torstai 17. tammikuuta 2013

KÄNKKÄRÄNKKÄPÄiVÄ

Mulla on ollut kuluneen vuoden huonoin päivä tänään. Jonkinhan pitikin tasapainottaa eilistä, jota hehkutin suorastaan mahtavaksi aviokille illalla Tyypin mentyä nukkumaan.

Eilen iltapäivällä alkoi orastava päänsärky oikean silmän taakse, joka viime yönä yltyi sitten jo särkylääke- mittasuhteisiin. Tänä aamuna toinen särkylääke ja iltapäivällä kolmas. Ja pois se lähti vasta, kun käytiin Tyypin kanssa vajaa tunti ulkona vaunuilemassa. Oli nimittäin sen sortin päänsärky, että juoksumatolla pomppimisesta ei olisi tullut mitään.

Mikä sitten on tänään känkkäränkättänyt?
Aamu alkoi sillä, että Tyyppi kiipesi sohvalle (juu, on oppinut nyt tämänkin) ja pamautti etutassuillaan (=käsillään) sohvan takana olevaa taulua, on siis tehnyt tätä lukemattomia kertoja ennenkin ja jokaisen kerran ollaan tämä tietysti kielletty, mutta eihän tuollainen kielto mene perille vielä tuollaiselle 13,5 kk:lle. Anyway, sieltähän tuo 140 x 200 cm taulu sitten hienosti tipahti oikeilta koukuiltaan ja luiskahti hienon hienosti seinää pitkin sohvan taakse. Pelästyinkö vähän?

Onneksi ei Tyypille käynyt kuinkaan, mitä nyt pelästyi tietysti hinaajana huutavaa äitiään ja sai keveät itkuraivarit, kun nostin sohvalta alas riekkumasta, mutta muutoin kaikki kunnossa.

Aamupäivä sujui muuten varsin mukavasti, imuroitiin koko kämppä ja pestiin lattiat. Tyyppi söi lounasta ja meni päikkiksille. Malttoi nukkua peräti reilun tunnin. :) Päänsärky koko ajan junnasi hiljaisesti tuolla oikean silmän takana ja takaraivossa alkoi hakata ajatus migreenistä ja suunnitellun treenin peruuntumisesta. =/ Lisäpontta tälle antoi tietysti ruoanlaitto (meillä syötiin tänään lohikeittoa, en linkitä ohjetta, koska tuossa Valion ohjeessa on annosmäärät ihan pielessä...), jonka ajaksi annoin Tyypille välipalaksi cocktail-piirakan, jonka riisimuussi sitten levisi pitkin syöttötuolia, ruokapöytää, Tyypin kasvoja, käsiä, päätä, vaatteita, lattiaa... Niin joo, sykemittarikin oli taas kateissa, mutta löytyi sohvatyynyjen välistä.

Tosiaan suunitelmanahan oli mennä tänään juoksumatolle tekemään tuo 45 min treeni, mutta päänsärky pakotti perääntymään. Niinpä Tyypin saatua päivällisensä, pakkasin jäbän vaunuihin ja lähdettiin lenkille. Raitis ilma antoi kyytiä päänsärylle ja trackasin lenkin pituudeksi 5,34 km ajalla 54 min 46 sekuntia. Tuossa on siis koko lenkin pituus, muutama lyhykäinen pysähdys vaunulenkeillä aina tulee, kun täytyy Tyypin asentoa kohennella ja heittoaisaa säätää. Kaloreita kului tällä kertaa 329 -) 50% rasvaa.

Olen tosi tyytyväinen kuitenkin siihen, että vaikka harjoitus ei ollutkaan SE suunniteltu, niin en jättänyt sitä kokonaan tekemättä. Koska ave-syke oli 129 = 68% niin tämä oli kerrassaan erinomainen pk-treeni ja niitähän pitäisikin varsin paljon olla tässä opetteluvaiheessa: pitkiä, matalasykkeisiä lenkkejä. :)

2 kommenttia:

  1. Hyvän treenin oot tehnyt, vaikka juokseminen tällä kertaa vaihtuikin kävelyksi. kyllä omaa kroppaa täytyy sen verran malttaa kuunnella, ettei huonovointisena lähden mitään rääkkitreeniä tekemään. :)

    VastaaPoista
  2. Plööh, aina jotain sattuu ja tapahtuu.. Hyvä, että lähdit silti liikkumaan, niin sitä pitää!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!