sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tuplavaunupohdiskelua

Kävin eilen Sellon Vauvatalo Johannassa tutustumassa vähän noihin tuplavaunu-mahdollisuuksiin, joita meille olisi tarjolla. Johannassa, kuten ei monessa muussakaan liikkeessä, ole myynnissä Phil & Teds-vaunuja, joten tutustuin sitten muihin vaihtoehtoihin, joita ei kuitenkaan tarjolla kovinkaan monia ole, koska kaikissa painoraja taaperolle on se 15 kg. Tai tällä painolla vaunuja on testattu, todellisuudessa runko kuitenkin kestää enemmän painoa. P & T Navigator-vaunuissa ikäraja on 0-5 vuotta ja taaperon painoraja päälli-istuimessa 20 kg.

No mutta, kyselin suoraan myyjältä mitä vaihtoehtoja on ja tulinpa tutustuneeksi Emmaljungan aivan täysin uusiin tuplavaunuihin eli Emmaljunga Super Viking-tupliin:


Hm, en tykkää. :( Mielestäni nuo ovat jotenkin hirmuisen kömpelön näköiset, etenkin kun ne ovat tuollai peräkkäin, molemmat kasvot eteenpäin. Voisin kuvitella, että meillä ei ainakaan Tyyppi todellakaan viihtyisi "piilossa" tuolla edessä katsellen ylläolevaa kuomua. Ei kiitos. Super Viking-runko kestään 40 kg painoa, eli molemmat istuimet on testattu 15 kg ja alakoriin mahtuu lisäksi se 5 kg tavaraa. Hintaa Emmaljungilla (ilman turvakaukaloa) oli noin 1000-1200 euroa riippuen kankaista ja varusteista.

Sitten katsottiin Britax B-Dualia, joista olen lukenut paljonkin hyvää. Ongelma jälleen tuo painoraja 15 kg. =/ Tyyppi siis painaa nyt vaippasillaan 14,7 kg. :) Britaxit kyllä taipuvat vaikka minkälaisiin ratkaisuihin, kurkkaa täältä! Tämä vaihtoehto olisi meille varmaankin se ideaalein. Harmi, kun tuo päälli-istuimen raja on se 15 kg.

Kuva lainattu täältä.

Kokemuksia Britaxeista yli 15 kg:n suhteen otetaan mielellään vastaan. :) Hinta, kun Britaxeilla on uuden kaukalonkin kanssa kohtuullisempi, kuin P & T Navigator-vaunuissa.

Niin ja tosiaan, meidän Gracon turvakaukalohan ei sitten sovi yhteen Emmaljungien, Britaxien eikä P & T-vaunujen kanssa, eli uusi turvakaukalo (Maxi Cosi) joudutaan ostamaan. Tämä harmittaa ehkä kaikista eniten, kun kaukalo on niin älyttömän hyvä, siisti ja tuntuu siltä, että tyhmien yhteensopivuusongelmien vuoksi täytyy nyt sitten ostaa uusi kaukalokin. Täytyy laittaa tuo kaukalo sitten myyntiin. Anyone interested, saa laittaa viestiä! Hinnasta päästään varmasti sopuun.

Hm, mä jatkan nyt sitten haaveilua niistä Phil & Teds Navigator-rattaista. Niihin me varmastikin päädytään. :) Ovat myynnissä myymälässä AT Lastenturvassa, joten pääsen niitä siellä sitten loppukeväästä testailemaan.

22 kommenttia:

 1. Heips, toinen pikku kakkosen odottaja täällä pohtii samoja asioita. Oletko huomannut, että gracolla on uusi malli, graco trekko duo, joka on kuin p&t:t tai britaxit ja gracon kaukalo sopii. Hinta n. 300-400 €. Ainakin lastentarvike myy näitä. Itse olen harkinnut noita, tosin painoraja on sama 15 kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Näin nuokin tosiaan livenä Johannassa ja näyttivät varsin päteviltä, mutta taas tuo 15 kg:n raja kummittelee...

