lauantai 3. marraskuuta 2012

Siivouspäivä!

Olin suunnitellut huolellisesti tälle päivälle varsinaisen kodin siivous- ja pyykinpesu-urakan. Asumme kerrostalossa, jonka pohjakerroksesta löytyy pesutupa kuivausrumpuineen ja -huoneineen ja jonka käyttö sisältyy vuokraan. Aamusta pirteinä herättyämme (eilen illalla juotiin Tyypin nukkumaanmenon jälkeen muutama lasillinen tosi hyvää valkoviiniä) keitettiin Tyypille puuro ja sitten alettiinkin samoin tein hommiin.

Tyyppi RAKASTAA pölkkäriä, kuten PlayTimen puolella kuvallinen todiste viikon parin takaa kertookin, joten imurointi sujui varsin hienosti pienen miehen avustaessa parhaansa mukaan. Kävin heittämässä ensimmäisen setin pyyheliinoja alakerran pesukoneeseen, sitä ennen pesin omalla koneella Tyypin unipussin ja unilelut. Tyypin överirakas Nalle Puh-karhu nimittäin haiskahti jo melkoisen pahalta... X( Pehmolelut laitoin pesupussiin ja unipussin sellaisenaan ja peseytymään 30 asteen hieno-ohjelmalla. Sitten alakerran kuivuriin pöyhiintymään ja ihanan puhtaat ja raikkaat niistä tuli! :) MUTTA se alakerran pesukone sitten alkoi kikkailemaan ja heitti koodin: E31-kehiin noin 6 minuutin välein. Näin ollen sellainen 45 minuutin 60 asteen pyyheohjelma venähti vaatimattomasti tunti 50 minuutin mittaiseksi. Huh. Ärsytyskynnys ylitetty. Ajattelin huvikseni testata toimisiko toisella ohjelmalla paremmin, mutta eipähän toiminut. Kahden aluslakanan peseminen (normiohjelmalla 36 minuuttia) venähti reiluun tuntiin. Että tuota. Maanantaina soitto sitten huoltoon tältä osin. Onneksi kuitenkin alakerrasta löytyy huimasti sitä kuivaustilaa, niin sain kuitenkin 3 koneellista + pehmolelut pestyä tänään. :)

Imurointi käy kuulkaa treenistä! :) Ja on oikeasti mukavaa puuhaa.
Nyt kun liikuntamotivaationi on huimasti kadoksissa, niin imurointi oli varsin mukavaa liikuntaa. Luulen kyllä, että iPhone liikuntaohjelmineen kenties osaisi palautella minua oikeille jalanjäljille. Imuroinnin lisäksi pestiin lattiat, pyyhittiin pölyt ja siivottiin (=lue kuurattiin) keittiö. Pakko vaan todeta, että puhdas koti tuoksuu tosi ihanalle. 


Kuva lainattu täältä
Meillä syödään tänään hernekeittoa, johon tulee kinkuksi Korpelan savausaunapalvia. Kyseinen kinkku on melko voimakassuolaista, joten tästä Tyyppi saa vain maisteluannoksen. Kuluneella viikolla ollaan syöty uunissa haudutettuja lihapullia tomaattikastikkeessa (kastikkeen määrä on ohjeessa muuten mielestäni aivan totaalisen liian vähäinen, tuplamäärä kastiketta!) pastan kera, kirjolohikiusausta ja eilen nuudeli-kanawokkia. Tänään siivousurakan jälkeen herkuteltiin sillä tosi maukkaalla pekoni-tomaattipastalla, jonka ohje löytyy täältä. Tällä kertaa pekoni korvasi parman kinkun. :)


Nyt ehtii juoda kupposen kuumaa kahvia ja syödä yhden Dominon ja yhden Wilhelmiina-keksin, ennenkuin Tyyppi herää päikkiksiltä. Niin joo, paino oli tänä aamuna 59,5 kg ja olen päättänyt olla tästedes varsin tyytyväinen tähän lukemaan. En usko, että tulen kovinkaan paljon onnellisemmaksi, vaikka painolukema olisikin 58.

2 kommenttia:

 1. Hieno päätös ton painoasian suhteen :D

  Eih, mikä ihme siihen pesukoneeseen oikein tuli?! Mää onnistuin jumittaan meidän ihan uuden koneen, kun sinne muodostui liikaa vaahtoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varauskirjasta löytyi tietoa vastaavista ongelmista jo lokakuun alkupuolelta, joten luulen että konetta ei ole huollettu, vaikkakin ilmeisesti huoltoliikkeelle oli ilmoitettu. Meillä on kotona päältätäytettävä kone, joten Tyyppi oli aivan riemuissaan, kun pääsi seuraamaan huolella linkoavaa konetta edestä. Ollapa kotonakin tuollainen kone, niin Tyyppi varmaan viihtyisi hetken jos toisenkin pyykkikoneen toimintaa tarkastellen.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!