keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Vakuutusasiaa

Eilen vaunulenkkeiltiin (ilman sykemittaria) aamupäivällä anoppilaan syömään (~3 km) ja illalla puolestaan oli joogan alkeiskurssin toinen ilta. Eilen harjoiteltiin aurinkotervehdystä (namaskãra) varmaan kymmenkunta kertaa peräkkäin, sitten tehtiin kolmio (trikonãsana), joka on niin paljon helpompi, kuin aurinkotervehdys. Lopuksi uutena harjoiteltiin soturisarjaa (virabhadrãsana), jossa oli kyllä myös omat haasteensa. Loppurentoutus olikin parasta tällä kerralla ja kotiläksy: viikon ajan on tarkoitus harjoitella kävelyä alavatsalihakset tuettuna.

Jooga on oikeasti todella haastava laji. Hengitystä on pakko treenata ihan tosissaan ja monesti se liikettä tehdessä unohtuu, koska liikkeet ovat niin haastavia itsessään.

Sain eilen puhelun AIG-vakuutusyhtiöltä. AIG tekee yhteistyötä Ikano Bank:in kanssa, joka puolestaan käsittelee IKEAn Hei-luottokorttia, joka allekirjoittaneen lompakosta löytyy. Soitto koski AIG:n myöntämää Syöpähoiva-vakuutusta, jonka sitten eilen otin itselleni voimaan.

Meidän taloudesta löytyvät voimassaolevina vakuutuksina tietysti laaja kotivakuutus, oikeus- ja oikeusturvavakuutukset, matkustaja- ja matkatavaravakuutukset, Tyypille sairaskulu- ja tapaturmavakuutus ja itselle ja aviokille tapaturmavakuutukset sekä yhteinen henkivakuutus. Oma tapaturmavakuutukseni on omavastuuton, joten tuo varpaan poikkimurtuma mm. meni täysin allekirjoittaneen tapaturmavakuutukseen ja korvaukset maksettiin puhelinsoiton perusteella täysimääräisinä kahdessa päivässä. Myös Tyypin kohdalla vakuutus on osoittautunut erittäin oivaksi "sijoitukseksi", sillä atooppinen ihottuma, joka todettiin puolen vuoden ikäisenä, on mennyt kulujensa puolesta perusrasvoja lukuunottamatta vakuutuksen piikkiin.

Olen pitkään ajatellut, että nyt 29-vuotiaana on viimeistään aika "aikuistua" ja etenkin nyt, kun on tuo Tyyppikin menossa mukana. Sairaskuluvakuutusta olen pitkään harkinnut itsellenikin, mutta siihen tulisi todennäköisesti joko useampia rajoitusehtoja tai sitten jäisi peräti myöntämättä kokonaan. Syöpä taitaa olla monelle sellainen peikko, joka kummittelee takaraivossa ja jos sellaiseen sairastuisin, niin varmasti rahatilanne olisi itsellä huolenaiheena.

Vakuutuksesta korvataan verottomana ns. diagnoosikorvaus, eli 15 000 € jos/kun lääkäri ensimmäisen kerran diagnosoi vakuutetulla syövän vakutuuksen voimassaoloaikana. Lisäksi maksetaan 2000 € leikkauskorvaus, mikäli lääkäri suorittaa diagnosoidun syövän hoidon johdosta tarpeellisen leikkauksen kahden vuoden kuluessa siitä, kun vakuutuksen kattaman syövän diagnoosi on tehty. Vakuutuksen kk-maksu on minulle 6,15 € ensimmäiset 4 kk:tta ja ensimmäinen maksu menee lyhentämättömänä Roosa nauha-säätiölle. 4eljän kuukauden jälkeen maksu on ~8 € / kk ja maksu maksetaan suoraveloituksena kuukausittain.

Millaisia vakuutuksia teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!