keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Vaunulenkki poikkimurtuneella varpaalla ja

ruokaisa maalaissalaatti.
Otetaan siis alkuun resepti meidän tämän päivän päivällisestä. :)


Ruokaisa maalaissalaatti

- 1 pss Makea frisée-salaattia
- 1 sipuli
- 1 punainen ja 1 keltainen paprika
- pätkä tuoretta kurkkua
- 3 tomaattia
- 1 pkt pekonia (140 g)
- 4 kananmunaa
- 2,5 dl cous cousia (keittämätöntä) + kanafondi keitinveteen + persiljaa halutessa

Keitä kananmunat koviksi (itse keitän Nigellan ohjeen mukaan: kun vesi alkaa kiehua -) levy pois päältä ja antaa munien olla kuumassa vedessä levyllä 10 min -) kylmään veteen) ja leikkele pekonit palasiksi ja paista rapeiksi pannulla. Lohko kuoritut munat. Keitä couscous ohjeen mukaan.

Silppua sipuli ja leikkaa paprikat ja kurkku pienehköiksi paloiksi. Lohko tomaatit. Huuhtele salaatti ja leikkaa pienemmäksi. Sekoita salaatin kylmät ainekset keskenään, lisää joukkoon pekonipalat ja couscous ja sekoita salaatti. Asettele päälle kananmunan ja tomaatin lohkot.

Muistelen kuulleeni Mitä tänään syötäisiin-ohjelmassa, että mikäli ostaa pussissa olevaa salaattia, niin niitä ei ole tarpeen huuhdella, mutta allekirjoittanut kyllä huuhtelee salaatit aina Tupperwaren salaattilingolla, jonka olen saanut kälyltäni lahjaksi 8 vuotta sitten. :)

Muutoin tänään oli varsin ihana ja aurinkoinen sää ulkona, joten poikkimurtuneella varpaalla lähdettiin tsemppaamaan Tyypin kanssa reilun puolen tunnin mittainen vaunulenkki. Rauhalliseen tahtiin mentiin ja jalka kesti hyvin, joten huomenna aamulla suuntaan kuntosalille hyvillä mielin. Eilinen joogakin tuntuu etenkin niska-hartiaseudussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!