tiistai 7. toukokuuta 2013

Astangajoogan alkeiskurssi alkoi

Trikonasana on mun suosikki,
koska vasemmalle taivuttaessa sain
varpaista kiinni.
Kuten otsikosta näkyy, tänään oli astangajoogan ensimmäinen tunti. Kurssi kestää 5iisi viikkoa eli 4.6. saakka ja paikkana edelleen Joogataan.com.

Astanga on kuvauksen mukaisesti erittäin fyysinen joogasuuntaus, joka sopii fyysisesti aktiiviselle ja hyväkuntoiselle. Siis minulle ;) Ensi viikolla kellottelen treenin, kiva saada tästäkin lukemia talteen. Ero hathajoogaan on ihan ällistyttävän huomattava, parhaiten eron näki siinä, että taukoja ei pidetty nimeksikään (vaikka kyseessä on alkeiskurssi) vaan liikkeet tehdään liikkeen perään sarjoina. Huh, lämmin tuli.

Astangajoogassa on mahdollista lyhyessä ajassaa saavuttaa tuloksia etenkin taivutuksissa ja venytyksissä ja uskonkin, että kun nuo tehtävät liikesarjat tulevat tutuiksi, niin treeni muuttuu enemmän meditaation kaltaiseksi ja rentouttavaksi harjoitukseksi, kuin voimatreeniksi, miltä se tänään kieltämättä tuntui. Ensi viikon tuntia odotellessa!

Oikea hartia on tylsästi tosi kipeä. Taisin eilen vatsoja tehtäessä jännittää hartioita ihan liikaa. Huomenna aamulla 30 min Xycling, taidan ottaa ihan chillaillen palauttavana treeninä ja tehdä siihen perään huolelliset venyttelyt salin puolella. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!