maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lihapullia

Lauantaina aamulla aloin kokkailemaan meille lihapullia tällä reseptillä. :)

700 g naudan paistijauhelihaa
4,5 vehnäpaahtoleipäviipaletta
1,5 dl vettä
1,5 rkl Fond du Ched häränlihafondia
2 sipulia
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl paprikajauhetta
1,5 tl mustapippuria

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja hienonna leivät murusiksi. Silppua sipulit ja pehmennä oliiviöljyssä pannulla. Sekoita veden joukkoon fondi ja laita leivänmuruset turpoamaan veteen 5iideksi minuutiksi. Sekoita sipulit murusten sekaan sekä kananmunat ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää joukkoon mausteet ja viimeiseksi jauheliha. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pullat veteen kastetuin käsin. Paista voissa kypsiksi. :) Nameja!

4 kommenttia:

  1. Jaahas, koskahan mää muistaisin kokeilla näitä kaikkia reseptejä :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa herkulta!! Mä olen niin kaavoihin kangistunut, mitä lihapulliin tulee, mutta mieluusti kokeilen kyllä näitä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut yllätti oikeasti toi fondi, toi niin paljon makua lisää. Niissä kreikkalaisissa lihapullissa vinkattiin käyttämään punaviiniä, eli sitäkin voisi kokeilla, jos niitä tekis vaikka joihinkin illanistujaisiin. :D Mitä meillä tuskin on ihan lähiaikoina näkyvissä.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!