sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Synttärijuttuja

Tyypin 1-vuotissynttäreitä on nyt sitten juhlittu anoppilassa lähisuvun ja kummisedän voimin.

En muista olenko kuinka paljon tällä puolella avannut ylipäätään mitään synttäreihin liittyvää, mutta tarjoiluista voisin nyt muutaman sanasen kirjoitella. Ne kun menivät osittain uusiksi innokkaan mummu-anopin toimesta. ;) Tyyppiä lahjottiin varsin runsaskätisesti, joten hyvä, että Nellan ja nutun kautta lähti iso osa vanhoja leluja kertoon Suut makeiksi: 

- Nalle Puh -täytekakku (vadelmatäytteellä)
- Tiikerikakku (kuinkas muuten, kun on Nalle Puh-teema?)
- Sitruunamuffinsseja (Pågen, oikeasti todella suussasulavia, suosittelen!
- Fazerin sinisiä konvehteja
Suolaisia herkkuja:
- Vihreä salaatti ja pikkusämpylöitä
- Kirsikkatomaatti-basilika-mozzarellatikkua (tikutin kaaliin :))
- Lihapullia (anopin tekemiä pikkuisia) 
- Kylmäsavulohi- ja kylmäsavuhärkärieskarullat

Juomia: 
- Pommacilla kilistettiin onnittelut
- Limppareita ja vichyä
- Kahvi ja tee

Tikkuja varten ostin Tiimarista valmiiksi koristeltuja cocktailtikkuja (100 kpl pussi maksoi 99 snt), mini-mozzarellapallot ostin Lidl:stä (1,19 € / rasia, jossa 15 palloa -) puoliksi eli 30 tikkuun), kirsikkatomaateiksi valitsin ns. Pelle-tomaatit (sattuivat vielä olemaan tarjouksessa Prismassa 1,29 € prk) ja lisäksi sitten tietysti basilikaa (taisi olla 1,29 € / ruukku Prismassa) ja ruukullinen riitti noin 90 kappaleeseen.

Rieskarulliin nappasin ohjeen Kinuskikissan blogista ja niistä tuli siis sellaisia sopivia suupaloja. Fazerin täysjyväinen Rullarieska maksoi Prismassa 2,15 € / 7 kpl pussi ja tosiaan kannattaa mahdollisimman tuoretta rieskaa ostaa, koska rullatessa tuo tuppaa helposti halkeilemaan. Tein kahdella täytteellä, molemmissa oli ruohosipulilevitettä ja toisissa sitten HK:n kylmäsavuhärkää (Ohuenohut ~3,60 €) ja toisissa kylmäsavukirjolohiviipaleita (3,39 € / 150 g) ja tilliä. Härkäiset olivat mielestäni parempia.

Joulukalenterista ollaan nyt avattu jo kaksin kappalein luukkuja. Eilen luukusta tupsahti Muumipapan Jenni-täti (joka on siis miljonääri) ja tänään luukusta löytyi Niiskuneiti kullankeltaisen nilkkarenkaan kera.

Kukakohan liittyy joukkoon huomenna?

1 kommentti:

Kiitos, kun kommentoit!