torstai 7. helmikuuta 2013

Kasvissosekeitto ja kirjolohikiusaus

Näitä ohjeita on kaipailtu, joten olkaapas hyvät:

Kasvissosekeitto
-3 isohkoa annosta

- 4 isoa perunaa
- 3 isoa porkkanaa
- 1 iso sipuli
- ½ valkosipuli (sellaisesta yksikyntisestä)
- 3 rkl kasvisfondia
- 6,5 dl vettä
- oliiviöljyä
- hyppysellinen suolaa
savuchiliä
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuori perunat ja keitä kypsiksi omassa kattilassa. Keitinveteen ei tarvitse lisätä suolaa.
Pese ja viipaloi porkkanat, leikkaa sipuli silpuksi -) kuullota soppakattilassa oliiviöljyssä ja purista valkosipuli sekaan. Lisää veden joukkoon fondi (itse kiehautin veden kuumaksi vedenkeittimellä) ja kaada porkkana-sipuliseoksen päälle. Anna kiehua hiljalleen, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Kypsyvät melko nopeasti, kun ovat pieneksi leikattuja. Lisää kypsät perunat joukkoon ja soseuta sauvasekoittajalla. Sekaan mausteet ja keiton päälle tuoretta basilikaa.

Lisukkeeksi sopii tosi hyvin valkosipulipatonki!
Ja muuten, Tyyppi söi tätä eilen kaksi isoa kauhallista päivällisellä (Tyypin annoksesta jätettiin tosin tuo savuchili pois, on sen verran vahvaa tuo medium-chili).


Kirjolohikiusaus
- 3 annosta

- 10 keskikokoista perunaa
- 1 iso sipuli tai 2 pientä
- 400 g kirjolohta
- 2,5 dl Flora ruoka 15%
- suolaa ja sitruunapippuria / tai valkopippuria
- voita

Leikkaa perunat "tikuiksi" ja silppua sipulit silpuksi. Kirjolohifile palasiksi ja lado perunat, sipuli ja kala kerroksittain voideltuun uunivuokaan siten, että alimmaisin ja päällimmäisin kerros ovat perunoita. Muista laittaa kunkin kerroksen päälle suolaa ja pippuria sekä tillisilppua. Kaada päälle Flora Ruoka ja kypsennä uunissa reilu tunti, jotta perunat ovat varmasti ihanan pehmoisia. Tällai maistuu ainakin meidän Tyypille, joka ei tykkää pureskella MITÄÄN. :)

1 kommentti:

  1. Nams, hyvältä kuulostaa! Täytyy jossain vaiheessa kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!