   Poista
 2. Tsekkaapa bumbleride indie twin....ainakin baby style espoossa oli. Kevyet, mutta kestävät! Meidän kaksosille paras valinta ja mahtuu jopa ovesta sisään :)

  VastaaPoista
 3. Apua, mä en oo ollenkaan ajatellut, että pitäis hommata tuplarattaat. Kuinka vanha Tyyppi on vauvan syntyessä? Meillä eka on 2v 10kk tokan syntyessä ja jotenkin jo mun silmään iso poika jo nyt. Hoitopaikassa kävelee ryhmän kanssa pitkänkin matkan esim. puistoon, mutta mahtaako sitten taantua toisen tullessa??

  En ole muitakaan hankintoja vielä pohtinut, ehkä rakenneultran jälkeen vasta. Ensi viikolla vasta eka neuvola ja sitten saa ajan nt-ultraan. Sen jälkeen ehkä vasta tuntuu todelta tämä raskaus.

  Kata (jolla se sama LA :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyyppi on 2v 8kk siinä vaiheessa, kun toinen syntyy eli saattaa olla ettei paljonkaan silloin enää rattaissa viihdy. MUTTA jäbä viihtyy rattaissa tällä hetkellä ja on aina viihtynyt todella hienosti ja mahdollisen uhmakohtauksen saamaa ~3v muksua en todellakaan kanna leikkipuistosta kotiin :-) Meillä eka ultra on 28.1. MMiten sulla on eka neuvola vasta ens viikolla?

   Poista
  2. Meidän eka on 2v 9 kk toisen syntyessä ja me emme ole ajatelleet hommata tuplarattaita. Meillä poitsu kävelee jo nyt (2v 4kk) tosi pitkiä matkoja ja puistoissa käydään ilman rattaita, niin tuntuisi hassulta hommata tuplarattaat vähäksi aikaa.
   Ostetaan isommalle seisomalauta. Ajateltiin myös hommata vauvale kantoreppu, niin hän voi matkustaa siinä, jos isoveli haluaakin vielä sitten rattaihin.

   Poista
  3. Tällä viikolla siis, sunnuntaina kirjoittelin, niin ensi viikko tarkoitti ajatuksissani tätä viikkoa. Aika myöhään silti, kun viikkoja jo 10+jotain. Pitää varmaan heti käydä labrassa verikokeissa ja nt-ultraan saa toivottavasti pian ajan, kun eikös se tietyllä viikolla ole viimeistään tehtävä.

   Onneksi tässä on vielä aikaa pähkäillä hankintoja ja josko kesällä tosiaan vaikka jo potkupyöränkin voisi ekalle hankkia. Meillä on puisto ihan vieressä ja kauppaankin vain 400m.

   Hyviä vointeja! Itsellä tällä viikolla ällötysolo loppui kokonaan. Tulee jo kauhukuvia mieleen, kun ei ole juuri oireita ollenkaan...

   Kata

   Poista
 4. Meilläkin oli harkinnassa Phil&Tedsit, kunnes ihastuin Baby Joggerin City Selecteihin. Niissä istuinten painoraja on 20 kg. Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin kurkkaamassa ja nuohan taipuvat kaikkiin mahdollisiin asentoihin ja mahdollisuuksiin. Ja nuokin löytyvät sieltä AT Lastenturvasta, joten siellä päästään niitäkin testaamaan! Miten nuo kulkevat lumessa?

   Poista
  2. Ja noihin sopisi meidän kaukalo!

