallekin, toivottavasti ei vanhempiin tartu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aviokin kanssa liian vanhoja sairastamaan lastentauteja! XD

   Poista
 3. Onnittelut! :) Meilläkin Paavon kanssa onnellisesti ohi. :) La ennallaan 9.8.2014 ja kaikki hyvin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Paavo Lapanen on kyllä huippuihana kutsumanimi!

   Poista
 4. Hei ja onnea odotukseen! Aktiivisesti olen seurannut blogiasi jo Tyypin odotuksen ajoilta, mutta nyt on ihan pakko kommentoida tuota arpiasiaa :DItselleni tehtiin kasvaimen poisto 10 vuotta sitten vatsan alueelle, josta muistona n. 30 cm arpi sekä viime keväänä hätäsektio. Vanhemmassa arvessa ei ole vieläkään mitään tuntoa, edes siinä ympärillä ja sektioarvessa sama juttu. Taitaa olla melko yleistä, että nuo arven alueen iho-osat jäävät melko tunnottomiksi pysyvästi :/
  -J

  VastaaPoista
 5. Onnea sinnekkin odotukseen. :) Mulla LA kuukaude aiemmin, eli RV 18 mennään. :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!