keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Vaunulenkki

Tänään aamupäivällä päätin pitkästä aikaa pakata Tyypin vaunuihin ja lähdettiin lenkille. Ihmettelen mikä ihmeen tauko tässä(kin) lajissa on ollut vallalla ja taidanpa nyt jatkossa ottaa tuon aamupäivisin ohjelmaan, jos ei ole muita menoja sovittuna. Tänään aamulla täällä oli mukava +/- 0 asteen keli, joten oli aika mukava sääkin tassutella. Tyyppi oli siis yhdistelmävaunuissa, joissa on nyt käytössä Eisbärchen-lämpöpussi (ehkä parhaita lastentarvikekeksintöjä ikinä!), jolloin Tyypille riitti pukemisiksi syystakki, jonka alla oli hupparitakki ja pitkähihainen body sekä kypäräpipo ja trikookankaasta tehty pipo + lapaset. Note 2 self: MUiSTA OSTAA TYYPiLLE UUDET LAPASET!

Pituutta lenkillä ei ollut kuin 3,5 km ja ajasta tai kalorinkulutuksesta ei ole mitään käsitystä. Tyyppi on tykännyt pinkistä sykemittarista ja onkin saanut leikkiä sillä silloin tällöin ja nyt se taitaa olla lelulaatikossa... :)

Huomenna sitä voisi käydä tekemässä lenkin iltapäivällä. Voin sen verran avata täällä Tyypin päivärytmiä (Tyypillä ikää siis nyt 11 kk + 1 pvä), että jäbälle riittää yhdet ~2 tunnin unet päivässä ja öisin puolestaan nukkuu ~12 tuntia ilman herätyksiä. Joten sen vuoksi olisi kiva saada tuo päivittäinen ulkoilu ohjelmaan. Sitähän tosiaan voisi nuo lenkit vaikka päättääkin sitten vaikka leikkipuiston lastenkeinuun. :)

Loppumatkasta bongattiin sorsalauma, jotka ystävällisen kuuloisesti tulivat kaakattamaan Tyypille, joka innostui välittömästi. Taidetaan ottaa joku kerta vähän kulahtanutta leipää mukaan, joskin täytyy varmistaa, että tuolla paikalla saa sorsia ruokkia.

Oletteko muuten (tai siis olette varmaan) kuulleet laulua pienestä ankanpoikasesta? Meillä soi nykyään aina Tyypin hereilläollessa tämän huoneessa lastenlaulut iPodista ja olen nyt täysin haksahtanut kyseiseen biisiin, jossa vesikirpun kohtalo ei ole kovin mukava: "...ei sammakkoa näy eikä ankkaakaan, pois käärme ui vesikirppu vatsassaan..." Muita erittäin toimivia lauluja ovat Teddykarhujen huviretki, Nallen syntymäpäivä ja Pöllö-Rock. :) Mitkäs lastenlaulurallatukset toimivat teillä?

PS. HEi, Ei HUOLTA! PiNKKi BLOGi Ei OLE MUUTTUMASSA VAUVA-ARKIBLOGiKSI. :) PÄiVITTELEN HUOMENiSSA PiTKÄSTÄ AiKAA VÄHÄN RUOKAKUVIOITA.

6 kommenttia:

 1. Meillä ehdoton suosikki on hämä hämä.häkki, se saa aina hymyn kasvoille :) Vaunulenkit on kyllä mukavan tehokkaita vaikka edes lyhyinä! Mua ei haittais vaikka täällä olis enemmänkin vauvajuttuja, jostain syystä ei näy toisen blogin päivitykset mun listoilla niin en anteeks muista lukea sitä. Puhelimella surffaillessa ei näy toisten blogiluettelotkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura! :)
   Se johtuu vissiin siitä, kun se toinen on salattu... Yritän siksi aina muistaa päivittää sen Dude´s PlayTime-seurantablogin, että siellä näkyisi aina, kun on uusi postaus tehty. Mutta toiveesi myös otettu huomioon, joten eiköhän tännekin postauksiin voisi vähän Tyyppi-viitteitä laittaa.

   Poista
 2. Ahaa, eli pitäskö sinne kirjautua sitten sinne seurantablogiinkin niin sitä kautta näkisi, että koska on tullut päivityksiä? Ilmeisesti :D

  Kiva juttu, kiitos.

  Aika ihanat unet teillä, vähäks oon kade :D

  VastaaPoista
 3. Meillä soi Samuli Putro, Jukka Poika ja Johanna Kurkela. :D Nämä siis viimeksi soitetuista. Pojat tykkää. Sampo osaa laulaa Jukka Pojan lauluja iteki ja Onni jammailee mielissään. Ei niitten aina tarvi olla lastenlauluja. :D Soi meillä joskus sitten Ipanapa-levyt ja jotain satunnaista muuta lastenrenkutusta Spotifysta.

  VastaaPoista
 4. Veera: ei todellakaan tarvii olla lastenlauluja, mutta koska meillä on oikeastaan ensimmäistä kertaa tilaisuus kuunnella lastenlauluja, niin siksi niitä Tyypin huoneessa soitetaan. Olohuoneessa meillä on lähes poikkeuksetta radio päällä (Basso, Groove, Aalto tai Rock), kunnes Tyyppi menee nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei siinä mitään pahaa ole, että ne soi, en sitä tarkottanut. :) Ite en vaan yleensä tykkää niistä, joten niitä aika vähän meillä soitetaan. Poikkeuksen tekee tää: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9789513140991&ad=hintaseuranta&ad_src=hintaseuranta.fi&ad_content=KIEKKUMARALLA+%28%2bCD%29%2c+kirja&ad_prodid=99438 (hirvee linkki, sori!). Sain tuon kirjan + CD:n kaverilta lahjaksi kun odotin Sampoa ja tuota on kyllä kuunneltu.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!