lauantai 6. huhtikuuta 2013

Budjetissa pysymisen taito

Kirjoittelin täällä, että meillä on 450 € kuukausibudjetti ruokaostoksiin + S-tilille kuukausittain kilahtava bonussumma. Olemme tässä kuussa menneet jossain vaiheessa hieman yli ostosten suhteen, seuraavaa kuukautta kohti aion ottaa todella tarkat sentit käyttöön. Taloustilillä on käyttövaraa 9 päivän ajaksi ~35 € + bonukset. Nyt todella pyritään siihen ettei budjetti paukkuisi yli. Haastavaa... :)


Tässä on nyt siis tilipäivään aikaa 9 päivää, jos lasketaan tämä päivä mukaan. Huomenna ollaan menossa anoppilaan sunnuntaipäivälliselle ja tänään syödään päivälliseksi eilisen italianpadan loput. Aamupäivä oltiin ulkona reippailemassa ja käytiin kotimatkalla tekemässä ruokaostokset. Kuten kuitista näkyy, rahaa meni ostoksiin 31,06 euroa. Kyllä se ennakkoon suunnittelu vaan on SE juttu.

Aika taitavaa, tosin huomattakoon, että tällä viikolla pyritään käyttämään kotona jo olevia raaka-aineita sekä leipomaan leivät itse. Ruisleipää löytyy pakkasesta, sämpylä- ja vehnäjauhoja lähes täydet 2 kg:n pussit kotoa. Nallen 4 viljan hiutaleita sekä rypsiöljyä löytyy tietysti Tyypin vuoksi kaapeista myös.

Tulevan viikon menu näyttää siis hyvinkin halvalta rakenteeltaan:
  • ma: hernekeitto
  • ti: hernekeitto + pannukakku
  • ke: makaronilaatikko
  • to: makaronilaatikko (on AINA parempaa lämmitettynä seuraavana päivänä)
  • pe: nakkikastike ja perunat
  • la: lihapullat ja perunat (700 g naudan paistijauhelihaa löytyy pakastimesta)
  • su: viikon rääppiäiset
Näiden lisäksi kokkailen Tyypille tulevalla viikolla kasvissosekeiton (3 annosta), peruna-jauhelihavuoan (2 annosta), munakkaan sekä annoksen sormiruokailtavaa jauhelihasta ja pastasta. Tyyppi rakastaa pastaa, voisi varmaan elää pelkillä penne-rooneilla. :) Lisää vaihtelua tulee muutamasta purkkiruoasta, joita on kyllä hyvä vielä pitää varalla kaapissa, sillä välillä vain aikataulut eivät ihan natsaa ruoanlaiton ja syömisaikojen suhteen.

Keskellä viikkoa täytyy sitten käydä hakemassa täydennystä maitojen ja vihannesten osalta. 


Aionkin olla siis ensi kuukauden ajan todellinen tarjoushaukka ja saatte seurata Elixia-treenien (alatteko jo kyllästyä tähän toistamiseen...? ;)) lisäksi, miten täällä ostosreissut ja ruoanlaitto sujuvat käsi kädessä. :) Yritän kai todistaa sekä itselleni, että lukijoille, että halvalla voi saada aikaan maistuvaa ruokaa.

Nyt kuppi kahvia moottoripyöräkypäräpäisen pingviinin valmistamana ennen kuin Tyyppi herää päikkäreiltä ja sitten pyykinpesuun. Ihanaa aurinkoista lauantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!