   Poista
  3. Meillä oli nuo sillon, kun Onni syntyi ja ne oli tosi hyvät. Meillä ainakin toimi lumessakin, niistä sai ne eturattaat lukittua kulkemaan suoraan niin kulki ihan ok. Lisäksi noihin saa ihan huipun seisomalaudan, meillä oli monesti mukana sekä lauta että istuin Sampolle, kun välillä jaksoi seistä ja välillä käveli ja sitten taas väsytti. Mun blogissa varmaan on niistä jotain juttuakin, luulisin. Sisun odotusta- blogissa ainakin aika alussa on jotain mietintää tuplista ja siitä, miten itse päädyin noihin selecteihin. Teidän lapsille tulee sen verran suuri ikäero, että vierekkäin istuttavia tai muuten kiinteästi kahdenistuttavia ei kyllä kannata hankkia. Harkitsisin kyllä muutenkin tuplia tarkkaan, että tarviiko, koska reilu 2,5v jaksaa aika hyvin seistä jo seisomalaudallakin. Toki jos oikeen shoppailee, niin tuplat on kivat. :) Meillä ei Sampo istunut rattaissa enää siinä kolmen vanhana, kieltäydyin jo työntämästä, kun kävi niin raskaaksi työntää kahta. Että ei teillä välttämättä pitkä käyttöikä ole tuplilla. Vaan helpottaahan se elämää.

   Poista
  4. Muistelinkin Veera, että hehkutit noita Selectejä mulle silloin kun haaveilin uusista rattaista Tyypille. Ja tosiaan, ei välttämättä tuu pitkä käyttöikä Tyypin kannalta, mutta mahdollisuus on pakko olla olemassa. Noistahan tulee tosiaan pätevästi myös yksöisvaunut.

   Poista
 5. mun mielestä lauttasaaren vaunu-aitassa on myös noita phil&tedsejä myynnissä, ainakin olen joskus nähnyt ne siellä myymälässä mutta siitä on kyllä aikaa. Ei tuolle kaukalo/vaunu yhdistelmälle sitten ole minkäänlaista adapteria olemassa? Ja kun teidän pikkanen jo nyt painaa sen melkein 15 kiloa ja vaunuille on tarvetta vasta kesällä niin en kyllä lähtis ostamaan tuollaisia missä on se painoraja 15 kiloa. Jos sattuis käymään niin että hajoaa niin takuu ei vält korvaa... Ja muutenkin niitä on varmaan hankalampi työntää jos painoa on enemmän, siis etenkin britaxin tyylisiä vaunuja jotka ei vaikuta mitenkään tukevilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P & T:lle ei ole adapteria. :( Ja tosiaan kaikki vaunut, joissa paino on se 15 kg, niin on rajattu pois valikoimista juuri tuon takuun takia. Kyllä nimittäin harmittaisi, jos ostaisi 1000 euron vaunut ja niistä hajoaisi taapero-osuus eikä takuu korvaisi.

   Poista
 6. Todella ajankohtainen postaus! Olen miettinyt itsekin samaa, mutta vahva vaihtoehto saattaa olla myös se, ettemme hanki tuplarattaita ollenkaan. Neiti S ei oikein enää viihdy rattaissa ja mietin, että onnistuisikohan tytöltä kesällä jo pyöräily rattaiden rinnalla..? Taikka sitten ostaisimme nykyisiin vaunuihin astinlaudan jossa tyttö voisi tarvittaessa seistä jos ei jaksa kävellä.

  Nykyään tuntuu ihan mahdottomalta yrittää heittää minkäänlaisia kärryttelylenkkejä kun tyttö hokee koko ajan "pois rattaista, kävelee itse!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas kun on tästä sellainen 15 min matka tuohon suosikkileikkipuistoon, niin Tyyppi nostaa aina kädet pystyyn oman pihan alamäessä ja haluaa mieluummin istua rattaissa. On kyllä jännä juttu, kun muuten ei pysy hetkeäkään paikoillaan vaan joka paikkaan juostaan tai pompitaan tasajalkahyppyjä. Ja ehdottomasti on meilläkin potkupyörä ensi kesän ostoslistalla.

