perjantai 13. joulukuuta 2013

Jäätävä pahoinvointi

Jos olotilaa pitäisi kuvailla kahdella sanalla, ne sanat olisi helppo valita: jäätävä pahoinvointi.

Olo on todella heikko, ruokahalu on täysin kateissa. Syöminen vaikuttaa ihan täysin mahdottomalta, aamupalaksi söin 2 karjalanpiirakkaa ja nyt taitaa mennä aika pitkä aika ennenkuin seuraavan kerran pistän meetvurstia tai karjalanpiirakkaa suustani alas. Kahvia juon seuraavan kerran varmaan sitten, kun henkeni riippuu siitä. Aviokki lähti käymään ruokakaupassa ja kysyi mitä haluaisin ja en oikeasti osannut vastata. Jostain syystä jääkaappikylmä appelsiini houkuttaa.

Onkos muilla odottajilla vastaavia oireita?

Varasin tänään myös ensimmäisen neuvolan, hyvä llikin kun varasin koska aikoja oli aika vähän tarjolla. Jos kaikki etenee mutkattomasti, niin ensimmäinen neuvola on 10.1.14 ja tuolloin olisi viikkoja kasassa jo 9+5. **Fingers crossed**

Ja muuten, iso kiitos saamistani haasteista!
Yritän ehtiä vastaamaan niihin mahdollisimman pian :)

8 kommenttia:

 1. Tuo pahoinvointi on niin tuttu tunne. Itsellä se alkoi noin viikolla 7 ja jatkui nelisen viikkoa aika inhottavana. Ruokaa ei tehnyt mieli mutta jos ei syönyt niin sekään ei ollut hyvä. Heikko olo oli lähes tulkoon koko ajan seurana. Ruoan suhteen meninkin sen mukaan mitä mieli teki, parempi että sai jotain suusta alas. Edellisellä kerralla ei todellakaan ollut näin huono olo. Nyt viikkoja on 13+1 ja pahoinvointi on alkanut hellittää. Nyt jopa tekee taas mieli ruokaa (ja niitä herkkuja, auts) mutta vieläkin on välillä niitä heikkoja hetkiä. Etenkin aamuisin ja väsyneenä. Tämä vaihe täytyy vaan kestää ja kyllä se helpottaa ennen pitkään. Helppohan se on nyt sanoa mutta päivä kerrallaan.

  Katja N

  VastaaPoista
 2. Voi raukkaa, kuulostaa rankalta! Omat oireeni eivät kyllä loppujen lopuksi ole mistään kotoisin tuon rinnalla, kun oikeasti kuvottaa koko ajan.

  Kovasti lepoa ja sellaisten ruokien nauttimista, mitkä menevät jotenkuten alas! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 3. Mua helpotti syöminen, vaikkei mitään tehnytkään mieli. Hapankorppuja, manteleita, avokadoa ja kans ne kylmät hedelmät. Vähän kerrallaan. :)

  VastaaPoista
 4. Voi että , toivotaan että helpottaisi pian , oliko sulla jeron odotusaikana myös pahoinvointia? Tsemppiä ja jaksamista :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on enemmänkin lievää kuvotusta mutta ei mitään minkä kanssa ei voisi elää. Salmiakkia tekee mieli ja leivän päällä kinkkua tms. Muutoin tulee kuvotus, ei riitä enää jugut ja hedelmät aamupalaksi.

  VastaaPoista
 6. Kiiitos ymmärryksestä ja tsempeistä tytöt. En muista, että Tyypistä olisi ollut näin rankkaa (aika kultaa muistot). Inho-listalle lisätty hampurilainen ja vaalea "pullaleipä". :( Mutta Mäkkärin ranskalaiset, niissä on joku taika. Nam... Voinko elää niillä seuravavat 3 kk:tta?

  VastaaPoista
 7. En varmasti hirveästi lohduta,jos sanon, että oksensin ja voin pahoin näissä onnistuneissa raskauksissa aina plussatestistä synnärille, meillä siis kaksi lasta.
  Kummassakin raskaudessa oksensin lähes kaikki ruuat pois ja kävin lukuisia kertoja tiputuksessa, jne. Seoli hirveää aikaa, mutta onneksi palkinto oli ihana!

  VastaaPoista
 8. En varmasti hirveästi lohduta,jos sanon, että oksensin ja voin pahoin näissä onnistuneissa raskauksissa aina plussatestistä synnärille, meillä siis kaksi lasta.
  Kummassakin raskaudessa oksensin lähes kaikki ruuat pois ja kävin lukuisia kertoja tiputuksessa, jne. Seoli hirveää aikaa, mutta onneksi palkinto oli ihana!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!