keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ruokapäiväkirja: day 10


Aamupala 08.00:
- puolikas Nalle 4 viljan leipänen
- ½ tl vihreää floraa
- 1 vpl kinkkua (HK Ylikypsä saunapalvi)
- kurkkua, paprikaa
- jogurtti (Valio mansikka-vanilja)
- iso lasi vettä (4,5 dl)
= 169 kcal

Välipala 10.30: 
treenin jälkeen
- Danone Vitalinea mansikka
= 101 kcal

Lounas 11.15:
- annos salaattia (~200 g / jääsalaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua)
- 45 g pekonia
- 1 vpl Reissumiestä
- 1,5 tl vihreää floraa
- 1,5 vpl kinkkua (HK Ylikypsä saunapalvi)
- iso lasi vettä
- ~45 g noitapillejä (herkuttelua...)
= 490 kcal
Ympyrä 22.5.2013
Välipala 14.45:
- 2 vpl Nalle 4 viljan leipästä
- 1 tl vihreää floraa
- 1,5 vpl kinkkua
- kurkkua, paprikaa
- 3,3 dl Mehukatti-sekamehua
= 259 kcal

Päivällinen 17.15:
- annos tonnikalalasagnea (mozzarellajuustolla kuorrutettuna... *kuola*)
- iso lasi vettä

Iltapala 19.30:
- 65 g noitapillejä
= 244 kcal

Kaloreita 1707 jakaumana 73 g proteiinia / 243 g hiilareita / 48 g rasvaa.

4 kommenttia:

 1. Hei! En tiedä mistä eksyin blogiisi.. Mutta aina välillä oon käynyt lukemassa. Pakko sanoa tuohon ruokavalio hommaan ja painon laskemisen, jumittamisen tuskaluun.. Syöt törkeesti pitkälle prosessoituja ruokia ja turhia kaloreita, turhia ruokia.. Esim. Cocacola zero.. Hirveetä myrkkyä!! Ja ajatteleeko koskaan paljonko on sokeria valmis/ maustetussa danoniino jogurtissa??? Haluan herätellä vain ajatuksia.. Nimittäin itse syön clean eating periaattein/ paleo ruokavaliolla ja silti paino takkuaa.. Mutta voitiin/ terveyteen/ jaksamiseen on auttanut. Ruuasta ja syömisestä oon oppinut sen, että joskus kannattaa kyseenalaistaa rankasti se mitä kaupassa meille myydään ja markkinoidaan ja normit suosittelee. Etsi luettavaksi Kaisa Jaakkolan kirjat jos terveys ja terveet elämäntavat, kuntoilu ( nousujohteinen ) sinua oikeasti kiinnostaa. Ja lue vaikka Jookostakookosta - blogista miten erilaista ruokaa voi syödä ja kantaa kaupasta ja voida oikeesti paljon paremmin!!! Terveisin ajatuksia herättävä nimetön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.

   Danone Vitalinea-jogurtti on makeutettu aspartaamilla (aspartaamin saantiin ruokavaliossa olenkin jo aiemmin ottanut kantaa), samoin Valion jogurtti (mansikka-vanilja, jota syön usein aamupalaksi) on makeutettu aspartaamilla, eli kumpikaan ei sisällä sokeria.

   Valitettavasti en voi olla kommentissasi olevista asioista kaikista samaa mieltä. Coca Cola Zero voi olla hirveää myrkkyä, jos sitä juo päivittäin litratolkulla, mutta en usko muutamasta lasillisesta viikossa olevan haittaa. Mitkä ruoat/raaka-aineet ruokavaliossani ovat mielestäsi pitkälle prosessoituja?

   On totta, että tuskailen painon kanssa (olenhan jojo-tyyppi), mutta jos en tuskailisi ja kaikki menisi kuin Strömsössä, niin tuskin tämäkään blogi olisi pystyssä enää. :) Ruokapäiväkirjan pidon ideana on nimenomaan saada oma ruokarytmi säännölliseksi (5 krt/pvä), terveelliseksi kotiruokapainotteiseksi (meillä syödään hyvin maltillisesti valmisruokia, ns. "mikroaterioita") ja nimenomaan sellaiseksi, että se tukee liikuntaharrastusta parhaalla mahdollisella tavalla. En siis ole dieetillä, vaan elämäntapamuutosta yrittämässä (taas kerran...).

