perjantai 8. helmikuuta 2013

Tarjoushaukkana! -EDiT!

Meillä on kuukausibudjetti 450 € ruokakauppaostoksiin. Lisäksi kuukausittain S-Pankkitilille kilahtaa bonuksia edellisen kk:n ostoksista. Bonussumma vaihtelee 7-55 € välillä.

Joulukuussa hieman lipsuimme budjetista joulun ruokaostosten vuoksi, mutta tässä kuussa (elämme siis aina kunkin kuun 15. päivästä 15. päivään) olemme onnistuneet pitämään tiukempaa budjettia. Taloudenpitoa helpottaa huomattavasti, kun suunnittelee ruokalistoja etukäteen.

Kuva lainattu täältä
Eilen syötiin kanaa (rintafileitä) Uncle Ben´s Sweet & Sour-kastikkeella ja riisiä. Tyypille paistoin 4 isohkoa palasta kanaa (maustoin paprikalla) sekä keitin porkkanatikkuja ja paloittelin ne vielä kastikkeen sekaan. Ja Tyyppi veteli annoksen eilen päivälliseksi ja toisen tänään lounaaksi. Jee, hyvä minä, samaa ruokaa Tyypille kuin vanhemmille!

Huomenna lounaaksi syödään lihapullia ruskealla kastikkeella ja perunamuussia ja sunnuntaina on luvassa todennäköisesti hieman heikkohappisemman päivän pelastukseksi pizzaa... :) Tyyppi menee siis yökylään isovanhemmilla ja nukkuu todennäköisesti myös päiväunet mummulassa. Maanantaina ja tiistaina ruokalistalla on makaronilaatikkoa. Toissa viikolla, kun aviokki illalla siivoili keittiötä, hän onnistui pudottamaan lasin kaapista, joka hajosi jäähtymässä olleen makaronilaatikon läheisyyteen, joten välttääksemme minipienimmätkin lasikuidun jämät, niin loppu laatikosta meni roskiin. =/ Kurjaa, kun mun mielestä makaronilaatikko on vielä noin 10 000 kertaa parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä, kuin vasta tehtynä. Keskiviikkona ja torstaina syödään hernekeittoa ja lettuja.

Yleensä viimeisen viikon kohdalla teen tarkemman ostoslistan ja laskeskelen ennakkoon paljonkohan rahaa mahtaa mennä. Sitten tykkään leikkiä tarjoushaukkaa ja pyrin alittamaan lasketun budjetin mahdollisimman isosti. :) 

Tänään siis ostoslistan budjetiksi tuli 46,39 €. 
Ja kahdessa kaupassa käytyäni (onneksi molemmat sijaitsevat samassa rakennuksessa) rahaa kului:  38,79 € Jee, erotus siis 7,60 € Ja listalla olevien ostosten lisäksi ostin kaksi pussillista micropoppareita. Muutoin säästö olisi ollut peräti 8,72 €


Olipas hieman erilainen postaus kuin yleensä.

EDiT!
Muutin otsikon aihetta paremmin kuvaavaksi. :) Tänään, jos koskaan, olin nimittäin todellinen tarjoushaukka. Isot ostokset tehdään aviokin kanssa Prismasta, mutta nyt olemme alkaneet myös hyödyntää varsin paljon myös Lidl:iä, joka on monilta osin oikeasti huomattavasti edullisempi ostospaikka. Esimerkkeinä: 3olmen Koon Supermarketissa 1,5 litraa maitoa maksaa 1,87 €. Lidl:stä saa 2aksi litraa (suomalaista kouvolalaista) maitoa hintaan 1,42 €. 1 kg:n Oltermanni maksaa samaisessa Supermarketissa 7,95 €, Lidl:ssä 5,69 €.

Kun palaan töihin, niin en varmastikaan ehdi samanlaista haukkailua. Ja kun rahaa on käytössä enemmän, kun ollaan ensi vuoden alusta aviokin kanssa molemmat töissä, niin tuskin jaksan enää miettiä yhtä ahkerasti jokaista kulutettua euroa. Sitten varmaankin tulee käytyä siellä kaupassa missä se on helpointa. Mutta siihen on aikaa (onneksi?) vielä.
5 kommenttia:

 1. Mun pitäis kans opetella vähän suunnitelmallisuutta kauppakäynteihin. Nyt meillä menee ihan järjettömästi rahaa kauppaan ja ruokaa roskiin (!!). Tyhmää.

  VastaaPoista
 2. Vau. Olen sanaton. Meillä sama ongelma kuin Veeralla.

  VastaaPoista
 3. Oho miten ihailtavan suunnitelmallista.. määkin aina yritän muka suunnitella ja tehdä kauppalappuja, mutta ei se auta, rahaa palaa älyttömästi!

  VastaaPoista
 4. Taas mää haastoin sut mun blogissa.. sori ;) ja siellä on myös vinkki arvontaan, jos neuvolakortin kannet kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 5. LIDL on halpa :)) mä käyn kyllä usein siellä, koska oon huomannut saman kun säkin. Moni tuote on vaan halvempi siellä. Ainut, mikä vähän vaikeuttaa, on se kun siellä ei sit aina oo kaikkia perusjuttuja ja sit joutuu kuitenkin mennä vielä toiseen kauppaan.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!