maanantai 10. joulukuuta 2012

Sairastamista

Olen tässä kuluneiden kahden viikon aikana todennut, että kotiäideiltä puuttuu "työsuhde-etu" SAIRASTAA.

Ensin toivuin flunssasta, joka varmasti levon puutteesta johtuen venähti kestämään toista viikkoa. Välissä muutama päivä jo sillai ok-kuntoisena ja eilen illalla out of the blue iski aivan järkyttävä vatsatauti ja vietinkin sitten illan melko pitkälti kylpyhuoneessa.

Oireet sopivat varsin mainiosti norovirukseen:
- "oireet alkavat hyvin äkillisesti"
- "oireena on ripulin lisäksi lähes kaikilla oksennukset"
- "usein myös kuumeinen olo särkyineen"
- "oireet loppuvat yleensä lähes yhtä äkillisesti kuin ovat alkaneetkin"
- "kesto on tyypillisesti 1–3 vuorokautta"
 LÄHDE!!

Tänään aamulla herätessä vaaka näytti lukemaa 57,7 kg eli sellaiset  1,3 kg meni vessasta alas eilisillan aikana. Paino on nyt ollut useamman viikon jo 59 kg:n kohdalla, mihin olen tosi tyytyväinen. Treenitauko, joka kestää ja kestää, alkaa pikkuhiljaa ärsyttää tosi paljon, mutta ottaen huomioon miten syvältä on olla sairaana, niin mieluummin otan levon kannalta, kuin sairastun nyt vielä johonkin uuteen jälkitautiin.

Voisiko joku kertoa mulle, että missä ihmeessä kotiäitien liiton edustaja on ollut kuppaamassa silloin, kun sairasloma-ajan tuuraajista on sovittu?
Kotiäitiyshän ei ole työtä, siksi kai siitä ei maksetakaan juuri lainkaan (itsellä käteen jää kk:ssa hoitorahan ja lapsilisän kanssa ~565 € / jos kotiäitiys ei ole työtä, niin miksi ihmeessä tästä hoitorahasta pidätetään verot?), ei ole työterveyshuoltoa, palkallisia sairaslomapäiviä, ei loma-aikoja, kahvitaukoja, lounastaukoja tai wc-taukoja. MUTTA on lapsi, jonka kanssa on oltava valmiustilassa 24/7... Lasta ei voi tietenkään myöskään verrata työnantajaan.

No anyway, olisi vain hienoa jos olisi olemassa sellainen mahdollisuus, että silloin, kun äiti makaa pää vessanpöntössä tai kuumeisena sängyssä nenäliinatolloarmeija yöpöydällä, niin lapsen isä (tai vastaavasti mummu, täti, eno, kummitäti, setä, kummin kaima...) voisi oikeasti vapauttaa äidin sairastamaan ja toipumaan.

2 kommenttia:

  1. Voi että! Jaksamisia sinne... Kuulemma kamala tuo norovirus. Toivottavasti ei osu omalle kohdalle. Mutta sitä ei koskaan tiedä mikä pöpö iskee, kun on töissä päiväkoddsa. Voimia!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli noro kylässä, kun Sampo oli puolivuotias. Me oltiin Villen kans molemmat sairaana siinä vaiheessa, kun Sampo alkoi olla kunnossa. Olipa muuten kivaa! Minä imetin Sampoa, joka ei syönyt paljoa kiinteitä siinä vaiheessa (varsinkaan mahataudin jälkimainigeissa), joten oli pakko vaan koittaa syödä ja juoda, vaikka mikään ei pysynyt sisällä. Onneks mun vanhemmat uhrautu ja otti mut ja Sampon "hoitoon" niille, niin sain levätä ja parantua rauhassa. Toki se tauti tarttui sitten niihinkin, mutta ne sai sen onneks vähän lievempänä ja kun ei oo eläkeläisillä velvollisuuksia, niin saivat rauhassa sairastaa. Muuten ois kyllä varmaan oikeesti kuoltu. Nyt pojilla on ollu joku muu mahatauti, ei oo noroa, kun on noin lievä. Vähän maha löysällä ja Sampo oksensi kerran.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!