keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Elämäni lohkoina

Aloitin maanantaina työt. Menen töihin kahdeksaksi eli arkipäivä näyttää suurin piirtein tältä:

- 6.40 herätys
- 7.30 lähtö töihin
- 7.56 - 15.56 töissä
- 16.25 kotona
- 19.30 Tyyppi menee nukkumaan
- 22.30 menen itse nukkumaan

Minulla on siis aika tarkkaan päivässä 3 tuntia aikaa viettää Tyypin kanssa. Missä ihmeen vaiheessa olen ajatellut ehtiväni treenaamaan?

Ensimmäiset kolme työpäivää ovat nyt takana ja olen jo nyt huomannut sen entisen suorittajan heränneen jälleen henkiin. Kolme päivää, voisin ottaa osaisinpa ottaa iisisti ja antaa itselleni keveän aloituksen, enkä ottaa stressiä siitä, että en ole vielä niin reipastahtinen työntekijä, kuin haluaisin olla. Kyseessä kuitenkin vasta 3olmas päivä...

Elämäni on muuttunut yht´äkkiä vuorokauden kokoiseksi lohkoajatteluksi: isoin lohko on työ, toiseksi isoin yöuni. Kolmanneksi isoin on Tyypin kanssa vietettävä aika ja saman verran jää iltaisin Tyypin nukkumaan menon jälkeen omaa aikaa. Sitähän voisi treenata joko jonain iltana Tyypin nukkumaanmenon jälkeen salitreenin tai vaihtoehtoisesti kiiruhtaa salille ennen töitä aamulla klo 6.30, siten että menisi töihin hieman myöhemmin, mikä taas söisi Tyypin kanssa yhdessäoloaikaa. Miten te muut working mamat olette ratkoneet tämän ongelman?

Treeneissä sunnuntai nousee arvoon arvaamattomaan ja Power + Xycling- 2ahden tunnin yhdistelmä on nyt avainasemassa. Perjantaina ajattelin ottaa Tyypin mukaan lapsiparkkiin ja käydä rullaamassa 55 min Xycling-treenin. Tulisi tälle viikolle edes vähän liikunnan tynkää.

9 kommenttia:

 1. Mene salille aamusta ennen töihin menoa? Jos heräät, menet suoraan salille ja otat aamupalan mukaan töihin niin ehkä siinä sais vähän aikaa säästettyä?

  VastaaPoista
 2. Minä olen käynyt salilla max. kahtena arki-iltana, ja silloin siten, että vietän Jampan kanssa ensin pari tuntia ja sitten kuuden maissa livahdan salille miehen jäädessä hoitamaan iltatoimet. Sitten taas niinä viikkoina kun miehellä on paljon iltavuoroja, on ohjelmassa nou-kän-duu, eli ei paljon treenata...

  VastaaPoista
 3. Lisää tuohon aikayhtälöön vielä meikäläisen tän hetkiset työmatkat, tunti suuntaansa :D
  Onneksi tyttö menee nukkumaan "vasta"20.30, niin kun oon töistä kotona viiden jälkeen niin ehditään hetki pöllöillä. Mä jätin salit nyt heinäkuulta väliin tän työmatkan vuoksi ja oon käynyt sitten iltaisin tekemässä n tunnin lenkin kun tyttö on nukkumassa.

  t. Kirsu

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa lohkoelämään :) Miä ratkaisin asian niin etten reenaa juurikaan. Varsinkin nyt kun tyttö on miehen kanssa kotona, en kehtaa jättää hälle vielä iltatoimia hoidettavaksi ja mennä salille. Tyttö käy nyt "loma-aikataulun" mukaan unille 20.30 eikä miusta ole lähtemään sen jälkeen salille kun kello soi 5 jälkeen aamulla... kun palataan hoitoaikatauluihin, meen salille 19 jälkeen. Mutta koska kotona on muutakin tehtäviä hommia, niin aina joutuu suunnittelemaan kaiken.se on ra-sit-ta-vaa!!!!!! Mutta lapsen ehdoilla ;)

  VastaaPoista
 5. Mää oon miettiny tota ihan samaa, kun sitä parisuhdettakin pitäis edelleen hoitaa jossain välissä.. hiton työt :)

  VastaaPoista
 6. Meikäläinen myös jättää kuntoiluja vähemmälle pikku-tyttösen kanssa ollakseni. Pitäisi enemmän hyödyntää liikkumiseen tytön kanssa tuota vapaa-aikaa. Tosin meillä se on tällähetkellä hankalaa, kun meidän V-tyyppi (eli pikkutyttö) ei pysy enää hetkeäkään paikoillaan rattaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas viihtyy hyvin rattaissa ja pyörän kyydissä, joten otin vinkistäsi vaarin ja tänään tehtiin illalla vajaan tunnin mittainen kävelylenkki. :) Hemmottelin itseäni myös samaisessa reissulla piipahtamalla korukaupassa ja ostamalla itselleni ihanan Guess-rannekorun. I love it...

   Poista
 7. Meillä myös tyttö menee kuntoilun edelle. Max, muutaman kerran viikossa maltan käyttää tunnin oman kehon huoltoon. Ehtiihän sitä sitten myöhemminkin. Eikä äidin tarvitse olla timmimimmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitsekaan. On yllättävän kamalan haastavaa löytää aikaa itselleen viikossa. :( Huono äiti-syndrooma kiusaa takaraivossa.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!