tiistai 3. joulukuuta 2013

Päiväkotipainajainen jatkuu

Olen kirjoitellut PlayTimen puolella vastoinkäymisistä, jotka liittyvät Tyypin päivähoitoon. Viimeisin tuli vastaan viime viikolla, kun Espoon Kaupunki päätti peruutuksesta ja päivähoitojonosta poistamisesta huolimatta myöntää Tyypille hoitopaikan helmikuun alusta kunnallisesta päiväkodista. Me olimme tosiaan jo siihen mennessä tehneet sopimuksen yksityisen päiväkodin kanssa ja laittaneet paperit valmiiksi Kelaa ja yksityisen hoidon tuen hakemusta varten.

Espoossa maksetaan yksityisessä päivähoidossa olevista lapsista palveluntarjoajalle eli päiväkodille kuntalisää 503 euroa/kk. Lisäksi Kela maksaa 171,40 euroa eli summa on yhteensä 674,40 euroa. Tyypin hoitopaikan maksu on himppasen vajaa 1000 euroa joten meille jää maksettavaa 325 euroa.

No, tänään sain Kelalta päätöksen, että tuo kuntalisä onkin 153,60 euroa enkä mistään löydä sellaista summaa eli en todella tiedä mistä Kela on sen päätökseen repäissyt. Etenkin kun Espoon sivustoilla on täysin selvästi ilmaistu kuntalisän olevan tuo 503 euroa ja sen pitäisi maaliskuussa -14 nousta 600 euroon.

Olen tosi pahoilla mielin, kun tämä päivähoitoasia tökkii nyt jokaisessa vaiheessa. Huomenna olen varmaan aamusta viisaampi ja toivottavasti asia korjaantuu Kelan kanssa sujuvasti ilman suurempia ongelmia. Asianhan pitäisi kuitenkin olla täysin selvä.

Tätivierailu ei alkanut tänään. Rinnat ovat vähän arat. Olisikohan...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!