torstai 17. lokakuuta 2013

Kytiksellä

Lueskelin kertauksen vuoksi faktoja ovulaatiosta ja hedelmöityksen maksimoinnista.

"Kierron hedelmällisintä aikaa on kaksi päivää: ovulaatiopäivä ja ovulaatiota edeltävä päivä. Hedelmällistä aikaa ovat myös muut ovulaatiota edeltävät päivät, sillä siittiösolut säilyvät hedelmöityskykyisinä useita päiviä. Raskaus voi siis alkaa myös näinä päivinä tapahtuneesta yhdynnästä." Lähde.

Tärkeää on siis saada siittiöt ajoissa kyttäämään munasolua!
Tässä olemme toivottavasti tässä kierrossa onnistuneet, yritys on ainakin ollut kova. :) Päivittäinen seksi on kuulemma suositeltavaa, mutta vielä parempi on ilmeisesti joka toinen päivä heilutella peittoja (jotain tekemistä siittiöiden laadun kanssa?) sillä siittiöt voivat elää useita päiviä naisen elimistössä.

Edelleenkin todettakoon, että raskauden onnistumiseen on jokaisessa aktiivikierrossa "vain" noin 20 prosentin onnistumismahdollisuus, joten katsotaan kuinka käy.

5 kommenttia:

 1. Apua, 20 prosenttia! Onpa paljon pienempi mahis, kuin olisi kuvitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :( Mutta kyllä siinä aika moni kuitenkin onnistuu, koska aika monta lasta vuosittain syntyy.

   Poista
 2. Ihan hirveeeesti peukkuja ja kaikkee teille!

  VastaaPoista
 3. Meillä on molemmat tärpänny sellasesta "kuivasta" kierrosta, että ei oo tehty juuri mitään koko kuukauden aikana. Sampo sai alkunsa viikko ennen ovulaatiota ja Onni kai kuus päivää ennen. Nämä mun omien laskujen ja varhaisultran viikkojen mukaan siis. :D

  Peukut pystyssä! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!