tiistai 2. huhtikuuta 2013

Jooga ja nakkikeitto

Jooga on ihanaa.

Aamulla herätessäni olin ajatuksissani, että tänään olisi v-a-p-a-a-p-ä-i-v-ä liikunnasta, mutta olin ihan unohtanut, että tänäänhän onkin tiistai (eikä maanantai), joten illalla oli luvassa hathajoogaa! Ja nyt on tämän viikon tunti takana ja tosiaan: jooga on ihanaa. :)

Joogan alkeiskurssi kesti kolme viikkoa ja siinä sai hyvin opeteltua perusjuttuja ja aviokin kanssa totesimme, että jatkamme rauhallisella linjalla, jossa on mahdollisuus perehtyä hengitystekniikkaan ja tehdä paljon lihashuoltona toimivia venytyksiä, joissa on kuitenkin mukana myös lihaskuntoliikkeitä, joten tämä hathajooga sopii meille.

Mainittakoon tosin, että eilinen Fustra sai allekirjoittaneen kropan tosi kipeäksi, joten jooga-tunnin ensimmäisen puoliskon venytykset eivät tuntuneet kovinkaan miellyttäviltä, pikemminkin päinvastoin. Nyt on sitten jo tosi hyvä ja rento fiilis. Tulee varmasti hyvät yöunet.

Sitten otsikon mukaisesti tässä teille ohje herkulliseen ja todella edulliseen nakkikeittoon, jota kokkailin tänään.

- 1 litra vettä
- 4 rkl Touch of Taste häränlihafondia
- 6 keskikokoista perunaa (Prisma ~0,50 snt)
- 300 g grillinakkeja (Prisma 1,55 €)
- 1 pss keittojuureksia (Prisma 0,35 snt)
- 1 sipuli (Prisma 0,20 snt)
- 2 porkkanaa (Prisma ~0,87 snt)
- 1 rkl voita paistamiseen
- ½ tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- persiljaa (Prisma 1,65 € ruukkupersilja)

Kuori perunat ja paloittele ne kuutioiksi, ei tarvitse olla mitään ihan minipieniä. Laita kiehumaan litraan vettä, johon sekoitat fondin ja suolan. Anna perunoiden kiehua 10 min ja lisää sitten joukkoon kuoritut ja samaten paloitellut porkkananpalat. Jätä kiehumaan ja leikkaa nakit ~sentin kokoisiksi viipaleiksi, ruskista voissa pannulla. Silppua sipuli ja kuullota myös voissa. Lisää jäiset keittojuurekset kattilaan, sekä myös sipulit ja nakit. Anna kiehua hiljalleen ~10 min. Mausta keitto mustapippurilla ja persiljalla. Ruisleipä sopii annoksen kaveriksi tosi hyvin. :)

Kuten kuvasta näkyy, 3 litran kattila sopii tälle keittomäärälle varsin paremmin, kuin 2 litran kattila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!