sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Rosmariiniperunoita ja lihapata

Ostettiin jo marraskuussa tarjouksesta ulkopaisti, joka on odottanut pakastimessa sopivaa ajankohtaa. Se ajankohta on tänään!

Aviokki otti kuulemma omaksi vastuualueekseen laittaa tuon paistin ja lihapatahan siitä syntyi. Aviokki käytti reseptinpohjana tätä. Herkkusienet jäivät pois ja tilalle laitettiin baby-porkkanoita, kun pata oli ollut tunnin verran uunissa. Punaviini korvattiin tomaattimurskalla, koska tällä kertaa myös Tyyppi pääsee ruokaa maistelemaan ja lihat paistettiin voissa.

Rosmariiniperunat puolestaan tein soveltaen tätä ohjetta.
Eli itse tein näin:

- 2 dl oliiviöljyä
- 1,5 tl kuivattua rosmariinia
- ½ yksikyntisestä valkosipulista
- suolaa ja mustapippuria

Kuori perunat (Lady Claire, punainen lajike) ja leikkaa ne lohkoiksi. Lado lohkoja tasaisesti uunivuokaan, päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Laitoin oliiviöljyn lasiseen kaatimeen ja murskasin sekaan valkosipulin sekä rosmariinin. Sekoitin kaikki kunnolla sekaisin ja reilu loraus lohkojen päälle. Lisää uusi kerros lohkoja, päälle mausteet ja öljy. Sekoita vielä kaikki kunnolla maustetussa oliiviöljyssä ja laita jääkaappiin marinoitumaan kunnolla öljyyn tunniksi. Sekoita välillä, jotta perunat varmasti imevät mahd. paljon öljyä.

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Levitä öljyiset lohkot uunipellille paperin päälle ja paista uunissa 25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneinä.

Yritän muistaa napata valmiista annoksesta kuvat tänne teille. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!