maanantai 1. heinäkuuta 2013

Lomareissu Pärnuun part 2

Ensimmäinen työpäivä vuoteen ja 9 kuukauteen on nyt takana. Pää tuntuu ihan humisevalta mehiläispesältä, sillä asiaa käsiteltäväksi oli kyllä sen verran runsaasti. Hyvin kuitenkin pääsin töihin kiinni ja kotona oli hymyilevä poika vastassa, joka lyhyen kikatteluhetken jälkeen syöksyi äidin syliin. Siinä vaiheessa tuntui pieni pistos äidin sydämessä ja kyynel vierähti. Äidin kulta.
Kylpyläkaupunkinorsun tarinan
voit lukea täältä. Näihin norsuihin
ei voi olla törmäämättä.

Sitten lomatunnelmiin vielä hetkeksi!
Meille osuivat mitä helteisimmät aurinkoiset ilmat loman ajaksi. Maanantai oli ainoa pilvinen päivä, mutta silloinkin ilma oli helteinen. Forecan 10 päivän ennuste tosin ennusti meille jokaiselle päivälle ukkosta ja rankkasadetta, mutta pisaraakaan ei taivaalta maanantaina(kaan) tullut ja muina päivinä aurinko paistoi siniseltä taivaalta.

Viiking Spa-hotellissa ei ole lastenallasta, mikä oli ehdottomasti miinus ja olisi kyllä ollut ikävä juttu, mikäli meille olisi osunut sateisia päiviä. Varasuunnitelmaksi olimme sadesäiden varalta suunnitelleet sitten vierailuja lastenaltailla varustettuihin kylpylöihin, sillä kyllä kylpyläkaupungista tarvittaessa lastenaltaita löytyy. Esimerkiksi Tervise Paradiis-kylpyläkeskuksen yhteydessä olevassa vesipuistossa olisi 3 tunnin lippu kustantanut 12 € / aikuinen ja Tyyppi olisi päässyt ilmaiseksi. Mutta suitsutan kyllä edelleen tuon valkoisen hiekkarannan puolesta ja toivon, että aurinko suosii kaikkia, jotka Pärnuun reissaavat. On se sen verran kesäkaupunki.

Ihana veturi!
Maanantai oli oikeastaan ainoa päivä, kun kiertelimme keskustassa, jolloin muuten oli Virossa juhannuspäivä ja kaikki kaupat ja myös osa kahviloista/ravintoloista oli kiinni. Keskiviikkona iltapäivällä kävimme sitten hieman ostoksia tekemässä Port Artur-kauppakeskuksessa sekä Pärnu Keskuksessa. Jälkimmäisestä pidin enemmän ja erityisesti aviokki teki löytöjä New Yorker- ja Sportland Outlet-liikkeistä (kumpaankaan ei tainnut muuten olla hissiä, joten vaunujen kanssa saa taiteilla liukuportaissa).

Pärnu Keskuksessa oli myös aivan ihana vauva-liike nimeltä Kaks Karu, josta varmasti odottavat äidit tekisivät ihania löytöjä. Kolmannesta kerroksesta (muistaakseni) löytyi Fashion Tree For Kids-vaatekauppa (hinnat olivat ainakin osissa tuotteita Suomea edullisemmat, mutta esimerkiksi Tyypille löytyi tosi kiva t-paita hintaan 8,90 €). Hissi tänne kolmanteen kerrokseen tulee Juku Mänguasjakeskus- lelukaupan kautta, jossa olivat legot -30% alennuksessa ja muutenkin hinnat olivat ainakin hienoisesti Suomea edullisemmat. Vielä (muistaakseni) yksi kerros ylöspäin ja löytyy HopLop:in kaltainen sisäleikkipuisto Mängudzungel. Jos sadetta olisi ollut, niin olisimme aivan takuuvarmasti viettäneet vilkkaan iltapäivän pallomeressä. Port Arturin kolmannessa kerroksessa sijaitseva lelukauppa muuten oli aivan huiman kallis, jopa Suomen hintatasoon verrattuna (3 pikkuauton pakkaus 17 €!).

Ravintoloiden hinnat
eivät päätä huimaa.
Keskuksessa oli myös Hello Kitty Store, josta allekirjoittanut osti 45 € maksavan mustan, klassisen mallisen olkalaukun (kuva myöhemmin). Mä en aio aikuistua ikinä. :) Olin ja olen kyllä hieman yllättynyt siitä, että hintataso ei ollut kovinkaan paljon Suomea edullisempi. Ruokakaupan hinnat olivat kuulemma sitten Suomea edullisemmat, erityisesti juustossa ja lihatuotteissa (kuulimme kahdelta perheenäidiltä, jotka olivat perheineen vuokranneet talon ja käyneet ruokaostoksilla). Huom: bensa oli 30-35 senttiä/litra edullisempaa jo Tallinnassa, joten auto kannattaa tankata vasta Suomenlahden eteläpuolella. 

Syöminen Pärnussa on todella edullista, samaten alkoholi on edullista. Meillä kahden hengen ruokailut sisältäen lasin viiniä, ison oluen, kivennäisvettä, alku- ja pääruoat, kustansivat keskimäärin 20-30 € Bumerangin mainitsinkin tuossa aikaisemmin, mutta mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat myös Steffani (herkullinen pizza ja suussa sulavaa lasagnea), Kuursaal (tajuttoman hyvää Jack Daniels barbeque-kastiketta, suosittelen testaamaan Veiseliha burgeria -) ei voi olla väärä valinta!!!) sekä Supelsaksad (ihana ihana ihana mozzarella-tomaatti-basilika-lohisalaatti ja taivas, millaisia jälkiruokakakkuja.

Pärnussa on todella helppo suunnistaa, joten hotellin respasta kannattaa pyytää kartta.

Pieni paikka, missä on helppo suunnistaa.
Nyt tämä päivä alkaa olla pulkassa. Kyselkäähän jos tulee mieleen jotakin. :)

2 kommenttia:

  1. Tämä ei liity tähän postaukseen millään lailla, mutta etsiskelin tässä puhelimelleni uusia suojakuoria ja jostain syystä tulit mieleen tästä:

    http://lux-case.fi/iloinen-pingviini-pinkki-iphone-4s-silikonisuojus.html

    Onhan sulla jo tuollainen?!!! :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!