keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Platanias: Syömisiä

Meillä viikon mittainen lomailu rajoittui melko lailla hotellin lähiympäristöön. Alueena Platanias jatkuu ns. yläkylään, missä sijaitsevista ravintoloista on varmasti todella ihanteelliset näköalat.

Näkymä sinne Plataniaksen "yläkylään". Pic By Pingu.
Meillä pisin matka hotellilta kävellen taisi olla sellainen 2aksi kilometriä ja sillä matkalla (torstai-ilta) käytiin illallisella erinomaisessa (ja Plataniaksen ainoassa) intialaisessa ravintolassa, jossa ruoan tulisuuden sai valita 1-10 tähden väliltä ja omistaja sanoutui vastuusta irti 3olmannen tähden kohdalla. :)

Mutta eipäs kiirehditä asioiden edelle!

Otetaanpas ensin mieleen jääneitä lounaspaikkoja.
Muutaman kerran söimme lounasaikaan hotellin ravintolassa ja muutaman kerran läksimme päiväsaikaan kävelylle etsimään lounaspaikkaa. Ja huh huh hellettä!! Mainitsemisen arvoinen paikka lounaalle on aivan ehdottomasti Cafe-Bar Incontro. Loistava palvelu, ihanaa suklaakakkua ja erinomainen kreikkalainen salaatti sekä perinteinen, mehevä club-sandwich. Jos satutte käymään Plataniaksessa, älkää missatko tätä paikkaa. :)

Negatiivista palautetta on puolestaan annettava Cafe-Bar Vanilialle, joka sijaitsi hotelliamme vastapäätä. Ruoassa ei sinällään valittamista, mutta paikka on kallis ja laskuttaa myös jälkiruoaksi tuoduista vesimelonista ja rakista, vaikka niitä ei pyytäisi ja niitä ei joisi. Tästä ehdoton miinus.

Monessa paikassa tosiaan jälkiruoaksi tulee lautasellinen vesimelonia (vinkiksi lasten ja vauvojen kanssa matkustaville, että vesimeloni maistui ainakin mainiosti meidän tenavalle ja sillä sai hyvin menemään nestettä alas) sekä pikku pullo rakia tai ouzoa. Ja tosiaan, kyllä sitä alkoholia vaan tarjoillaan varsin avoimesti myös pienten lasten äideille, mikä oli hiukka yllättävää. Mutta tuota Vanilia-paikkaa lukuunottamatta, missään muualla ei näitä laskutettu.

Me otimme Suomesta mukaan kaikki Tyypin ruoat.
Käytännössä tämä tarkoitti seuraavanlaista settiä:

- 16 isoa purkkia liha-/kala-/kanasosetta
- 6 pikku purkkia Hedelmätarhurin sosetta (välipala tarvittaessa)
- 6 pikku purkkia Marjaisaa banaanisosetta (puuroon)
- 2 pikku purkkia Hedelmäralli-sosetta
- 6 Onni-vellitetraa
- 6 tetraa Nan2 (näitä olisi saanut olla mukana tuplasti)
- 1 pkt Nan2-maitojauhetta
- 9 pussillista Nalle annospakattua puuroa

Hotellihuoneessa oli siis keittotaso sekä kattila, joilla puuronkeitto onnistui varsin oivallisesti aamuisin. Vellit menivät melko lailla iltaisin puuron sijaan, koska yleensä olimme liikkeellä siinä vaiheessa, kun iltapuuron aika oli. Ylläolevan listan lisäksi ostimme paikan päältä 2 x 2 pikku purkkia hedelmäsoseita ja tutkailimme huviksemme millä hinnalla syötävää Tyypille olisi löytynyt. Tuollainen 2 purkkia hedelmäsosetta käsittävä setti maksoi 2,64 € (Suomessa 0,59 snt).

Tiedoksi, että Nan2-jauhetta löytyi kun sitä metsästi ja yllättäen sitä löytyi apteekista hintaan ~9 €. Tetroja ei Kreetalta löydy. Nutrician maitojauheita löytyi melko paljon. Maitojauheen kanssa matkustaminen oli hieman haastavaa, koska tetroja on niin paljon helpompi pitää mukana nopeaa välipalaa varten. Jauhe kun pitää aina tehdä lämmitettyyn veteen. Eli tetroja olisi voinut olla tuplaten mukana. Samaten Plataniaksen supermarketeista löytyi aika paljon Semper-aterioita (suomalaisilla tuoteselosteilla), tosin melko huimaavaan 3,50 € kappalehintaan.

Erittäin hyviä illallispaikkoja ovat:
-italialainen ravintola Zafferano (aivan loistava paikka...), erittäin kohtuuhintainen ja ihan mielettömän herkullista ruokaa! Saimme nauttia ihanasta jälkiruokaviinistä molemmilla vierailuillamme, sillä pieni miehemme pisti pystyyn sellaisen hurmausshow:n, että oksat pois. :) Aivan ihanat Bruschetta-leivät alkupalaksi, herkullista ilmakuivattua kreetalaista kinkkua ja aivan ihanaa kana-pastaa. Ja miten ihana henkilökunta!!

-kreikkalainen ravintola Skoniako, josta löytyy oikein kiva lasten leikkihuone ja hurmaavia tarjoilijoita. Mainiota pizzaa ja erinomaista talon viiniä.

-tuo yllämainittu intialainen ravintola, jossa tosiaan tarjoilija (meidän tapaksessamme omistaja) tiedustelee kuinka tulisena annos valmistetaan. Valinnan voi tehdä 1-10 tähtösen välillä ja jos valitsee 4-10, omistaja sanoutuu vastuusta irti. Oma Chicken Tikka Masala-annokseni valmistettiin 1hdellä tähdellä ja aviokki (joka maustaa kotosalla ruoat useammin kuin monesti Naga Morich Chilillä) oli kerrankin fiksu ja valitsi kaksin kappalein tähtiä. Ja aivan älyttömän mausteista, mutta maukasta ruokaa saatiin. Lisukkeena älyttömän hyvää naan-leipää (voikohan se edes olla pahaa...) ja plain-riisiä.

-ja lopuksi, en muista millään tämän ravintolan nimeä, mutta olimme päättäneet, että menemme syömään ravintolaan, jossa olisi eloisa sisäänheittäjä. Tämä ravintola oli ihan mielettömän ihanan ja kutsuvan näköinen, mutta sisäänheittäjää ei näkynyt missään! Koska ravintolan sisustus (sitruuna- ja appelsiinipuiden alla) oli kuitenkin todella houkutteleva, niin ajattelimme käydä kurkkaamassa millainen paikka on. Ja siellähän sitten olikin menulistojen alla tieto siitä, että tämän ravintolan tarjoilijat ovat täällä vain asiakkaita varten, eivät sisäänheittämässä asiakkaita. Ravintola luottaa hyvään maineeseensa ja pakkohan tämä oli testata. Parhaita lihapullia (kreikkalaisia) ja maalaisranskalaisia sekä juuri leivottua ciapatta-leipää olen tässä ravintolassa syönyt. Jos keksin jossain välissä jostain mieleni sopukasta, mikä ravintola on kyseessä, niin ehdottomasti kerron.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!