tiistai 17. joulukuuta 2013

Vaakatasossa

Eipä paljon päiviteltävää. Pahoinvointi on ollut viimeiset 5 päivää niin massiivista, että eilen aamulla oli pakko hakeutua lääkärin vastaanotolle. Jolla ei tietenkään ollut taskussaan mitään taikakonsteja, vaan ainoastaan kehoitus yrittää syödä jatkuvasti jotain (ihan mitä tahansa kuulemma) ja levätä mahdollisimman paljon. Liikkuminen on oikeastaan kaikista pahinta. Nukkuminen parasta. Ja pahinta, kun herää pahaan oloon.

Suurin osa ajasta menee pohtiessa mitä voisin syödä. Nyt Vaasan Iso vehnäpaahto keveästi paahdettuna pelkällä floralla on hyvä ja samoin jääkylmät vadelma-Tripit. Myös ranskalaiset perunat (tikkumalli) pelkällä suolalla uppoavat pienenä annoksena. Paino on tipahtanut pari kiloa alaspäin.

6+2: kuulemma keskenmenoriski on pienempi silloin, kun pahoinvointi on voimakasta. Alkuraskauden ultraa odotellessa menen nyt päikkiksille. Kirjoitin tämänkin vaakatasossa sohvalla.

12 kommenttia:

 1. Mulla taisi olla rv 15 asti (?) ympärivuorokautinen pahoinvointi. Ainoastaan sen aikaa oli hyvä olla, kun söi jotain, joten söinkin sitten aivan koko ajan. Painoa tuli heti alussa pari kiloa, kun ei olisi vielä pitänyt painon nousta. Mutta kun oli niin tuskaisen huono olo koko ajan, niin sitä piti lievittää. Tietty olis voinut popsia vaikka porkkanoita, mutta eipä sitä tullut paljon kiinnitettyä huomiota mitä kannattaisi syödä tai mitä ei. Onneksi se on yleensä ohimenevä vaiva. Mulla oli töissä yksi ihanantuoksuinen tuoksusaippua, jota nuuskuttelin aina kun iski järkyttävä olo. Jostain syystä se rauhoitti ja helpotti oloa. Nyt muutama viikko sitten löysin tuon saippuan ja alkoi naurattaa. Ihanalta se tuoksui edelleenkin. :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä ja onnittelut, jos mun toivotukset ei oo ikinä tullu vielä perille asti! Toivottavasti pian helpottaa.

  VastaaPoista
 3. Voi sinua, koita saada lohtua tuosta keskenmenoriskin alhaisuudesta! Tiedät ainakin mitä hirveimmän olon keskellä, että vauvalla kaikki on todennäköisimmin hyvin. Toivottavasti löydät jonkun siedettävän herkun mikä helpottaisi oloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkuranskalaiset. :) ja tänään sain syötyä Hesburgerissa kanahampurilaisen, jossa ei ollut majoneesia eikä suolakurkkua, mutta lisätomaatti ja juustoviipale. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta ruoan pitää olla "kuivaa".

   Miten itse jakselet?

   Poista
  2. Ei muuta kuin Hesen alekuponkeja sitten ahkerasti käyttöön jos kerran uppoaa! :)

   Minä jakselen jo oikein hyvin, pahin väsymys on kaikonnut + muut ikävät vaivat joten ihan mukavasti pärjäillään. Tai siis en ihan normaalin pirteä ole, mutta sen verran että ei tarvitse koko ajan enää nukkuakaan :)

   Poista
 4. Voi että, mä niin tiedän miltä toi tuntuu. Mulla juuri ihan pikkasen alkanut helpottaa kamala pahoinvointi (16+6). Koita kestää ja levätä, eihän siihen tosissaan mitään muuta ihmekonstia ole...

  VastaaPoista
 5. Joku suositteli raskauspahoinvointiinkin sellaista ranneketta, joita myydään apteekissa esim. meripahoinvointiin. Kannattaa kokeilla. :)

  VastaaPoista
 6. Moi, joko sinulla oli ultra? Mulla on se about sama LA ja tänään 6+3 ultrassa löytyi heti selvä syke, vaikka ultraaja varoitteli etukäteen, että älä pety jos ei näin aikaisin löydy sykettä. Voi jouluksi huoahtaa, vaikka alussahan tämä joka tapauksessa on ja kaikki on vielä mahdollista.

  Mukavaa joulunaikaa! Täytyisi kehitellä strategioita joulupöytään, miten kieltäytyä kaloista ja punaviinistä niin ettei muut vielä arvaisi raskautta...

  Kata

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon, ihanaa kun sait niin hyviä uutisia!!
  Meillä on ultra maanantai-aamuna ja silloin pitäisi olla 7+1 ainakin kasassa eli luottavaisin mielin olen sykkeen näkymisen suhteen. Jos ei näy, niin sittenhän jokin saattaa olla vialla.

  Jotenkin olen ihan varma siitä, että odotan kaksosia. :) maanantainahan se sitten nähdään!

  Mä muuten jouduin tunnustamaan anopille mistä on kyse, koska tää pahoinvointi on niin älyttömän hirveää.

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä pahoinvoinnin kanssa!! Itse olin sairaalassa kahteen kertaan (viikolla 9 ja 14) kun oksentelu oli niin pahaa, että mikään ei pysynyt sisällä. Mutta molemmilla kerroilla pari yötä osastolla nestetipassa korjasi tilanteen.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!