lauantai 22. kesäkuuta 2013

Viime hetken virheet

Huomenna aamulla on herätys klo 05.15 ja satamassa olisi syytä olla autolla Check In:ssä klo 06.30. Ajattelin hieman valoittaa teille mitä viime hetken virheitä on syytä välttää, kun autolla aikoo matkata Viroon.

Mehän siis varasimme matkan Tallink Starilla jo huhtikuussa, matka edestakaisin menomatkan aamiaisella kustansi 179 € eli sangen edullisesti matkaan päästään. Hotellina meillä Pärnussa (ajomatkaa 129 km Tallinnasta) on Hotel Viiking Spa, jossa majoitumme D-talon saunalliseen sviittiin. Torstaina illalla palaamme kotiin.

Luin aikaisemmin Autoliiton sivuilta, josko Virossa autolla ajaessa olisi jonkinlaisia rajoituksia tahi vaatimuksia auton turvavarustusten suhteen, mutta en löytänyt mainintaa siitä, että muuta, kuin perusvaroituskolmio ja mielellään ensiapulaukku olisivat suotavia. Olisi tietysti pitänyt lukea sieltä Tallinkin nettisivuilta pienellä painettu präntti, jossa kerrottiin, että Virossa autoissa on oltava vähintään 2 kg jauhesammutin. Että jippii, kun tällainen asia selviää, koskapas muulloin, kuin juhannuspäivän aamuna...

Soittelemaan avoinna olevat huoltoasemat läpi, kiroamaan pienellä painettu präntti ja se, MIKSI nämä asiat selviävät aina AINA AINA päivä ennen lähtöä, eli kirjaimellisesti viime hetkellä?! Pistin jopa fb:hen tiedustelun josko joltakulta olisi löytynyt jauhesammutin meille autoon lainaksi. Tilannehan on siis se, että laivaan mennessä ketään ei kiinnosta miten auto on varustettu, mutta Virossa tällainen on todellinen "sakkoansa" eli poliisilla on mahdollisuus sakottaa autoa, josta puuttuu:

- jauhesammutin
- huomioliivit kaikille matkustajille
- ensiapulaukku
- varoituskolmio
- todistus vakuutuksen voimassaolosta (eli vihreä kortti, kannattaa pyytää vakuutusyhtiöstä)


Todennäköisyys sille, että tällaiseen ansaan joutuisi, ei tietenkään päätä huimaa, mutta se jos on ikävä asia takaraivossa, etenkin lomalla. Meidän pelastukseksi koitui Verkkokaupan 24 h-kioksi, josta saimme kyseisen kaupan pääkaupunkiseutu-varaston viimeisen 6 kg:n jauhesammuttimen, jolla on hintaa 67,90 € Kyse on kuitenkin pitkäaikaisesta investoinnista, sillä tämä sammutin toimii peräti 10 vuoden ajan ja siinä on täyttömahdollisuus. Emme jätä tietenkään reissun jälkeen näin isoa sammutinta autoon, vaan se sijoitetaan sitten kotiin ja autoon ostetaan sellainen pienempi 2 kg:n sammutin.

No niin, meidän auto on nyt varustettu huomioliiveillä, ensiapulaukulla, sammuttimella, matkarattailla, matkalaukuilla, Tyypin ruokalaukulla (=hoitolaukku). Huh. Aamulla vielä pakataan shampoot ym. hammasharjat ja Tyypin unikaverit.

Haluatteko muuten kurkistaa käsilaukkuuni? 

Sis. Tyypin leluautot, nokkamukin, aamupuuron, napostelumurot, rusinat, pyykkipojat, harson, wipesit, vaipat, kirjat, lompakon, passit, äidin ja Tyypin aurinkolasit. Mun ihana Marimekko. :)
Ihanaa juhannus-sunnuntaita kaikille!

Palailen viimeistään loppuviikosta, kommentit tosin käyn julkaisemassa, mutta postailun merkeissä. Ja jos myynnissä olevat Tyypin vaatteet kiinnostavat, niin klick ja klick klick.

1 kommentti:

  1. Hehee, meillä olis ollu :) Onneks joku kuitenkin löytyi, ymmärrän kyllä hyvin ton tuskan.. Hauskaa matkaa edelleen!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!