   Poista
 2. No pitkälle prosesssoituja ruoka-aineita ovat esim. ne asparteaami jogurtit, coca-cola (josta nyt itsekkin kirjoitit, että pitää vähentää, HYVÄ), pizzat, karkit ja jopa se HK:n leikkele makkara.. Kaikki ruoka joka tulee valmiina tai puolivalmiina osana ruuan valmistukseen ja omalle lautaselle.

  Tiedän, että ruoka asiat jokaisen henkilökohtaisia, mutta omilla valinnoilla, vaikka ne aluksi tuntuisivat itselle vieraalle voi saada paljon hyvinvointia aikaiseksi. Nämä ruokavalinnat ovat apuna juuri tähän elämäntapamuutokseen.

  Huomasin myös, että sinulta puuttuvat banaania lukuunottamatta hedelmät ja marjat aikalailla kokonaan ruokavaliosta. Hedelmistä ja marjoista saa käteviä välipaloja esim. smoothien muodossa ja siihen voi käyttää esim ihan maustamatonta jogurttia. Ja jos haluat makeutta ilman sokeria, niin tutustuppa steviaan, löytyy marketista, mutta parhainmistoa luontaistuotekaupoista. Aspartaami on kuitenkin täysin keinotekoinen makeuttaja, joka saattaa vaan sotkea aineevaihduntaa. Sinun liikuntaharrastustasi tukisivat nämä itsetehdyt marja ja hedelmävälipalat.

  Jokainen tekee omat elämäntapamuutokset omalla tavallaan, mutta päätään ei kannata seinään hakata. Se, että kirjaat päivästä toiseen tänne ruuat mitä syöt auttaa sinua varmasti pysymään ruokarytmissä.. mutta pysähdy miettimään ruokien sisältöjä, paljonko niissä on suojaravinteita yms. Tähän voit käyttää apuna: Fineli ® - elintarvikkeiden koostumustietopankkia. JA ole OIKEASTI avoin uudelle..

  Esimerkiksi noitapilli- karkin vaihtaminen iltapalalla marja- smoothieen auttaa sinua paljon enemmän eteenpäin.Ensinnäkin karkilla (vaikka syöt sitä vähän) ruokit huomaamattasi makeanhimoasi, etkä saa muuta kuin tyhjiä kaloreita ja verensokerin hetkeksi ylös. Samoin aspartaami jogurttien vaihtamienn luonnon jogurttiin ja marjoihin. Sillä oletko miettinyt paljonko se mansikka jogurtti OIKEASTI siältää OIKEAA mansikkaa???!! Viime aikoina on ollut kohua erilaisissta elintarvikkeista ja niiden sisällöistä (VIHDOIN). Näitä kannattaa pysähtyä miettimään, varsinkin elämäntapamuutoksessa.

  Ole siis avoin kaikelle uudelle, myös nälle kommenteille joista et ole niin samaa mieltä. Elämäntapamuutoshan on sitä, että antaa aikaa/mahdollisuuden jollekin uudelle ja perehtyy tähän asiaan.

  Jokapäivä, eikä joka viikko eikä välttämättä joka kuukausi voi olla karkki/pizza/herkkupv. jos hakee todellista elämäntapamuutosta! Mistä helkkarista tämä herkuttelun halu on kaikilla jatkuvasti??!! Meille vaan markkinoidaan jatkuvasti mielihyvää ja toistaan houkuttelevempia tuotteita. Herkkupäivän herkut pitää osata valita ns. terveellisellä funktiolla, jos sellaisen haluaa pitää ohjelmistossa.. Esim Raakasuklaa, itsetehty aidoista marjoista/hedelmistä tehty smoothie tai vaikka mehujäde. Omia ajatuksiaan voi yrittää kääntää, niin ettei miellä herkkuna pizzaa, cocista, karkkia vaan se voi olla myös jotain muuta terveellisempää. Eli vielä kerran: ole avoin uudelle.. ja hae tietoa uusista asioista!! Ja mene oman "turvallisuus-rajan" yli, eli kokeile jotain mistä et niin välitä ja anna sille tavalle/ruualle aikaa vaikka 2 vko:a.

  tälläisin ajatuksin "ajatuksia herättävä nimetön", joka itsekkin takkuaa elämäntapamuutoksen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia perusteellisesta kommentistasi.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!