torstai 5. joulukuuta 2013

Jatko-osa feat Pikku kakkonen

Tästä se sitten kuulkaa lähtee blogin jatko-osa pikku kakkosen odotuksen myötä liikkeelle.

Se, missä Tyypin kanssa odottelin ja kuumottelin kaikenlaisia asioita peläten huonoa onnea, olen päättänyt tällä kertaa ottaa Veronan tavoin ilon irti jokaikisestä hetkestä ja olla murehtimatta tulevaa. Senpä vuoksi varasin jo eilen illalla alkuraskauden ultran Aavaan aatonaatto-aamuksi ja jos silloin kaikki on kuten pitäisi (viikkoja pitäisi olla 7++) niin sen jälkeen sitten soittelen neuvolantädille ja varailen ensimmäisen äitiysneuvolan.

Ja sitten voisimme joulupöydässä jakaa lähiperheen kanssa meidän kasvavan salaisuuden. :)

Laskeskelin Vau:n laskurilla, että viikkoja olisi tänään 4+4 eli kierron pituus olisi silloin ollut 31 päivää. Luulen tämän osuvan ainakin melko tarkkaan kohdilleen, koska kierto on venähtänyt sinne +30 päivän tuntumaan. Laskettu aika tietysti tarkentuu sitten tehtyjen ultrien myötä, mutta laskurin mukaan meillä olisi LA 10.8.14

Sen verran olen jo etukäteen päättänyt, että alakautta en toista kertaa lähde yrittämään synnytystä, vaan lähden alusta saakka aktiivisesti hakemaan sektio-päätöksen. En ehkä sillä tavalla traumatisoitunut Tyypin synnytyksestä, mutta siinä oli mukana sellaisia osatekijöitä, joita en halua missään tapauksessa kokea uudestaan.

Jotkin asiat tietysti jännittää. Tiedän, että kohtu todettiin supistusherkäksi, ja kahden kätilön mukaan se on myös todennäköistä seuraavassa raskaudessa. Kaksi raskautta eivät ole tietenkään koskaan täysin samanlaisia, joten katsotaan paljonko tällä kertaa supistellaan.

Tällaisia ajatuksia tämän aamun työmatkalta.
Toivottavasti pikkuisella on kunnon tarrasukat jalassa. <3

8 kommenttia:

 1. Mulla on myös samanlaiset toiveet seuraavalla kerralla että saisin sektion ja aijonkin hakea sitä heti alusta yksityisen kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten yksityisen kautta voi hakea sektiota?

   Espoossa on käsittääkseni niin, että neuvola tekee lähetteen ns. pelkopoliklinikalle ja sitä kautta asia etenee.

   Poista
  2. Tuttu oli menny yksityiselle ja kertonut edellisestä synnytyksestään ja sanonut ettei enää aijo alakautta synnyttää . Yksityinen oli sitten suostunut sektioon ja se laitettiin kunnallisen kautta eli maksua ei tullut yksityisen mukaan. Ainakaan Tampereella sektiota ei meina millään saada vaikka kuinka kertoisi peloistaan pelkopolilla:/

   Poista
 2. Kannattaa vielä kuitenkin raskauden edetessä miettiä sitä alakautta synnyttämistä. Sektiosta toipuminen on kuitenkin yleensä vaivaisampaa kuin alatiesynnytyksestä. Eikö sulla ollut sektioon syynä kuitenkin "vain" asentovirhe? Jos näin oli, niinku muistelen, niin pelkopolin kautta saa taatusti ylimääräisiä ultria asennon varmistamiseen ja siihen, että alatiesynnytys onnistuis tällä kertaa. Yleensä noissa sektioon päätyneissä synnytyksissä on ollut jotain erikoista, jota seuraavalla kerralla tutkitaan tarkemmin ettei tapahtuis uudelleen. Toki sektio on ihan yhtä hyvä tapa synnyttää, ite vaan ajattelisin sitä siltä kantilta, että esim. Tyypin nostelu ois sulta sitten kielletty useamman viikon. Meillä ainakin molemmat haluaa edelleen aika usein syliin (no Sampo enää harvemmin) ja olis aika hankalaa, jos en sais niitä nostaa. Mutta nää on jokaisen henkilökohtasia päätöksiä, ajattelin vain omat ajatukseni nostaa esille. :) Näitähän käydään läpi siellä pelkopolillakin, jos sinne päätyy.

  Elokuun vauva kuulostais kivalta. Ei tarvis heti pakata vauvaa kauheisiin upottaviin toppakamppeisiin!

  VastaaPoista
 3. Hei onnea! Oon seuraillut jo esikkoni (syntyi 10/11) raskauden aikana blogiasi ja nyt piipahdin katsomaan uusia kuulumisia, enkä ollut uskoa silmiäni, että sinulla on sama LA kuin minulla!! (Jos raskaus jatkuu, taustalla pari keskenmenoa).

  Mietin myös sitä varhaisultraa, kun pelkään keskenmenoa ja olen vähintäänkin varma, että raskaus on kohdunulkoinen tms. Taidan myös käydä yksityisellä ennen joulua ja toivoa, että sydänäänet löytyisi...

  Onko sinulla jo paljon oireita? Itsellä rintoja aristaai, mutta ei juuri muuta.

  Jään seuraamaan raskauttasi suurella mielenkiinnolla:)

  Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia samoin! :-) kirjoittelethan omia kuulumisiasi sitten tännepäin, mukavaa kun päivä on näin tarkkaan sama.

   Tänään on väsyttänyt ihan mielettömästi, mulla on akuutti orastava flunssa ja rinnat paikoin tosi kipeät. Lisäksi tänään alavatsa vähän kipuili, mutta muutoin ei kummempaa. Tosin ihan alussahan tässä vielä ollaan, joten saa nähdä mitä on tulossa.

   Poista
 4. Suosittelisin myös harkitsemaan vielä myöhemmin, josko se alatiesynnytys ei tuntuisikaan niin kauhealta ajatukselta. :) Parhaimmillaan kun alatiesynnytys sujuu nopeasti ja siitä toipuu paljon helpommin kuin sektiosta (+ mahdolliset hyödyt syntyvälle lapselle, jos ei ole mitään riskejä siis asennossa tms.)... Ja juurikin nostelukielto sektion jälkeen on aika hankalaa, jos lapsia on muitakin.

  VastaaPoista
 5. Onnea Pingu! :) Toivottavasti odotus sujuu hyvin!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!