   Poista
  2. Jos minä oisin Verona, niin en ostais tuplia, jos tyttö on nyt jo tuota mieltä! Seisomalaudalla lapsi jaksaa kuitenkin aika pitkään seistä. Pyöräillä ei välttämättä jaksa vielä pitkiä matkoja, joten siihen en luottais. Apurattailla raskas polkea. Toki jos osaa ilman apurattaita niin hyvä, tai jos on oikein reipas potkupyöräilijä niin sitten. :)

   Poista
  3. Meillä taas on pikemminkin päinvastoin, jos nostaa jäbän kävelemään esim. leikkipuistosta kotiinpäin, niin kyllä ne kädet nousevat pystyyn ja jäbä itse kiipeää rattaisiin. :) Mutta sitten taas leikkipuistoon mennessä, niin kyllä vauhtia ja askellusta riittää.

   Poista

 7. Itse ostin meidän P&T Dot:it käytettynä Torilta. Olivat hyvässä kunnossa ja takuukin vielä voimassa ja mitä tärkeintä niin hintakin oli paljon halvempi mitä uudesta joutuisi maksamaan. Meillä pojilla ikäeroa 2v2kk ja olen ollut todella tyytyväinen hankintaan. Ovat ketterät ja kevyet. Lisäksi toimii myös matkarattaina ja saa myös yhden lapsen rattaiksi eli ei tarvitse sitten olla ostamassa taas uusia kun vanhempi lapsi ei enää tarvitse kyytiä :) Eli itse liputan kyllä P&T:n puolesta!

  VastaaPoista
 8. Oma esikoiseni, joka muuten on käytännössä Tyypin ikäinen, oli pikkusisaruksen syntyessä 1 v 8 kk. (Säilytys)tilan puutteen takia tuplavaunut eivät tulleet kysymykseen. Hankimme siis sellaisen seisomalaudan vaunuihin (meillä merkkiä Lascal, niitä saa netin mukaan mainitsemastasi Lastenturvasta). Aluksi esikoinen ei suostunut seisomaan sillä eli olimme liikkeessä niin, että kannoin vauvaa kantorepussa ja esikoinen oli rattaissa. Myönnettäköön, että se kävi jossain vaiheessa aika raskaaksi kun vauva ei ole kevyimmästä päästä eli pitkiä vaunulenkkejä en jaksanut tehdä molempien kanssa, mutta päivittäin kävelimme ainakin kaksi noin puolen tunnin lenkkiä. Nyt esikoinen on siis kaksi vuotta ja 1 kk ja olemme joulun jälkeen alkaneet käyttää seisomalautaa ja se toimii hyvin. Esikoinen jaksaa ainakin puoli tuntia vallan hyvin laudalla. Ehkä kannattaa odottaa vielä vähän ennen kuin ostat tuplavaunut ja katsoa miten paljon Tyyppi viihtyy rattaissa sitten kesällä, silloinhan ei esim. lumenkaan takia ole estettä tuollaisen seisomalaudan käytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä onkin hyvä, ettemme ole todellakaan nyt saman tien niitä vaunuja ostamassa vaan vasta loppukeväästä / alkukesästä, joten jos Tyyppi tässä yht´äkkiä päättääkin, että rattaissa istuminen on nyt nähty, niin sittenhän ei uusia rattaita tarvitsekaan ostaa. Mutta kuten olen useamman kerran maininnut, niin Tyyppi todella viihtyy rattaissa ja kuvitellessani uhmaraivareita (siis maassa selällään makaavaa, kiljuvaa ja potkivaa taapero) leikkipuistossa 15 min kävelymatkan päässä kotoa, niin vaihtoehto kopata muksu rattaisiin kiukuttelemaan, on paljon houkuttavampi, kuin napata muksu kainaloon ja työntää samalla vaunuja vauvan kera kotiin.

   Ja sen vuoksi haluankin rattaat, jotka toimivat sekä yhdellä, että tarvittaessa kahdella. Tämä myös sitten lomareissuja ajatellen.

   Poista
 9. Mä olen niiiiiiiin pitkään haaveillut P&T-vaunuista, että jos aviokki saa palkankorotuksen, niin luulen että valinta on selvä uusine turvakaukaloineen. :-) mutta sitä ja loppukevättä odotellessa.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!